Ένωση Γονέων Δήμου Πάρου: Νέα σχολική χρονιά με τα προβλήματα να παραμένουν

Δημοσίευση: 12.09.2021, 17:41
Τελευταία Ενημέρωση: 12.09.2021, 18:06

"Σεπτέμβριος 2021 … μια νέα σχολική χρονιά παίρνει την σκυτάλη από την προηγούμενη, όμως τα προβλήματα παραμένουν άλυτα ενώ τα σχολεία ανοίγουν με τα ίδια περσινά μέτρα! Είναι μια χρονιά που φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν τα tests,  ο αριθμός κρουσμάτων και οι συζητήσεις γύρω από τους εμβολιασμούς των μαθητών." Αυτά επισημαίνει στην αρχή της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πάρου, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων για το έτος 2021-2022. Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων κάνοντας μια καταγραφή στις ελλείψεις των σχολείων στην Πάρο, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τους συλλόγους - μέλη, παραθέτει τις κυριότερες από αυτές. Παράλληλα, ως τεράστιο πρόβλημα αναφέρουν τον αριθμό των self tests...
Ένα τεράστιο πρόβλημα είναι ο αριθμός των self tests. Είναι προφανές ότι όλοι οι γονείς δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν λόγω έλλειψης στα φαρμακεία, επισημαίνει η Ένωση Γονέων Πάρου

Είναι προφανές, τονίζει η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου, ότι όλοι οι γονείς δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν τα self tests λόγω έλλειψης στα φαρμακεία και ερωτά: Τι test θα κάνουν οι μαθητές; Θα επιβαρυνθεί πάλι η οικογένεια με έξοδα; 

Επιπλέον, εκφράζουν την αντίθεσή τους με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τον απαράδεκτο διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη.

Tο Δ.Σ. Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου, επισημαίνει ακόμη τα παρακάτω:

"Οι συζητήσεις για το 4ο κύμα πανδημίας, που θα αφορούν στους μαθητές, έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι. 

Ως Ένωση Γονέων &Κηδεμόνων Πάρου, είχαμε εισηγηθεί στο δήμο μέτρα πρόληψης ώστε να αποφευχθεί η διάδοση του ιού στο νησί μας. Συγκεκριμένα είχαμε αναφέρει τη φράση: οι τουρίστες θα έρθουν, ο κορονοϊός θα μείνει… Όντως τα κρούσματα το καλοκαίρι παρουσίασαν αυξητική τάση, όμως τώρα, δείχνουν να έχουν ηρεμήσει προς το παρόν τα πράγματα. 

Δεν εφησυχάζουμε όμως!!!

Το Δ.Σ. της ένωσης γονέων κάνοντας μια καταγραφή στις ελλείψεις των σχολείων, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τους συλλόγους – μέλη, έχει να παραθέσει τα παρακάτω: 

α. Ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. 

Η περσινή χρονιά τελείωσε με βασικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς οι οποίες ενισχύθηκαν μετά την εκ αποστάσεως εκπαίδευση . Κάποιοι δεν γύρισαν στην θέση τους και παιδιά έχασαν την δυνατότητα του ολοήμερου προγράμματος η τον εκπαιδευτικό που είχαν από την αρχή της χρονιάς.Δεν υπήρξε κανένα σχέδιο κάλυψης των κενών θέσεων. 

Φέτος η χρονιά φαίνεται να είναι καλύτερη. Έγιναν αρκετοί διορισμοί στο νησί μας και απ ότι φαίνεται δεν θα έχουμε ελλείψεις και κενά. Υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις διότι κάποιοι εκπαιδευτικοί αιτήθηκαν απόσπαση τελευταία στιγμή. Ελπίζουμε να 
καλυφθούν άμεσα όπως επίσης και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

β. Ελλείψεις στα σχολεία

Στην αρχή του μήνα παρουσιάστηκε πρόβλημα με την πρόσληψη εργαζομένων καθαριότητας στα σχολεία, λόγω 3ωρης εργασίας. Ο δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι θα λυθεί έπειτα από συνάντηση που έλαβε χώρα στο δημαρχείο αρχές του μήνα. Επίσης ενημερωθήκαμε από την τεχνική υπηρεσία για τις προτεραιότητες που έδωσε ώστε να επιλυθούν κτηριακά προβλήματα μέσα στο καλοκαίρι, τα οποία θα μας σταλεί ενημερωτικό email. 

