Πότε λήγουν τα ειδικά μέτρα στη Μύκονο - Τι προτείνει ο Δήμαρχος

Δημοσίευση: 20.07.2021, 13:59
Τελευταία Ενημέρωση: 20.07.2021, 14:11

Μέχρι τις 26 Ιουλίου ισχύουν τα έκτακτα μέτρα -περιορισμός βραδινής κυκλοφορίας και απαγόρευση μουσικής στην εστίαση- που έχουν επιβληθεί στη Μύκονο λόγω της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού. Όπως όλα δείχνουν, παρά τις πιέσεις από την αυτοδιοίκηση και τους επιχειρηματίες του νησιού, τα μέτρα θα διατηρηθούν μέχρι τότε που είχαν ορισθεί.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς

Κυβερνητικές πηγές, μιλώντας στο ethnos.gr, τόνιζαν πως τη Δευτέρα βάσει του ΦΕΚ τελειώνει η ισχύς των μέτρων και ότι θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση και συνεπακόλουθα θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Τα μέτρα που προτείνει ο Δήμος Μυκόνου

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, πρότεινε υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους στη Μύκονο και ιδιαίτερα όπου υπάρχει συνωστισμός όπως στη Χώρα του νησιού αλλά και την ανανέωση του Green Pass ανά 72 ώρες.

Παράλληλα ο δήμος ζητεί να μην παραταθούν επ ουδενί τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στη Μύκονο πέραν της 26ης Ιουλίου αλλά και την άμεση αναθεώρησή τους καθώς δεν αιφνιδίασαν μόνο τη δημοτική αρχή και την τοπική κοινωνία, αλλά έχουν προκαλέσει ήδη ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τις μαζικές ακυρώσεις καθώς δόθηκε λανθασμένα η εντύπωση της επιβολής lockdown και του αποκλεισμού του νησιού, όπως επεσήμανε ο κ. Κουκάς στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Δήμαρχος Μυκόνου: Άστοχη ενέργεια η αιφνιδιαστική λήψη μέτρων στην καρδιά της τουριστικής περιόδου

Τα μέτρα που ισχύουν για τη Μύκονο

Αξίζει να σημειωθεί πως στο νησί της Μυκόνου έχουν τεθεί αυστηροί περιορισμοί από το περασμένο Σάββατο 17 Ιουλίου λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού, με ισχύ έως τις 26 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας καθώς και η απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο. Επίσης απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

πηγή: ethnos.gr

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 45


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.