Παρούσα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό για νέους σεφ

Δημοσίευση: 19.07.2021, 22:33
Τελευταία Ενημέρωση: 19.07.2021, 22:45

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα δώσει και πάλι το παρόν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μαγειρικής για νέους σεφ, European Young Chef Award 2021, ηλικίας από 18 έως 26 ετών. Πρόσκληση συμμετοχής...

Η μέχρι σήμερα παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον ετήσιο αυτό διαγωνισμό έχει αποφέρει δύο χρυσά μετάλλια, το 2016 με τον Σταμάτη Μισομικέ στη Βαρκελώνη στην Ισπανία και την Ειρήνη Γεωργουδιού στη Ρόδο κι ένα αργυρό με τον Αντώνη Δημοβασίλη στο Γκάλγουεϊ στην Ιρλανδία, γεγονός που αναδεικνύει τις μεγάλες γαστρονομικές δυνατότητες των νησιών μας.

Αναμφίβολα η γαστρονομία παίζει κυρίαρχο ρόλο στην προσέλκυση τουριστών υψηλής ποιότητας, γι αυτό και η Περιφέρεια δίνει έμφαση στην πολυδιαφημισμένη αυτή εκδήλωση με οργανωμένη παρουσία. 

Στην συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονα Ζαννετίδη, συζήτησαν το θέμα της συνδιοργάνωσης των τοπικών διαγωνισμών στα νησιά της Περιφέρειας, προκειμένου να εκλεγεί ο σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό European Young Chef Award που θα διεξαχθεί 22-24 Νοεμβρίου 2021 στο Μίνιο στην Πορτογαλία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που αποφάσισαν, θα διεξαχθούν σε πέντε νησιά προκριματικοί διαγωνισμοί, τους οποίους θα ελέγξει και θα κρίνει τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, ενώ στην τελική δοκιμασία η επιτροπή θα είναι πενταμελής και με την παρουσία της πρέσβη της γαστρονομίας, Αργυρώς  Μπαρμπαρίγου.

Τα νησιά στα οποία θα διεξαχθούν οι προκριματικοί διαγωνισμοί για την ανάδειξη του καλυτέρου νεαρού σεφ, θα είναι η Ρόδος, η Σύρος, η Μύκονος, η Πάρος και η Κως όπου εκεί θα πραγματοποιηθεί και η τελική διαδικασία επιλογής με τη συμμετοχή των πέντε σεφ που κέρδισαν την πρωτιά στο νησί διαγωνισμού τους. 

Καλούνται όσοι σεφ ενδιαφέρονται από όλα τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οι οποίοι είναι ηλικίας 18-26 ετών και είναι σπουδαστές σχολών μαγειρικής ή έχουν αποφοιτήσει από σχολή μαγειρικής το τελευταίο έτος, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, έως την Τετάρτη 18 Αυγούστου στον σύνδεσμο http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=12910  της Περιφέρειας. 

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6932255885 κ. Νίκος Χριστοφόρου- Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων  και  2241360567 κ. Τάνια Ρούσσου -Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων Δωδεκανήσου. 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 172


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.