H Eλίνα Τζένγκο στη Σίφνο!

Δημοσίευση: 23.09.2021, 15:27
Τελευταία Ενημέρωση: 23.09.2021, 15:31

Η κορυφαία ακοντίστρια της Ελλάδας σήμερα, η 19χρονη Ελίνα Τζένγκο θα αγωνιστεί στον αγώνα της Σϊφνου το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου. Βέβαια όχι στο αγώνισμα που της έχει χαρίσει μεγάλες διακρίσεις, αλλά σε μία άλλη ρίψη στην οποία έχει καλές επιδόσεις και έχει κατακτήσει μετάλλια σε πανελλήνιο επίπεδο, στη σφαιροβολία...

Η αθλήτρια του Κένταυρου Χαλκιδικής, έχει ήδη κατακτήσει μετάλλια σε όλους τους μεγάλους αγώνες της κατηγορίας της. 

Πρώτη το 2021 στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 στην Εσθονία,  δεύτερη φέτος πάλι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στην Κένυα, πρώτη στους ολυμπιακούς αγώνες νέων στην Αργεντινή το 2018, πρώτη στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στο Μαρόκο το 2018, κάτοχος των πανελληνίων ρεκόρ  στις κατηγορίες Κ18, Κ20 και Κ23. Το 2020 σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ20 με 63.96 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στα Γιάννενα. 

Η Τζένγκο, αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριωβ,  συνεχίζει την παράδοση των μεγάλων ελληνίδων ακοντιστριών, της Άννας Βερούλη, της Σοφίας Σακοράφα, της Μιρέλας Μανιάνι, της Αγγελικής Τσιολακούδη οι οποίες πρόσφεραν πλήθος μεταλλίων στην χώρα μας σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

Στις 25 Σεπτεμβρίου στις 5.00 μ.μ., η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων διοργανώνει τον 1ο διεθνή αγώνα σφαιροβολίας “SIFNOS STREET SHOT PUT 2021” στην Σίφνο, στον Αρτεμώνα. Ο αγώνας θα είναι ανοιχτός στο κοινό, με συμμετοχές αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και αποτελεί μια προσπάθεια της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων να ενισχύσει την προώθηση του αθλητισμού στη Σίφνο.

Την ίδια μέρα ο αγώνας θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις αθλητικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα 

1.  Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ERASMUS+ SPORT στα οποία η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων συμμετέχει ως μοναδικός εταίρος για την Ελλάδα:

11.00-11.30 παρουσίαση της ‘Α φάσης του SSSAY, για την προώθηση της εκπαίδευσης των ήπιων δεξιοτήτων στον αθλητισμό και δια μέσω του αθλητισμού τις «ήπιες δεξιότητες» (πολιτιστικό κέντρο Αρτεμώνα “Μαριάνθη Σίμου”)

11.30-12.00 επιμορφωτικό σεμινάριο του SARU για την προώθηση του αθλητισμού υπαίθρου σε μειονεκτούσες περιοχές και για την εκπαίδευση όσων επιθυμούν να γίνουν «Πρέσβεις αθλητισμού υπαίθρου στα νησιά τους» (πολιτιστικό κέντρο Αρτεμώνα “Μαριάνθη Σίμου”)

12.30-14.00 εκδήλωση του SmatchS για την κοινωνική ένταξη των παιδιών μεταναστευτικής καταγωγής μέσω του αθλητισμού, με τίτλο “Οι τοπικοί Αθλητικοί Φορείς συναντούν παιδιά με μεταναστευτική καταγωγή” (πολιτιστικό κέντρο Αρτεμώνα “Μαριάνθη Σίμου”)

2.  Kids Athletics

16.30 πρόγραμμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (ΙΑΑF) και του ΣΕΓΑΣ για την προσέλκυση των παιδιών στον κλασικό αθλητισμό. Απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών και πάνω.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 127


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.