Η Μαρούσα Τσακωνιάτη, απόφοιτος του ΕΠΑΛ Νάξου, συγκέντρωσε 19.290 μόρια στις Πανελλαδικές!

Δημοσίευση: 21.07.2021, 19:41
Τελευταία Ενημέρωση: 21.07.2021, 20:10

Η Μαρούσα Τσακωνιάτη αποφοίτησε από το ΕΠΑΛ Νάξου και στις Πανελλαδικές 2021 αρίστευσε, συγκεντρώνοντας 19.290 μόρια, εκπληρώνοντας το στόχο που είχε θέσει να επιτύχει υψηλή βαθμολογία ώστε να έχει τη δυνατότητα να εισαχθεί είτε στην Ιατρική Σχολή είτε στην Εργοθεραπεία είτε στη Φαρμακευτική, όπως λέει στη συνέντευξη που έδωσε στη Δανάη Μαύρου. Αυτή τη στιγμή πάντως, αν και η επίδοσή της είναι άριστη και τα μόρια που συγκέντρωσε είναι περισσότερα από τη βάση που είχε πέρυσι η Ιατρική, επιφυλάσσεται να απαντήσει συγκεκριμένα σε ποια Σχολή εισάγεται, αφού όπως αναφέρει, αναμένεται άνοδος των βάσεων...
Μαρούσα Τσακωνιάτη

Ακολουθεί η συνέντευξη που έδωσε η Μαρούσα Τσακωνιάτη στη Δανάη Μαύρου:

- Σε ποια Σχολή εισάγεσθε, με πόσα μόρια και ποια ήταν η αναλυτική βαθμολογία;

  • Δεν είμαι ακόμη βέβαιη σε ποια σχολή μπορώ να εισαχθω καθώς αναμένεται άνοδος των βάσεων. Τα δε μόρια που πέτυχα στις πανελλήνιες είναι 19.290 και αναλυτικότερα η βαθμολογία είναι: ΕΚΘΕΣΗ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 16,7, ΜΘΗΜΑΤΙΚΑ (ΑΛΓ): 19,5, ΑΝΑΤΟΜΙΑ: 20 και ΥΓΙΕΙΝΗ: 19,6.

- Η εισαγωγή σας σε ποια Σχολή αποτελούσε για σας στόχο ώστε να προσπαθήσετε να τον επιτύχετε και γιατί; 

  • Οι  σχολές που επιθυμώ να εισαχθω είναι είτε η ιατρική είτε η έργο θεραπεία είτε η φαρμακευτική κι αυτό γιατί με ενδιαφέρει αρκετά ο τομέας της επιστημονικής έρευνας, η λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και η παιδική υγεία. Στόχος μου ήταν να πετύχω υψηλή βαθμολογία ώστε να μπορέσω να επιλέξω όποια από τις τρεις σχολές επιθυμώ περισσότερο. 

- Πόσο απαιτητική είναι η προσπάθεια που απαιτείται, με τις δυσκολίες που έφερε και η πανδημία, ώστε ένας μαθητής να επιτύχει το στόχο που έχει θέσει; 

    • Σαφώς ο εγκλεισμός στο σπίτι εξαιτίας της τρέχουσας κατάστασης που βιώνουμε με την πανδημία εμφάνισε ορισμένες δυσκολίες για εμάς τους υποψήφιους όπως αδυναμία συγκέντρωσης και ψυχολογική κατάπτωση ενώ μάλιστα στην αρχή υπηρχαν και σημαντικά προβλήματα στην διαξεγωγη των εξ αποστάσεως μαθημάτων. Ωστόσο οι συνθήκες αυτές δεν εμπόδισαν την προσήλωση  στο στόχο μου αντιθέτως  αποτέλεσαν το έναυσμα για να δώσω το 100% της προσπάθειάς μου.

- Εκτός από την προσωπική σας προσπάθεια για την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που προφανώς είναι η πιο σημαντική, ποιοι ακόμη βοήθησαν- συμπαραστάθηκαν ώστε να μείνετε προσηλωμένοι στο στόχο σας και πόσο σημαντική ήταν αυτή η βοήθεια; 

  • Στον εννιά μηνών αγώνα έως τις Πανελλήνιες τα μέλη της οικογένειας μου μου προσέφεραν τεράστια υποστήριξη και αγάπη ενώ προσπάθησαν να διαμορφώσουν ήπιο οικογενειακό κλίμα γεγονός που με βοήθησε στην πληρέστερη προσήλωση στο στόχο μου. Παράλληλα με την εκ συγγενείας οικογένεια γεννήθηκε και μία άλλη: το ΕΠΑ.Λ. και οι καθηγητές μου. Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζουν οι καθηγητριες κ. Μαραγκού Αγορή, κ. Ξυδώνα Ευαγγελία και κ. Κατσώνη Αδαμαντία για τις πολύτιμες γνωσεις και συμβουλές που με τόση αγάπη και χαρά μου έδωσαν. Ευγνώμων αισθάνομαι επίσης και για τον διευθυντή και την υποδιευθυντρια του λυκείου κ. Κυριακίδη Ιορδάνη και κ. Καβαλάκη….. για την αμέριστη πίστη που μου έδειξαν. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Βάβουλα Γεώργιο, την κ. ¶ννα Ραγκούση (φροντ. "Παιδεία") κ. Συριανό Μανώλη (φροντ. "Κύκλος") και κ. Μαργαρίτη Νίκη, οι οποίοι συντέλεσαν στην πρόοδο και την μαθησιακή και πνευματική μου εξέλιξη μέσα από τις γνώσεις και εμπειρίες που με προσέφεραν. 

- Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σας, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη, έχετε σκεφτεί κάποιους μετέπειτα στόχους; 

   • Όπως αναφέρατε και στην ερώτησή σας είναι ακόμη νωρίς για να θέτουμε τέτοιους στόχους και το μέλλον είναι αβέβαιο. Προς το παρόν θα επικεντρωθώ στον επόμενο στόχο που είναι η ολοκλήρωση των πανεπιστημιακων μου σπουδών και όταν αυτός επιτευχθεί θα εξετάσω τις συνθήκες και θα διαμορφώσω άλλους στόχους ίσως ανώτερους.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 123


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.