Ο Νίκος Συρμαλένιος στο 4ο Κυκλαδολογικό Συνέδριο στην Τήνο

Δημοσίευση: 24.09.2021, 20:00
Τελευταία Ενημέρωση: 26.09.2021, 14:40

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Συρμαλένιος, από το 4ο Κυκλαδολογικό Συνέδριο που διοργάνωσε η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών 22 - 26 Σεπτεμβρίου, στην Τήνο, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην αντιστοίχηση των συμπερασμάτων των συνεδρίων με τις ασκούμενες πολιτικές, ενώ καταδίκασε κατηγορηματικά τη βία των ΜΑΤ και της αστυνομίας ενάντια στους διαμαρτυρόμενους πολίτες για το θέμα των ανεμογεννητριών...
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Στο σύντομο  χαιρετισμό του ο Νίκος Συρμαλένιος από το 4ο Κυκλαδολογικό Συνέδριο που διοργάνωσε η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών στην Τήνο, μεταξύ άλλων, είπε:

"….Είναι μεγάλη χαρά και τιμή μου που συμμετέχω σε αυτό το Συνέδριο με τόσους εξαίρετους επιστήμονες και ομιλητές. Πράγματι και μόνο από τον τίτλο του Συνεδρίου – Πολιτισμός και Αειφορία – αλλά και τις εισηγήσεις, αναδεικνύεται η ιστορική και πολιτισμική αξία των αρχέγονων και χειροποίητων νησιών μας. Όμως τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Και αυτό αναδείχθηκε και φέτος με τους χιλιάδες τουρίστες και επισκέπτες που κατέκλυσαν τα νησιά. Τα κομβικά ερωτήματα που μπαίνουν είναι: τι θα γίνει με τη λεγόμενη ανάπτυξη, αντέχουν οι υποδομές μας, τι γίνεται με τις λεγόμενες στρατηγικές μεγάλες επενδύσεις στον τουρισμό και στην ενέργεια; Θα υπάρξουν μελέτες φέρουσας ικανότητας ανά νησί;

…Με την ευκαιρία αυτή και ανεξάρτητα από την άποψη για τις ΑΠΕ, επαναλαμβάνω την κατηγορηματική καταδίκη μας στα προχθεσινά γεγονότα βίας και αυθαιρεσίας των ΜΑΤ και της αστυνομίας ενάντια σε ειρηνικά διαμαρτυρόμενους πολίτες κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Τήνο. Πρόκειται για απαράδεκτες καταστάσεις κρατικής βίας και καταστολής….

Κλείνοντας, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές και να τονίσω για μια ακόμα φορά ότι δεν αρκούν τα συμπεράσματα αυτών των σημαντικών συνεδρίων, πρέπει επιτέλους αυτά να αντιστοιχηθούν με τις ασκούμενες πολιτικές, αν δεν θέλουμε να οδηγηθούν τα νησιά μας σε μη επιστρέψιμη καταστροφή."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 165


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.