Ι. Βεντούρης: Διάδοση fake news από το βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιο

Δημοσίευση: 23.08.2021, 22:25

Το άρθρο άρθρο με τον τίτλο: «Κίμωλος: Απαράδεκτη η μη ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου εξαιτίας της στείρας στάσης της αντιπολίτευσης – Επίσκεψη του Νίκου Συρμαλένιου στην Κίμωλο»ένα κείμενο, που δημοσίευσε στον επίσημο ιστότοπό του στις 13 Αυγούστου 2021 ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Κιμώλου «Κίμωλος – Νέα Πορεία Εμπρός» Ιωάννη Μ. Βεντούρη, βρίθει ανυπόστατων, ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών...

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Κιμώλου «Κίμωλος – Νέα Πορεία Εμπρός», Ιωάννη Μ. Βεντούρη:

"ΔΙΑΔΟΣΗ FAKE NEWS ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΥΡΙΟ ΝΙΚΟ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟ

Στις 13 Αυγούστου 2021, ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Νίκος Συρμαλένιος, δημοσίευσε στον επίσημο ιστότοπό του, άρθρο με τον κάτωθι τίτλο: «Κίμωλος: Απαράδεκτη η μη ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου εξαιτίας της στείρας στάσης της αντιπολίτευσης – Επίσκεψη του Νίκου Συρμαλένιου στην Κίμωλο».

Πρόκειται για ένα κείμενο, που βρίθει ανυπόστατων, ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών. Ένα κείμενο, που θα μείνει στην τοπική πολιτική ιστορία, ως μνημείο διακίνησης και διάδοσης fake news. Ένα κείμενο, παράδειγμα προς αποφυγή, για τους μελλοντικούς βουλευτές του Νομού Κυκλάδων.

Από τον τίτλο του κειμένου, γίνεται αντιληπτό ότι, ο Βουλευτής αγνοεί βασικές πληροφορίες. Είτε το κάνει σκόπιμα είτε από βαριά αμέλεια, ευθύνεται στο ακέραιο για την ευρεία διάδοση των ψευδών ισχυρισμών.
Εφόσον, στις 11 Αυγούστου 2021, ο κύριος Συρμαλένιος επισκέφτηκε την Κίμωλο, γιατί δεν επεδίωξε να συναντηθεί με τον επικεφαλής και τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής μας, για να διαπιστώσει εάν ισχύουν οι πληροφορίες που του μετέφεραν;

Ο Βουλευτής αγνοεί ότι η δημοτική αρχή Κιμώλου, έφερε προς ψήφιση τον προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2021, στις 10 Μαΐου 2021, όπου, το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κιμώλου, τον ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ (αρ. απόφασης: 11/2021, ΑΔΑ: 68ΚΣΩΕ8-ΑΡΤ). 
Επομένως, από πού προκύπτει «η μη ψήφιση του προϋπολογισμού»;

Επιπλέον, ο Βουλευτής, αποσιωπά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός για το 2021, έπρεπε να είχε ψηφιστεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2020! Δηλαδή, με απόλυτη ευθύνη της δημοτικής αρχής, σημειώθηκε μια καθυστέρηση έξι (6) μηνών.
Μπορεί να μας εξηγήσει ο κύριος Συρμαλένιος, γιατί δεν έκανε τότε κάποια παρέμβαση για τη σημειωθείσα καθυστέρηση;

Εν συνεχεία, κατά τον έλεγχο για την επικύρωση του προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, ο Συντονιστής με το υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 29048/16-06-2021 έγγραφό του προς το Δήμο Κιμώλου, αναφέρει ότι:

«Σας ενημερώνουμε ότι ο προϋπολογισμός και το ΟΠΔ του φορέα σας για το οικονομικό έτος 2021 τον οποίο αποστείλατε προς έγκριση στην υπηρεσία μας, δεν πληροί τις προϋποθέσεις προϋπολογισμού στις ανταποδοτικές υπηρεσίας (20) Ηλεκτροφωτισμού και Καθαριότητας , (25) Υπηρεσία Ύδρευσης Άρδευσης και Αποχέτευσης και (45) Νεκροταφείων, όπως αυτές ορίζονται στις διατάξεις του άρθρου 3 της παρ. Β.3 της υπ’ αριθ. 46735/23-07-2020  Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, «Έσοδα από ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα και δαπάνες ανταποδοτικών υπηρεσιών».

Ως εκ τούτου αναπέμπουμε τον προϋπολογισμό και το ΟΠΔ και θα πρέπει να προβείτε άμεσα σε τροποποίησή τους για το οικονομικό έτος 2021».
Συμπληρώνονται δύο (2) μήνες από το ανωτέρω έγγραφο και η δημοτική αρχή του Δήμου Κιμώλου, ακόμα δεν έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να ολοκληρωθεί η ψήφιση του τροποποιημένου προϋπολογισμού.

