Φ. Φόρτωμας: "Εθνική Νησιωτική Πολιτική αποκτά πλέον η Ελλάδα"

Δημοσίευση: 16.09.2021, 18:05
Τελευταία Ενημέρωση: 16.09.2021, 18:11

Για τη σημασία της κωδικοποίησης της νομοθεσίας που αφορά τη νησιωτική πολιτική της χώρας μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, ως εισηγητής της πλειοψηφίας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο: “Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο για τον μηχανισμό εφαρμογής, την κρατική εποπτεία και τους γενικούς όρους υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου”...

Στην εισήγησή του ο κ. Φόρτωμας, αναφέρθηκε στην σημασία της διαδικασίας κωδικοποίησης της νομοθεσίας και, εν γένει, της ορθής νομοθέτησης που εφαρμόζει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που, κατά την περίοδο διακυβέρνησής του, κατέθετε εκατοντάδες τροπολογίες, χωρίς περιεχόμενο.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Κυκλάδων τόνισε ότι για πρώτη φορά η Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θέσπισε ένα θεσμικό πλαίσιο για ολοκληρωμένη εθνική νησιωτική πολιτική, που λαμβάνει υπόψη τους περιορισμούς, τα μειονεκτήματα, αλλά και τα σημαντικά πλεονεκτήματα του νησιωτικού χώρου και εφαρμόζει μία ειδική διαφοροποιημένη πολιτική, με συγκεκριμένους άξονες προτεραιότητας και χρηματοδοτικά εργαλεία υλοποίησης.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, τονίζοντας ότι, για πρώτη φορά μπαίνουν κανόνες στη νομοθέτησή του, εξορθολογίζεται και γίνεται σαφής η έκτασή του, ώστε να μπορέσει να επωφεληθεί η πλειοψηφία των νησιωτών.

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εφαρμόζει, για πρώτη φορά, μέσα από ένα ολοκληρωμένο εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό, μια ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική, με σαφείς στρατηγικούς στόχους, διακριτό σχέδιο δράσης και συγκεκριμένα μέσα και εργαλεία για να υλοποιηθεί. Με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού, με συνέπεια και με βασικούς άξονες προτεραιότητάς. Η Ελλάδα αποκτά πλέον επίσημη, αναγνωρισμένη και καλά στοιχειοθετημένη  Νησιωτική Πολιτική!», είπε στην τοποθέτησή του ο κ. Φόρτωμας.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 137


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.