Η διαίρεση του Λιμενικού Ταμείου και η ανάπλαση του λιμένα Γαυρίου στο επίκεντρο της συνάντησης Δ. Λοτσάρη - Γ. Πλακιωτάκη

Δημοσίευση: 15.07.2021, 19:34
Τελευταία Ενημέρωση: 15.07.2021, 19:41

Η διαίρεση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου - Άνδρου (ΔΛΤΤ-Α) σε ξεχωριστούς φορείς για κάθε νησί, η επιτάχυνση εγκρίσεων του Υπουργείου για την ανάπλαση του λιμένα Γαυρίου και οι χρηματοδοτήσεις για λοιπά έργα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, με τη συμμετοχή της βουλευτή ΝΔ Κυκλάδων, Κατερίνας Μονογιού και του εκπροσώπου του Δήμου Άνδρου στο ΔΛΤΤ-Α, Γιώργου Μαντζώρου, την Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 στην Αθήνα...

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τους προβληματισμούς και τη δυσλειτουργία της ισχύουσας δομής του ΔΛΤΤ-Α, καθώς και την ανάγκη διάσπασής της σε δυο ανεξάρτητους φορείς, διακριτής αρμοδιότητας για κάθε νησί, ζήτημα το οποίο, άλλωστε, αποφάσισαν ομόφωνα σε συνεδριάσεις τους τόσο τα Δημοτικά Συμβούλια Άνδρου και Τήνου, όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΛΛΤ-Α. Την πρόταση στήριξε και η βουλευτής ΝΔ, Κ. Μονογιού. Ο κ. Πλακιωτάκης δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα και ν’ αναλάβει πρωτοβουλία για τη σχετική ρύθμισή του. 

Ο Δήμαρχος Άνδρου ζήτησε ακόμη, να επισπευθούν οι διαδικασίες έγκρισης των προγραμματικών συμβάσεων για την ανάπλαση του λιμένα Γαυρίου και τη διοικητική συνδρομή του Δήμου Άνδρου στη λειτουργία του προτεινόμενου Λιμενικού Ταμείου Άνδρου. Οι συμβάσεις έχουν ήδη σταλεί στο Υπουργείο. 

Στο μεταξύ, ο κ. Λοτσάρης υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης του Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου Ανάπτυξης (master plan) και των μελετών εφαρμογής για τον αρχαιολογικό χώρο Παλαιόπολης παρουσία του Γενικού Γραμματέα (ΓΓ) Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες του 12ου Πανελλήνιου διαδικτυακού Συνεδρίου Ναυτικών Μουσείων (Άνδρος, 12-13 Ιουνίου 2021) και είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να συμβάλει στην ανάπτυξη του νησιού.

Ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, ευχαριστεί τον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, τη βουλευτή ΝΔ Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογιού και το ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, για τη στήριξη και τη συνδρομή τους να υλοποιηθούν κι άλλες πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, με στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη της Άνδρου.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 118


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.