Δεκτές οι προτάσεις του Φίλιππου Φόρτωμα για τους δασικούς χάρτες

Δημοσίευση: 20.07.2021, 21:51
Τελευταία Ενημέρωση: 20.07.2021, 21:53

Δεκτές έγιναν οι προτάσεις του βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππου Φόρτωμα, για τους δασικούς χάρτες και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εν λόγω εκτάσεων. Οι προτάσεις ενσωματώθηκαν σε Υπουργική Τροπολογία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων, τον τομέα της ανακύκλωσης, ειδικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά και θέματα πολεοδομικού και χωροταξικού χαρακτήρα και το οποίο συζητήθηκε την Τρίτη 20/7 στην Ολομέλεια της Βουλής...

Ο κ. Φόρτωμας, με προσωπικές του ενέργειες και παρεμβάσεις και σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες, είχε προωθήσει τον Δεκέμβριο του 2020 προτάσεις νομοθετικών βελτιώσεων προς την ηγεσία του Υπουργείου, με σκοπό τον ορθότερο χαρακτηρισμό των εκτάσεων και την επίλυση των ζητημάτων αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Με την ενσωμάτωση των προτάσεων του βουλευτή στην εν λόγω τροπολογία, επιλύονται τα προβλήματα ιδιοκτησιακού καθεστώτος, διαφυλάσσονται οι ιδιοκτησίες των Κυκλαδιτών, διαχωρίζονται οι δασικές από τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, απαγκιστρώνεται η διαδικασία αναγνώρισης της κυριότητας από τα πολιτικά δικαστήρια και διαχωρίζονται οι μεικτές εκτάσεις.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής ανέφερε ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποτελεί μία εθνική μεταρρύθμιση, καθώς καλύπτει σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό όλο το φάσμα, αναφορικά με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά φέρνει και εξίσου σημαντικές ρυθμίσεις σε πολεοδομικά και χωροταξικά ζητήματα, ενώ τόνισε ιδιαίτερα τη διάταξη, δυνάμει της οποίας ισχυροποιείται  ο ρόλος των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής στο Νομό των Κυκλάδων.

«Χαιρετίζω τη νομοθετική πρωτοβουλία της ηγεσίας του Υπουργείου, που ενσωματώνει προτάσεις που εγώ ο ίδιος προσωπικά, σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες, είχα προωθήσει από τον Δεκέμβριο του 2020. Μέσα από αυτές τις αλλαγές διαφυλάσσονται οι ιδιοκτησίες όλων των Κυκλαδιτών, απομακρύνεται ο κίνδυνος απώλειάς τους και αποσαφηνίζεται ο χαρακτηρισμός τους! Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, είναι υπόθεση όλων μας. Ευχαριστώ προσωπικά και την Έπαρχο Μήλου κ. Έλλη Χωριανοπούλου για τη σημαντική συμβολή της»,  δήλωσε  ο κ. Φόρτωμας.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 113


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.