Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 4ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού

Δημοσίευση: 14.09.2021, 21:19
Τελευταία Ενημέρωση: 14.09.2021, 21:27

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο το 4ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2021. Στο Συνέδριο ξεχωριστή αίσθηση και εξαγωγή σημαντικών συμπερασμάτων προκάλεσε η εισήγηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με θέμα «Περιηγητικά Δίκτυα Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος. Από την επανάχρηση και ανάδειξη στην εθνική πιστοποίηση. Το παράδειγμα των Κυκλάδων», την οποία προλόγισε ο Πάνος Βενέρης, Προϊστάμενος της Δνσης Ανάπτυξης και ανέπτυξε ο Τάσος Αναστασίου από τη Δνση Πολιτισμού - Τουρισμού - Αθλητισμού - Δια Βίου Μάθησης Κυκλάδων της Περιφέρειας και την Περιφερειακή Ενότητα Νάξου...
(Από Δ) Τάσος Αναστασίου, Πάνος Βενιέρης)

Το θέμα της εισήγησης περιστράφηκε αρχικά στο ιστορικό του εγχειρήματος σχεδιασμού και συγκρότησης των «Περιηγητικών Δικτύων Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος στις Κυκλάδες» και ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των τελικών εφαρμογών του, με τις οποίες τα δίκτυα αυτά εντάσσονται διαδοχικά στο Εθνικό Μητρώο Μονοπατιών, προκειμένου στην αμέσως επόμενη φάση να προχωρήσει η πιστοποίησή τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Πινακίδα Υποδοχής Διαδρομής 16 Νάξου

Αναπτύχθηκε με συνοπτικό αλλά περιεκτικό οπτικοακουστικό τρόπο, η επίπονη πορεία μέσα από την οποία οι επιλεγμένες από την Περιφέρεια πολιτιστικές διαδρομές στα μονοπάτια των Κυκλάδων απέκτησαν τον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας από πλευράς βατότητας, συνδεσιμότητας και σήμανσης, για την τελική παράδοσή τους με ιδιαίτερες αξιώσεις στον χρήστη πεζοπόρο-περιηγητή.

Από την πλατειά ανταπόκριση που είχε η εισήγηση μεταξύ των συνέδρων, προέκυψε η σημασία του εγχειρήματος αυτού για το σύνολο των νησιών της Περιφέρειας και το έναυσμα προκειμένου αυτό να τεθεί στο επίκεντρο των λεγόμενων «εναλλακτικών μορφών τουρισμού» στην περιοχή.

Δοσωνάρι

Από τον εν λόγω προβληματισμό άλλωστε επιβεβαιώθηκε η κοινή διαπίστωση ότι οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού αποτελούν βασική προϋπόθεση για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου στο πνεύμα της «αειφορίας» και του σεβασμού στην «φέρουσα ικανότητα» που κάθε νησί ξεχωριστά υπαγορεύει και διαθέτει, κατά την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 165


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.