Η επιδημιολογική κατάσταση στη Σαντορίνη, θέμα σύσκεψης φορέων

Δημοσίευση: 30.07.2021, 13:51

Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Επάρχου Θήρας, Χαράλαμπου Δαρζέντα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των φορέων του νησιού, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. Η σύσκεψη είχε θέμα την επιδημιολογική πορεία της νόσου Covid-19 στην Σαντορίνη και τν συστράτευση όλων για την καλύτερη αντιμετώπισή της στο μέλλον. Η εκτίμηση που έγινε...

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι:  Αντώνης Σιγάλας  Δήμαρχος Θήρας, Σοφία Κίτσου Αντιδήμαρχος Υγείας,  Γρηγόριος Μαντούσης Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας,  Ντίνα Κορακά Λιμενάρχης Θήρας, Βασίλειος Μαλαματένιος Διοικητής  Νοσοκομείου Θήρας,  Δημήτριος  Μπάνος  Ιατρός, Μάστακας Τέλης Ιατρός, Βασίλης Νομικός Ιατρός, Λίνα Παπαγιαννοπούλου Διευθύντρια Κεντρικού Πολυιατρείου Σαντορίνης, Αθανάσιος Μέντας Φαρμακοποιός, Λευτέρης Αναπλιώτης Πρόεδρος Ενοικιαζόμενων Δωματίων «Ατλαντίς», Δημήτρης Λυγνός Πρόεδρος Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Μανώλης Σιγάλας Πρόεδρος  ΚΤΕΛ Θήρας, Μίνα Σκοπελίτου από το Σύλλογο Στήριξης Νοσοκομείου Θήρας και ο συνεργάτης του Επάρχου Σταύρος Ρούσσος.

Ακούστηκαν οι απόψεις και οι προτάσεις όλων των συμμετεχόντων ενώ αποφασίστηκε η συνεργασία όλων, να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Όπως τονίστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο, οι λόγοι που επηρεάζουν τα νούμερα των θετικών κρουσμάτων είναι η πληρότητα σε επισκέπτες (είναι σαν να είμαστε μια πόλη των 100.000 κατοίκων), ότι τα περιστατικά αφορούν όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θήρας και το ότι η Σαντορίνη είναι Πύλη Εξόδου από την χώρα, που σημαίνει ότι, όσοι έρχονται από τα γύρω νησιά για να ταξιδέψουν για το εξωτερικό κάνουν τα test στην Σαντορίνη.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τον καλύτερο τρόπο.

Ενώνουμε δυνάμεις σ’ αυτή  την δύσκολη περίοδο και προτρέπουμε τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν το συντομότερο, ώστε η Σαντορίνη να παραμείνει ασφαλής προορισμός με ολοκληρωμένη ασπίδα προστασίας, επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Έπαρχος Θήρας, Χαράλαμπος Δαρζέντας.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 119


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.