Εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Σύρου αν δεν δοθεί λύση στις αναστολές

Δημοσίευση: 14.09.2021, 12:38
Τελευταία Ενημέρωση: 14.09.2021, 12:51

Συνέντευξη Τύπου έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου, με αφορμή την αναστολή εργασίας των 19 εργαζομένων, αλλά και τα σημαντικά κενά που παρατηρούνται στη στελέχωση του Βαρδάκειου Νοσοκομείου...

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Κατερίνα Καλογεράκη, οι εργαζόμενοι ζητούν άμεσα την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους που έχουν τεθεί σε αναστολή, ενώ μια πρώτη νίκη χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι τα τρία άτομα του τμήματος μισθοδοσίας που είχαν τεθεί σε αναστολή επιστρέφουν στην εργασία τους.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, μεταξύ άλλων, τονίστηκε, ότι με την μετατροπή της παθολογικής σε κλινική covid έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι ώρες εργασίας του προσωπικού με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι – δουλεύοντας σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας – να έχουν φτάσει στα όρια τους.

Διευκρινίστηκε επίσης  ότι η αναστολή εργασίας των 19 στην ουσία αφορά 17 + 2 που είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες.

Οι υποχρεωτικές αναστολές,  όπως υπογραμμίστηκε, έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, με παράδειγμα την Κοινωνική Υπηρεσία του, που αυτή την στιγμή είναι κλειστή,  καθώς ο ένας εργαζόμενος βρίσκεται σε αναστολή και ο άλλος έχει μετατεθεί καλύπτοντας κενά σε άλλες υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Επίσης, σύμφωνα με την  κα Καλογεράκη, μια νοσηλεύτρια χειρουργικής έχει επιφορτιστεί με τη νοσηλεία περισσοτέρων από 30 ασθενών διαφόρων τμημάτων.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κατηγόρησε ακόμη την Διοίκηση του νοσοκομείου ότι προχωράει στην πρόσληψη ιδιωτών προκειμένου να καλύψει τα κενά.

«Ήδη μέρος της μισθοδοσίας του νοσοκομείου έχει δοθεί σε ιδιώτη» είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας  την άμεση πρόσληψη μόνιμου και όχι επικουρικού προσωπικού. Και συγκεκριμένα, 10 νοσηλευτές, 4 λοιπού προσωπικού και δύο καθαριστριών. Σε περίπτωση δε,  που δεν δοθεί λύση στις αναστολές προανήγγειλε εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων.

Ήδη κάλεσαν τον Δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη να πάρουν θέση στο πρόβλημα, κάνοντας γνωστό ότι έχουν προγραμματίσει πορεία και συγκέντρωση στην απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου.

πηγή: logotypos.gr

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 114


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.