Κοινό Τηνίων: Καλούμε τους πολίτες να αντιδράσουν

Δημοσίευση: 23.09.2021, 15:17
Τελευταία Ενημέρωση: 23.09.2021, 15:42

Ακόμη μία προκλητική επιχείρηση μεταφοράς των Ανεμογεννητριών είδαν οι πολίτες της Τήνου τα ξημερώματα της Τετάρτης 21/9/2021, ενορχηστρωμένη από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, με την αγαστή συνεργασία της υπηρεσίας του δήμου και την εξόφθαλμη απραξία του Δημάρχου, τονίζει η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Κοινό Τηνίων".

Μετά τις πολυήμερες διαμαρτυρίες πολιτών στο δημαρχείο, ο Δήμαρχος δεν βρήκε χρόνο να τους συναντήσει, επισημαίνει ακόμη το "Κοινό Τηνίων" και συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση, προσθέτει τα παρακάτω:

"Μετά την πρώτη αίτηση θεραπείας και ιεραρχική προσφυγή της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης “Κοινό Τηνίων” και του συλλόγου Υστερνιωτών “Η Αγία Παρασκευή”, οι οποίες βασίζονταν σε νομικά επιχειρήματα προκειμένου να καταδείξουν ότι οι άδειες διέλευσης δεν ήταν νόμιμες, Δήμαρχος και υπηρεσία αρκέστηκαν σε γενικόλογα δελτία τύπου.

Μετά την συνάντηση πολιτών – Δημάρχου, αθετήθηκαν όσες υποσχέσεις δόθηκαν εκ μέρους του.

Μετά την δεύτερη αίτηση θεραπείας και ιεραρχική προσφυγή από τον δημοτικό σύμβουλο του Κοινού Τηνίων, καμία απάντηση από Δήμαρχο και υπηρεσίες.

Μετά τα επιπλέον στοιχεία και φωτογραφίες για παράτυπες παρεμβάσεις στον δημοτικό δρόμο, ενώ οι άδειες διέλευσης το απαγορεύουν ρητά, απαντούν πως όλα είναι νόμιμα.

Μετά την αστυνομική καταστολή, την βία και τον τραυματισμό πολιτών της Τήνου προκειμένου να εκτελεστούν οι μεταφορές, ο Δήμαρχος επιτέλους “πληροφορήθηκε από την τοπική κοινωνία και από δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσα ενημέρωσης” ότι οι Τηνιακοί συνεχίζουν τον αγώνα και έστειλε “διάβημα διαμαρτυρίας” στον υπουργό “προστασίας του πολίτη”

Τόσο καιρό πήρε η καταμέτρηση των ογδόντα έξι δράσεων της δημοτικής αρχής, που δεν πρόλαβαν να μάθουν ότι τα φορτηγά θα χρησιμοποιήσουν τις άδειες διέλευσης που εξέδωσε Δήμος και Περιφέρεια.

Τόσο πολύ υποστηρίζει την ενότητα η Δημοτική Αρχή που κανείς τους δεν βρέθηκε στην συγκέντρωση των πολιτών πριν την έλευση των φορτηγών.

Φυσικά ούτε κουβέντα για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, όπως και για όλα τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα του νησιού, ενώ η αίτηση μας για συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών κινήσεων με τους βουλευτές ενάμιση χρόνο τώρα, μετατοπίζεται προφανώς για όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και τα υπόλοιπα βιομηχανικά αιολικά σε όλη την Έξω Μεριά...

Καλούμε όλους τους πολίτες της Τήνου να αντιδράσουν στον βιασμό του νησιού, στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, στην έλλειψη δημοκρατίας, στην αστυνομική βία, στην ηχηρή σιωπή Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής, στην ξεδιάντροπη πολύχρονη αγνόηση της τοπικής κοινωνίας από την κυβέρνηση και τους βουλευτές που την στηρίζουν.

Τέρμα πια η κοροϊδία, οι ευθύνες είναι μεγάλες και οι υπεύθυνοι πολύ μικροί και λίγοι."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 132


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.