Ένα τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε την τελευταία στιγμή, είναι ο αριθμός των self tests. Είναι προφανές ότι όλοι οι γονείς δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν λόγω έλλειψης στα φαρμακεία. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αναξιοπιστίας των συγκεκριμένων tests, όμως οι κανόνες είναι ξεκάθαροι… μέχρι να αλλάξουν πάλι.

Και αναρωτιόμαστε: Τι test θα κάνουν οι μαθητές; Θα επιβαρυνθεί πάλι η οικογένεια με έξοδα; 

Αναφορικά με την πανδημία θα θέλαμε να θυμίσουμε τη θέση του
φορέα μας όσον αφορά τα tests τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς. 

Τα tests θα πρέπει να αφορούν όλους όσοι βρίσκονται στο χώρο του σχολείου, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Είναι γνωστό πλέον, ότι όλοι μπορούν να μεταδώσουν. Υπάρχει ακόμα η σύγχυση στις επιστημονικές κοινότητες, αν μετά τη χορήγηση εμβολίου, θα νοσήσει κάποιος ελαφριά ή βαριά και φυσικά αν εμποδίζει τη διάδοση της μετάλλαξης Δ. Εμείς δεν είμαστε ειδικοί επιστήμονες. Γι’ αυτό προτείνουμε αξιόπιστα tests τα οποία θα πρέπει να χορηγούνται δωρεάν 
τόσο σε μαθητές όσο και σε εκπαιδευτικούς. Είναι απαράδεκτο να πληρώνουν δυο
rapid test το μήνα οι ανεμβολιαστοι εκπαιδευτικοί.

Τέλος είμαστε αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού  και τον απαράδεκτο διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη. Στηρίζουμε την θέση των εκπαιδευτικών οι οποίοι αναφέρουν σε ανακοίνωση τους ότι σύμφωνα με το Ψήφισμα 2361 (2021) της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης το οποίο μεταξύ άλλων καλεί τα κράτη μέλη και την Ευρωπαϊκή Ένωση να:

7.3.1 Διασφαλίζει ότι οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πιέζεται πολιτικά, κοινωνικά ή με άλλο τρόπο να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί.

7.3.2 Διασφαλίζει ότι κανείς δεν υφίσταται διακρίσεις για το ότι δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία ή επειδή δεν θέλει να εμβολιαστεί.

7.5.2 Χρησιμοποιεί πιστοποιητικά εμβολιασμού μόνο για τον καθορισμένο σκοπό παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, των πιθανών παρενεργειών και των ανεπιθύμητων ενεργειών.

Και βέβαια να θυμηθούμε την ανακοίνωση του πρώην υπουργού υγείας κ. Κικίλια 
τον Νοέμβριο του 2020:

«Είμαι πεπεισμένος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και θα καταλάβει και θα ενημερωθεί σωστά και θα εμβολιαστεί και αυτοί οι λίγοι οι οποίοι δεν θέλουν να το κάνουν... Πρέπει να σας πω ότι το Σύνταγμά μας δηλώνει ρητά ότι δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στη χώρα. Είναι όμως ευθύνη μιας οργανωμένης πολιτείας και όλων των ηγετών της, σε όλα τα επίπεδα, να παροτρύνουν τον κόσμο και να τον ενημερώσουν σωστά έτσι ώστε να εμβολιαστεί».

Ας ενημερωθεί ο καθένας σωστά  από τον γιατρό του και ας πράξει σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Πέρα από όλα τα παραπάνω νομίζουμε ότι πρέπει να βάλουμε σε προτεραιότητα την ψυχολογία των παιδιών μέσα σε αυτές τις συνθήκες και την φροντίδα της ανεμελιάς της παιδικής ηλικίας τους. Όλα έχουν αλλάξει , στο παιχνίδι , στην έκφραση , στον αυθορμητισμό… 

Ας είναι η φετινή σχολική χρονιά λιγότερο απρόσωπη και με περισσότερα χαμόγελα…

Καλή σχολική χρονιά!!!", καταλήγει το Δ.Σ. Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 81


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.