Ανάκληση της απόφασης του Δήμου Αμοργού για απαγόρευση ζωντανής μουσικής απαιτεί ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

Δημοσίευση: 24.07.2021, 12:14
Τελευταία Ενημέρωση: 24.07.2021, 12:25

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος απαιτεί την ανάκληση της απόφασης του Δήμου Αμοργού με την οποία απαγορεύεται η ζωντανή μουσική στα μαγαζιά του νησιού από την Παρασκευή 23 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 15 Αυγούστου με την επίκληση της ανάγκης περιορισμού της πανδημίας. Η συγκεκριμένη απόφαση, όπως επισημαίνει ο σύλλογος, πλήττει άμεσα τους μουσικούς οι οποίοι δουλεύουν στο νησί. Την Παρασκευή 23 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Αμοργού ενάντια στην απόφαση του Δήμου, ενώ αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το Δήμαρχο, ο οποίος επέμεινε στην απόφαση που έχει ληφθεί. Νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας, μουσική αυτή τη φορά θα γίνει τη Δευτέρα 26 Ιουλίου στη 1 μ.μ. έξω από το Δημαρχείο...
Από τη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο Αμοργού (Φωτογραφία: facebook/Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος)

Το πιο επικίνδυνο είναι πως με την απόφασή του ο Δήμος Αμοργού υποδεικνύει την μουσική ως τον νούμερο ένα παράγοντα εξάπλωσης της πανδημίας, τονίζει ο  Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

Είναι χαρακτηριστικό, προσθέτει, πως στην ανακοίνωση του Δήμου δεν θίγεται καμία από τις βασικές παραμέτρους του προβλήματος οι οποίες συζητιούνται ευρέως ανάμεσα σε κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες:

 • Η ασυδοσία των ακτοπλοϊκών εταιρειών που φορτώνουν τα καράβια με πλήρη χωρητικότητα θυσιάζοντας την δημόσια υγεία στο κυνήγι του μέγιστου κέρδους.
 • Ο συνωστισμός στα τοπικά λεωφορεία ΚΤΕΛ που ειδικά σε συνθήκες πανδημίας είναι διπλά επικίνδυνος
 • Η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού για μαζικούς ελέγχους με rapid test σε κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες. Κι εδώ η ανυπαρξία των κρατικών δομών βαφτίζεται «ατομική ευθύνη». Ακούγεται μάλιστα πως ιδιώτης επιχειρηματίας εκμεταλλευόμενος το σχετικό κενό έχει στήσει υπηρεσία για κατοίκον ελέγχους PCR και rapid test βγάζοντας κέρδος επάνω στον έλεγχο που θα έπρεπε να είναι δικαίωμα των κατοίκων-εργαζομένων-επισκεπτών και υποχρέωση των κρατικών υπηρεσιών.
 • Οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες του κέντρου Υγείας που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τακτικές ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού ενώ κάθε καλοκαίρι καλούνται να διαχειριστούν και την τουριστική κίνηση, πολύ περισσότερο σε συνθήκες πανδημίας και με ενδεχόμενο εμφάνισης κρουσμάτων στο νησί.

Σε όλα αυτά τα (γνωστά σε όλους) ζητήματα η ανακοίνωση του Δήμου αποφεύγει να τοποθετηθεί προφανώς για να μην κακοκαρδίσει κυβέρνηση και εφοπλιστές. Αντίθετα με την απόφαση για απαγόρευση των μουσικών εκδηλώσεων γίνεται μια προσπάθεια να «πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα», να μετατοπιστεί η συζήτηση στην βολικότατη θεωρία περί ατομικής ευθύνης, να μην συζητιούνται οι τεράστιες ευθύνες του δήμου αλλά και της κυβέρνησης που αφήνουν κατοίκους-εργαζόμενους-επισκέπτες εκτεθειμένους στην πανδημία χωρίς κανένα σχέδιο, σημειώνει ακόμη ο  Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

Από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, απαιτούν:

· Να παρθεί άμεσα πίσω η απόφαση για απαγόρευση της ζωντανής μουσικής. Να σταματήσει η επιχείρηση στοχοποίησης της μουσικής και των μουσικών για το πρόβλημα του συνωστισμού και την διασπορά της πανδημίας.
· Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του πληθυσμού από την πανδημία. Να απαιτήσει ο Δήμος να μπει φρένο στην αυθαιρεσία των ακτοπλοϊκών εταιρειών. Να ενισχυθούν τα τοπικά δρομολόγια ΚΤΕΛ προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
· Διενέργεια μαζικών τεστ σε όλο τον πληθυσμό με προτεραιότητα στους εργαζόμενους που είναι και οι πιο άμεσα εκτεθειμένοι καθώς έρχονται καθημερινά σε επαφή με εκατοντάδες κόσμο. Να ενισχυθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας του νησιού για να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας αλλά και λόγω καλοκαιρινής περιόδου.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 106


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
 • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
  προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
 • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
 • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
 • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
 • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
 • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
 • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.