Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων: Οι Κυκλάδες δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνουν «Ιφιγένεια»

Δημοσίευση: 19.07.2021, 14:16
Τελευταία Ενημέρωση: 19.07.2021, 14:29

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων, επισημαίνει, ότι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, την απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε κάθε χώρο δουλειάς, τη στήριξη της τοπικής αγοράς εργασίας και της πραγματικής οικονομίας. Ειδικά, έξυπνα και αυστηρά μετρά περιορισμού της διασποράς του Covid-19, σχέδιο και υποδομές, όχι επιβολή lockdown, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων...
Ο πρόεδρος του Ε.Κ. Κυκλάδων, Μάρκος Βουτσίνος

To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων, αναφέρει ακόμη, τα εξής:

"Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων έγκαιρα και με δεδομένο ότι θα διανύαμε μια 2η τουριστική σεζόν Covid-19, είχαμε ζητήσει τη λήψη αυξημένων μέτρων πρόνοιας, τη δημιουργία επαρκών υποδομών περίθαλψης και «καραντίνας» προκειμένου να διαμορφωθούν οι βέλτιστες δυνατές συνθήκες για τη διαχείριση της αύξησης της τουριστικής κίνησης με όρους απόλυτης προστασίας της υγείας των κατοίκων, των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων στις Κυκλάδες ανταποκρίθηκαν πράττοντας τα δέοντα (εμβολιασμοί, μέτρα προστασίας κ.α.) ώστε να μην χαθεί μια ακόμη τουριστική περίοδος με δυσμενείς συνέπειες για την απασχόληση, την οικονομία και την κοινωνία των Νησιών μας.

Χωρίς αμφιβολία, η αιφνιδιαστική απόφαση για επιβολή μια μορφής τοπικού lockdown στη Μύκονο δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ως προς την ορθότητα και την αποτελεσματικότητά της, αλλά και αγωνία για τις ενδεχομένως ολέθριες επιπτώσεις της. Μία ημέρα μετά το άνοιγμα των κλειστών χώρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας, οι χιλιάδες προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, όπως και ένα μεγάλο μέρος των θέσεων εργασίας που μοιραία θα κινδυνέψουν από το «μπαράζ» ακυρώσεων και το κύμα φυγής προς άλλους προορισμούς.

Παράλληλα, ανάλογη «ανάγνωση» και αντιμετώπιση της επιδημιολογικής κατάστασης και σε άλλους εξαιρετικά δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς όπως Σαντορίνη, Πάρος, Ίος κ.α. θα οδηγήσει σε μια μη αναστρέψιμη οικονομική, κοινωνική και εργασιακή καταστροφή. 

Είναι ξεκάθαρο ότι ο περιορισμός της διασποράς του COVID-19, στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου, επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί μέσα από ένα διαφορετικό μείγμα μέτρων με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, εντατικοποίηση των ελέγχων, αύξηση της διαθεσιμότητας των κλινών καραντίνας, συνεκτίμηση του ποσοστού του εμβολιαστικής κάλυψης, επέκταση των rapid και μοριακών tests, ορθή κατανομή και αναγωγή των κρουσμάτων στον πραγματικό πληθυσμό ανά νησί (κάτοικοι, εργαζόμενοι και επισκέπτες) κ.α.

Σε αυτό το πλαίσιο, προβάλλει ως επιτακτική αναγκαιότητα η επεξεργασία και άμεση εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης στην κατεύθυνση και της κυβερνητικής πολιτικής, όπως έχει εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό, και όχι με οριζόντια μέτρα τύπου lock down που επιχειρούν να καλύψουν ανεπάρκειες αγνοώντας τις ιδιαιτερότητες και την κρισιμότητα της τουριστικής περιόδου."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 133


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.