Δεκτές έγιναν οι προτάσεις της Κατερίνας Μονογυιού για τους δασικούς χάρτες

Δημοσίευση: 21.07.2021, 18:34

Ένας μεγάλος αγώνας ο οποίος ξεκίνησε το 2019 με την κατάθεση της Υπ.Αρ. 451 12/12/19 Αναφοράς μου προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ομόφωνης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου(το οποίο είχε καταθέσει τις απόψεις του από το 2018), συνεχίστηκε με την κατάθεση στο Προεδρείο της Βουλής της Υπ.Αρ. 784 28/2/2020 Αναφοράς μου των Νομικών προτάσεων της Κ.Ε.Δ Ν. Αιγαίου και τέλος με την πρόταση Τροπολογίας προς τον αρμόδιο Υφυπουργό κο Αμυρά τον Φεβρουάριο του 2021, είχε μια αίσια εξέλιξη την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, αναφέρει η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Κατερίνα Μονογυιού...

Με τη Υπουργική Τροπολογία 994-88 το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιλύει πολλά θέματα που είχαν δημιουργηθεί με την ανάρτηση των Δασικών χαρτών στις Κυκλάδες, σημειώνει η βουλευτής Κυκλάδων:

1) Με το άρθρο 1 απαλείφεται η ανάγκη για μακρόχρονους και κοστοβόρους Δικαστικούς αγώνες για την αναγνώριση κυριότητας (του άρθρου 62 του ν.998/79).

2) Με το άρθρο 2 συνίστανται τουλάχιστον 4, με το τέταρτο να αφορά τις περιφέρειες πρωτοδικείων Κυκλάδων μεταξύ άλλων, Συμβούλια Ιδιοκτησίας για την διοικητική αναγνώριση της κυριότητας επί δασών και δασικών εκτάσεων

3) Με το άρθρο 5 ρυθμίζονται θέματα ιδιοκτησίας εκτάσεων δασικού και χορτολιβαδικού χαρακτήρα (τροποποίηση της παρ.1 του άρθρου 10 του 3208/2003)

4) Με το άρθρο 6 ρυθμίζονται θέματα μεικτών εκτάσεων και κατάτμησης (με προσθήκη εδαφίου στην παρ.3 του άρθρου 60 του ν.δ 86/18.1.1969)

"Έχουμε αποδείξει ότι ως κυβέρνηση είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε για την άρση αδικιών και ότι είμαστε με την μεριά των πολιτών και ενάντια στην άσκοπη ταλαιπωρία τους από γραφειοκρατικούς μηχανισμούς. Επίσης, υπερασπιζόμαστε την ιδιωτική περιουσία. Από πλευράς μου δηλώνω ότι πάντα θα προωθώ τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών μας με αποφασιστικότητα και επιμονή", αναφέρει η κ. Μονογυιού. 

Επισυνάπτονται οι Αναφορές της Κατερίνας Μονογυιού και η πρόταση τροπολογίας.

Newsroom Cyclades Voice

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 79


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.