Ν. Συρμαλένιος από Φολέγανδρο: Η ελάχιστη στελέχωση στο Π.Π.Ι. αναδεικνύει την άμεση ανάγκη θεσμοθέτησης νέων κινήτρων για προσέλκυση υγειονομικού προσωπικού στα νησιά

Δημοσίευση: 09.09.2021, 16:57
Τελευταία Ενημέρωση: 09.09.2021, 17:54

Σύντομη επίσκεψη πραγματοποίησε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Συρμαλένιος, στη Φολέγανδρο, από τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου το απόγευμα έως την Τρίτη πρωί 7 Σεπτεμβρίου. Αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί, επισκέφθηκε το Λιμενικό Σταθμό όπου ζήτησε να ενημερωθεί για το περιστατικό του σκάφους με μετανάστες – πρόσφυγες, που εντοπίστηκε την προηγούμενη μέρα στα δυτικά πλησίον της περιοχής της Αγκάλης. Η απάντηση ήταν, ότι για το Λιμενικό Σώμα δεν υπήρξε περιστατικό στο νησί, διότι όλα τα σήματα που εστάλησαν είχαν αρνητική απάντηση...
Ο Νίκος Συρμαλένιος στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) Φολεγάνδρου με τη μοναδική γιατρό που υπηρετεί στο νησί

Μαζί με τα στελέχη της Ν.Ε. Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Χρήστο Βενιανάκη και  Τίλλα Μπαλή  συναντήθηκαν αρχικά με εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ Θήρας, όπου συζήτησαν τα κρίσιμα προβλήματα της εκπαίδευσης ενόψει και της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Στη Φολέγανδρο όπως και σε πολλά άλλα κυκλαδονήσια σε σχέση με τις τοποθετήσεις των καθηγητών, παραμένουν μόνιμα κενά στα μαθήματα 2ης ξένης γλώσσας και ειδικότερα στα Γαλλικά, στα εικαστικά, στη μουσική, ενώ παραμένει κενό και το μάθημα της βιολογίας. Σημαντικό πρόβλημα για τους εκπαιδευτικούς αναδεικνύεται και στη Φολέγανδρο, το θέμα της κατοικίας, στο οποίο όπως μας επισήμαναν δυστυχώς δεν υπάρχει και κάποια στήριξη από το Δήμο. Κεντρικό πρόβλημα επίσης παραμένει το κτιριακό του γυμνασίου – λυκειακές τάξεις, όπου παρά τις υποσχέσεις της Περιφέρειας που είναι φορέας υλοποίησης του έργου επισκευής (στεγανοποίηση στέγης κλπ.), ακόμα δεν έχει προχωρήσει.

Το πρωΐ της Τρίτης επισκέφθηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.), όπου συζήτησε με την αγροτική γιατρό, που δυστυχώς παραμένει η μοναδική γιατρός μετά και την αποχώρηση του 2ου αγροτικού. Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι δεν υπάρχει καν νοσηλευτής ή νοσηλεύτρια.

"Θετικό είναι ότι επιτέλους υπάρχει νέο ασθενοφόρο και οδηγός. Είναι φανερό ότι η μοναδική αγροτική γιατρός, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της, δεν είναι δυνατόν να αντεπεξέλθει σε ένα έργο που σύμφωνα και με το οργανόγραμμα του Π.Π.Ι., θα έπρεπε να επικουρείται και από ειδικευμένο γενικό γιατρό."

Ακόμη, όπως επισημάνθηκε στον κ. Συρμαλένιο, αναζητώνται ανταλλακτικά αντιδραστήρια για τη λειτουργία εξοπλισμών βιοχημικών και άλλων εργαστηριακών αναλύσεων που προέρχεται από δωρεές ιδιωτών. Στη συζήτηση αναδείχθηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη θεσμοθέτησης νέων κινήτρων για τη στελέχωση των Κ.Υ. και των Π.Π.Ι. στα νησιά. Ευτυχώς βεβαίως για το νησί, πέραν του Π.Π.Ι., υπάρχει ακόμα εγκατεστημένο κλιμάκιο των “Γιατρών του Κόσμου” που φαίνεται όμως ότι δεν θα παραμείνει ακόμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τέλος, ο Νίκος Συρμαλένιος συνομίλησε στο Καραβοστάση, με εκπροσώπους των ψαράδων, όπου το κεντρικό θέμα ήταν το αλιευτικό καταφύγιο, το γιοφύρι της Άρτας για τη Φολέγανδρο.

Ένα έργο που ξεκίνησε από 2006 – 2007 με φορέα υλοποίησης την τότε Νομαρχία  και τώρα την Περιφέρεια. Ένα έργο πνοής όχι μόνο για τους ψαράδες, αλλά για ολόκληρο το νησί, του οποίου η σημερινή κατάσταση και εικόνα προκαλεί μόνο ντροπή.

"Επιτέλους ποιός θα μας πεί μετά την επικαιροποίηση της μελέτης, που προήλθε από την αποδοχή σχετικής προσφυγής στο ΣτΕ, που βρίσκεται επιτέλους το έργο;
Και αν αυτό το συνδυάσουμε με την καθυστέρηση στην προώθηση των έργων επέκτασης του λιμένα, τι γίνεται, είναι θέμα γραφειοκρατίας ή ανικανότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας;"
, υπογραμίζει ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Newsroom Cyclades Voice

 

 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 85


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.