"Απαράδεκτη η μη ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Κιμώλου εξαιτίας της στείρας στάσης της αντιπολίτευσης" - Επίσκεψη του Νίκου Συρμαλένιου στην Κίμωλο

Δημοσίευση: 13.08.2021, 10:46
Τελευταία Ενημέρωση: 13.08.2021, 10:49

Την Κίμωλο επισκέφθηκε την Τετάρτη 11/8 ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Συρμαλένιος. Συνοδευόμενος από τον Αγγελέτο Κανά, επισκέφθηκε το Περιφερειακό Ιατρείο, το Δήμο, το πρατήριο μελισσοκομίας και συνομίλησε με κατοίκους του νησιού στην Ψάθη και στο Χωριό. Στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΠΙ), συνομίλησε με τον αγροτικό γιατρό καθώς και με το λοιπό προσωπικό...

Το κεντρικό πρόβλημα του ΠΠΙ παραμένει η έλλειψη Γενικού Γιατρού, η θέση του οποίου επί πολλά χρόνια παραμένει κενή, ενώ μέχρι στιγμής και για την καλοκαιρινή περίοδο, κάποιες ανάγκες καλύπτονται με εκ περιτροπής επισκέψεις ανά 10 -15 μέρες με γιατρούς ειδικοτήτων από το Κ.Υ. Μήλου.

Από την πλευρά μας αναδείξαμε την ανάγκη περαιτέρω θεσμοθέτησης πρόσθετων κινήτρων και έγινε αναφορά στις επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., που αναδείχθηκαν και παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα, σημειώνει ο Νίκος Συρμαλένιος.

Στο Δήμο έγινε αναλυτική συζήτηση με το δήμαρχο, Κώστα Βεντούρη και τον αντιδήμαρχο Τάκη Σάρδη, παρουσία και των ενεργών πολιτών Αγγελέτου Κανά και Πέτρου Καλούδη. Κυρίαρχο ζήτημα αναδεικνύεται η μη ψήφιση του Π-Υ για το 2021 (η μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα), διότι παρά την απόφαση της δημοτικής πλειοψηφίας, η αντιπολίτευση με δώδεκα συνεχείς ενστάσεις, κατάφερε να  μπλοκάρει την υπερψήφισή του. Αποτέλεσμα, η μη δυνατότητα πληρωμών απολύτως αναγκαίων τρεχουσών δαπανών, όπως καύσιμα κλπ και η αδυναμία προώθησης αναγκαίων έργων.

Συζητήθηκαν επίσης όλα τα ζωτικά ζητήματα του νησιού, όπως η εκπόνηση τοπικού χωροταξικού, απαραίτητο εργαλείο για τη χάραξη αναπτυξιακής πολιτικής, σε ένα νησί που επιζητά τη διατήρηση της φυσικής και πολιτιστικής του κληρονομιάς αλλά ταυτόχρονα σημειώνει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη. Επίσης όλα τα μεγάλα θέματα που έχουν δρομολογηθεί και έχουν εξασφαλίσει και τη χρηματοδοτική κάλυψη, όπως η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού με προώθηση της φάσης για επαναχρησιμοποίηση του νερού, η δημιουργία αποχετευτικού δικτύου, η πρόβλεψη για λειτουργία και δεύτερης αφαλάτωσης με προσθήκη παραγωγής άλλων 250 – 300 κυβικών για την κάλυψη των μελλοντικών αλλαγών, η προώθηση του λιμενικού έργου διασύνδεσης με τη Μήλο στο Καλαμίτσι, που αφενός μεν θα μειώσει την απόσταση και αφετέρου θα αποσυμφορήσει την κίνηση στο λιμάνι της Ψάθης.

Τέλος συζητήθηκαν επίσης το θέμα του κτηματολογίου, που με την πιλοτική εφαρμογή του, δημιουργήθηκαν πολύ μεγάλα ζητήματα, καθώς και το δασολόγιο, που ναι μεν δόθηκε κάποια λύση με το τεκμήριο κυριότητας, παραμένει όμως το ζήτημα της διάκρισης των χορτολιβαδικών από τα δασικά.

Τελευταία στάση του Νίκου Συρμαλένιου ήταν η επίσκεψη στο πρατήριο μελισσοκομίας του Κώστα και της Ελένης Πρεζάνη, όπου πραγματικά εξήρε τη θαυμάσια δουλειά των δύο νέων μελισσοκόμων, που με την αξιοσημείωτη προσπάθεια τους, αναδεικνύουν τις δυνατότητες του νησιού και στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας μελιού.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: έγραψε: 27/08/2021
Διαδίδει fake news ο κύριος Συρμαλένιος! https://www.cycladesvoice.gr/?aid=102274

Ο αναγνώστης: έγραψε: 13/08/2021
Για την Κίμωλο από το 2019 πριν τις εκλογέςμε το πρόγραμμα ΦΤΛΟΔΗΜΟΣ είχε εγκριθεί το ποσό των 7,2 εκατομυρίων ευρώ για την επεκταση του δικτύου υδρευσης και αποχέτευσης και την βελτίωση του υπάρχοντος .Όμως το έργο δυστυχώς δεν έχει ξεκινήσει ακόμη .Γνωρίζουμε ότι το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ με ευθύνη του υπουργού εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας του κου Θεοδωρικάκου άλλαξε και έγινε ΤΡΙΤΣΗΣ επίσης δεν φρόντισε υπογράψει τη σύμβαση με την Ευρωπαική τράπεζα Ανατύξεως για την χρηματοδότηση των έργων. βέβαια ο υπουργός μετά τον ανασχηματισμό άλλαξε και ο Βορίδης υπέγραψε τη σύμβαση αλλά στο νέο πρόγραμμα υπάρχει επιτροπή έγκρισης των έργων .Έχουν πάρει έγκριση τα έργα αυτά; Θα πρέπει να μάθουμε γιατί είναι έργα υποδομής για τους μόνιμους κατοικους και τους παραθεριστές στο νησί μας .Αναφέρεται στο Δελτίο τύπου ότι εχουν λάβει χρηματοδότηση τα έργα αναβάθμισης του βιολογικού της αφαλάτωσης και του αποχετευτικού .Είναι αυτά που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ;Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει ενημέρωση σ όλους τους πολίτες της Κιμώλου και μετά από διεξοδικό διάλογο να συμφωνησουν στην ψήφιση του προυπολογισμού συμπολίτευση και αντιπολίτευση για την καλύτερη ποιότητα ζωής στ ονησί μας .

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 142


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.