Εντατικοποίηση των ελέγχων ζήτησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε σύσκεψη στην Ίο

Δημοσίευση: 28.07.2021, 14:51
Τελευταία Ενημέρωση: 28.07.2021, 15:05

Έκτακτη επίσκεψη στην Ίο πραγματοποίησε την Τρίτη 27/07/2021 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Γιάννινα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Ίου Πλωτάρχης κ. Ιωάννης Σακιριανός και ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ίου Υπαστυνόμος Α΄ κ. Χαράλαμπος Κουμπούρας. Εντατικοποίηση των ελέγχων για τήρηση των μέτρων κατά της Covid-19, ζήτησε ο υπουργός, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος του νησιού δήλωσε, ότι "θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να είναι συνώνυμο του νησιού μας το αίσθημα ασφάλειας σε κατοίκους και επισκέπτες"...

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν κυρίως την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού στο νησί. Η εντολή του  Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ήταν: εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε σημεία όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε για την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Ίου με προσωπικό, τουλάχιστον κατά την τουριστική περίοδο, για τον καλύτερο έλεγχο της τήρησης των υγειονομικών μέτρων και όχι μόνο.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας, δήλωσε σχετικά:

«Δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά την επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο νησί μας και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εξαγγελία για στενή συνεργασία Δήμου Ιητών και Ελληνικής Αστυνομίας. Νιώθω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το νησί μας. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να είναι συνώνυμο του νησιού μας το αίσθημα ασφάλειας σε κατοίκους και επισκέπτες. Αυτό που θέλουμε είναι αυστηροί αλλά δίκαιοι έλεγχοι παντού. Και βέβαια, εκρίζωση κάθε έκνομης συμπεριφοράς που προέρχεται από λίγους επισκέπτες και είναι ξένη με το νησί μας και την νοοτροπία μας. Ευχαριστώ ειλικρινά τον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη και τον Αντιστράτηγο κ. Γιάννινα για τη συμπαράσταση και το ειλικρινές έμπρακτο ενδιαφέρον τους. Ως Δήμος Ιητών, δηλώνουμε έτοιμοι να έχουμε σε καθημερινή βάση εξαιρετική συνεργασία συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, για το καλό του νησιού μας. Και είμαι βέβαιος ότι σε αυτή την προσπάθεια θα έχουμε και όλες τις Νιώτισσες και όλους τους Νιώτες μαζί μας.»

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 177


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.