Φ. Φόρτωμας: Μονόδρομος ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου

Δημοσίευση: 29.07.2021, 19:32
Τελευταία Ενημέρωση: 29.07.2021, 19:36

Για τη σημασία της επιτάχυνσης της κτηματογράφησης και της απλοποίησης και ψηφιοποίησης των διαδικασιών του Ελληνικού Κτηματολογίου, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον «Εκσυγχρονισμό του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης»...

Ο κ. Φόρτωμας στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο θα καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση του κτηματολογίου μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ενώ τόνισε τη σημασία των διατάξεων αναφορικά με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Κτηματολογίου, τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Ακινήτου, την εισαγωγή του θεσμού της διαμεσολάβησης και την παράταση που δίνεται για τη διόρθωση ανακριβειών των πρώτων κτηματολογικών εγγραφών.

Ο βουλευτής Κυκλάδων έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα ακίνητα με την ένδειξη «αγνώστου ιδιοκτήτη», προτείνοντας προς την ηγεσία του Υπουργείου να θεσπίσει την υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου να αιτιολογεί επαρκώς τυχόν αρνητική του απάντηση επί αιτήσεων διόρθωσης προδήλων σφαλμάτων.

Τέλος, ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε στους τωρινούς Υποθηκοφύλακες, οι οποίοι ενδέχεται να αναλάβουν χρέη προϊσταμένων κτηματολογικών γραφείων, τονίζοντας πως οι αιτήσεις τους πρέπει να εξετάζονται κατά προτεραιότητα, καθώς η ένταξή τους στον Φορέα είναι αναγκαία και χρήσιμη για την εύρυθμη λειτουργία και ολοκλήρωσή του.

«Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο, η σπουδαιότητα του οποίου αποδεικνύεται καθημερινά. Συνειδητά, με σχέδιο και στρατηγική, οδηγούμε την Ελλάδα στη νέα ψηφιακή εποχή, επιτυγχάνοντας την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών μας,  απαλλάσσοντάς τους από καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία του πρόσφατου παρελθόντος. Επενδύουμε στο ψηφιακό αύριο με όλες μας τις δυνάμεις», δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 108


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.