Ιδιαίτερα επιτυχημένη η διεξαγωγή του 4ου Διεθνούς Κυκλαδολογικού Συνεδρίου, στην Τήνο!

Δημοσίευση: 29.09.2021, 19:24

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη από τις 22 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, στις αίθουσες του «Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού» στην πόλη της Τήνου, το Δ΄ Διεθνές Κυκλαδολογικό Συνέδριο της «Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών» με τίτλο «Κυκλάδες: Αειφορία Πολιτισμού». Η μεγάλη συμμετοχή, 200 και πλέον συνέδρων με 24 αναρτημένες παρουσιάσεις και 125 προφορικές ανακοινώσεις, υψηλού επιστημονικού επιπέδου, συνέβαλε - μαζί με την άρτια διοργάνωση και την παρουσία του κόσμου- στην διεξαγωγή ενός επιτυχημένου Συνεδρίου. Το επίπεδο των ανακοινώσεων και παρουσιάσεων αναγνωρίστηκε από όλους, όπως και ο πλουραλισμός των θεμάτων...

Ειδικότερα,  οι εργασίες του Συνεδρίου διεξήχθησαν με πιστή τήρηση του προγράμματος: χάρη στην ταυτόχρονη χρήση δύο αιθουσών δεν παρουσιάστηκαν παρά μικρές αποκλίσεις, σε μεμονωμένες μόνο περιπτώσεις, λόγω του ενδιαφέροντος των συζητήσεων που ακολουθούσαν.
  
Η συνδιοργάνωση με το Υπουργείο Εξωτερικών της εκθέσεως «Η Ελλάδα ελεύθερη: Αναγνώριση και σύναψη διπλωματικών και προξενικών σχέσεων»  προσέδωσε μία σημαντική διάσταση στο Συνέδριο,  υπογραμμίζοντας και τη συμμετοχή της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα της Παλιγγενεσίας.

Αντίστοιχη της διοργάνωσης του Συνεδρίου ήταν και η επίσημη έναρξη αυτού,  με την παρουσία των Εκκλησιαστικών Αρχών, των τοπικών Πολιτικών αρχών και του κόσμου που κατέκλεισε (στο μέτρο του επιτρεπομένου) την κεντρική αίθουσα του Μεγάρου του «Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού»,  η οποία «χρωματίστηκε» από την εμπεριστατωμένη και γλαφυρή εναρκτήρια ομιλία του Εθνολόγου-Λαογράφου και επιστημονικού υπευθύνου του Μουσείου  Μαρμαροτεχνίας κ. Αλέκου Φλωράκη.  Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν και η  ομιλία, μία ημέρα μετά, του κεντρικού ομιλητή του Συνεδρίου, Αρχαιολόγου και  Διευθυντού της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Δημητρίου Αθανασούλη. 

Τέλος, πολύ επιτυχημένη και ενδιαφέρουσα  ήταν και η  διοργανωθείσα εκδρομή της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου:  Στον αρχαιολογικό χώρο του Ξώμπουργου πραγματοποιήθηκε εξαιρετική ξενάγηση από τη καθηγήτρια  κα. Νότα Κούρου και την ομάδα της, ενώ  στον Πύργο πραγματοποιήθηκε ξενάγηση  στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, από τον  ειδικό επί του θέματος κ. Αλέκο Φλωράκη, και επίσκεψη στο Υπαίθριο Μουσείο του κ. Ηλία  Τζαβελόπουλου.

Η Εταιρεία θεωρεί υποχρέωσή της να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή τέλεση του Συνεδρίου της,  όσους εργάστηκαν γι’ αυτό, και κυρίως  την τοπική επιτροπή της Τήνου. Ευχαριστεί ιδιαίτερα την Προεδρία της Δημοκρατίας (που υπό την αιγίδα της διεξήχθη το Συνέδριο), τον «Δήμο Τήνου», το «Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού» που παρεχώρησε τους χώρους του Συνεδρίου (και όχι μόνον), την Έπαρχο Τήνου και φυσικά τον φιλόξενο λαό της Τήνου, που με αγάπη και ενδιαφέρον περιέβαλε τις εργασίες  του Συνεδρίου. 

Τέλος, η Εταιρεία ευχαριστεί τους χορηγούς του Συνεδρίου, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην διεξαγωγή του. 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 170


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.