Επομένως, από πού προκύπτει η «στείρα στάση της αντιπολίτευσης»; 

Η συνεχής και συστηματική κωλυσιεργία της δημοτικής αρχής για περισσότερους από οκτώ μήνες έχει εγκλωβίσει το Δήμο Κιμώλου σε αυτή τη δύσκολη θέση.

Πλείστες φορές έχουμε επισημάνει την έλλειψη προγραμματισμού και οργάνωσης της δημοτικής αρχής, καθώς και τη μειωμένη πολιτική επάρκεια του συνόλου της πλειοψηφούσας παράταξης.

Ο κύριος Συρμαλένιος γνωρίζει για τις παραιτήσεις δύο (2) Προέδρων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κιμώλου και τεσσάρων (4) δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας;
Στο κείμενο του Βουλευτή υπάρχει παράγραφος όπου γίνεται ρητή αναφορά για τον προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι:

«Στο Δήμο έγινε αναλυτική συζήτηση με το δήμαρχο, Κώστα Βεντούρη και τον αντιδήμαρχο Τάκη Σάρδη, παρουσία και των ενεργών πολιτών Αγγελέτου Κανά και Πέτρου Καλούδη. Κυρίαρχο ζήτημα αναδεικνύεται η μη ψήφιση του Προϋπολογισμού για το 2021 (η μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα), διότι παρά την απόφαση της δημοτικής πλειοψηφίας, η αντιπολίτευση με δώδεκα συνεχείς ενστάσεις, κατάφερε να μπλοκάρει την υπερψήφισή του».

Καθίσταται σαφές, ότι ο Βουλευτής έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης με αποτέλεσμα να προπαγανδίζει, χονδροειδώς και με ιδιαίτερα άκομψο τρόπο, τις θέσεις της δημοτικής αρχής.

Πάραυτα, τις υιοθέτησε άκριτα και αβίαστα, εκθέτοντας τον εαυτό του και το κόμμα του, στην κοινωνία της Κιμώλου και ευρύτερα του Νομού Κυκλάδων.

Σε ότι αφορά τους «ενεργούς» πολίτες, ο ένας εξ αυτών είναι εργολάβος, με πλήθος ανάδοχων εργασιών από το Δήμο (Κοινότητα) Κιμώλου και ο άλλος είναι πρώην Κοινοτάρχης, ο οποίος το 2014 δήλωνε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με συμπατριώτες αλλά και δημόσια ότι αποσύρεται από την πολιτική σκηνή.

Επισημαίνουμε ότι, η παράταξή μας ΔΕΝ έχει υποβάλει δώδεκα συνεχείς ενστάσεις και ΔΕΝ έχει μπλοκάρει την υπερψήφιση του προϋπολογισμού.

Η παράταξή μας, με αίσθημα ευθύνης προς τους ψηφοφόρους της και εκπληρώνοντας στο ακέραιο το θεσμικό της ρόλο, ως αντιπολίτευση, άσκησε το ΝΟΜΙΜΟ δικαίωμά της, υποβάλλοντας Ειδική Διοικητική Προσφυγή, η οποία ΑΠΠΕΡΙΦΘΗ από το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Ξεκαθαρίζουμε για άλλη μία φορά, ότι, ο προϋπολογισμός του 2021, αναπέμφθηκε στο Δήμο Κιμώλου, με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, καθώς δεν είχε καταρτιστεί σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία.

Στην απόφαση αναπομπής του προϋπολογισμού, ουδεμία αναφορά υπάρχει για Ειδική Διοικητική Προσφυγή της παράταξής μας. ΟΥΔΕΜΙΑ.

Με αίσθημα νηφαλιότητας καλούμε το Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κύριο Νίκο Συρμαλένιο, όπως προχωρήσει άμεσα σε διόρθωση του τίτλου και της επίμαχης παραγράφου του από 12-08-2021 κειμένου του.

Εάν δεν μπορεί να βρει τα σχετικά στοιχεία, θα του τα προωθήσουμε εμείς.

Μετράει ήδη ένα σοβαρό πολιτικό ολίσθημα με την «αχρείαστη επερώτηση για το Νεώριο». Ας μην τα διπλασιάσει."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: έγραψε: 26/08/2021
Κρίμα για τον κύριο Νίκο Συρμαλένιο. Εκτίθεται ανεπανόρθωτα και ταυτόχρονα κάνει ζημιά στο κόμμα του, καθώς δεν έλεγξε τις πληροφορίες που του έδωσαν ο Δήμαρχος Κιμώλου κι ο Αντιδήμαρχος.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 88


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.