Η Ειρήνη Δεγαΐτα, απόφοιτος του Λυκείου Νάξου, εισάγεται στην Ιατρική!

Δημοσίευση: 14.07.2021, 11:48
Τελευταία Ενημέρωση: 14.07.2021, 12:28

Η Ειρήνη Δεγαΐτα, απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Νάξου, συγκέντρωσε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 18.804 μόρια στο 3ο επιστημονικό πεδίο και ένας από τους πρώτους στόχους που είχε θέσει από μικρή ηλικία, όπως λέει στη συνέντευξη που έδωσε στη Δανάη Μαύρου, εκπληρώθηκε! Με τη βαθμολογία που συγκέντρωσε παραμένοντας σταθερά προσηλωμένη στο στόχο που είχε θέσει παρά τις επιπλέον δυσκολίες που έφερε η πανδημία και φέτος στους υποψηφίους, εισάγεται στην Ιατρική Σχολή! Άλλωστε, όπως η ίδια λέει, το όνειρό της είναι να ασκήσει το επάγγελμα του γιατρού για να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο. Όσο για τις δυσκολίες που συνάντησε στο μακρύ διάστημα της προετοιμασίας, αυτές ξεπεράστηκαν και με τη σημαντική συμβολή των ανθρώπων που είχε δίπλα της και της συμπαραστέκονταν κάθε στιγμή...
Ειρήνη Δεγαΐτα

Ακολουθεί η συνέντευξη της Ειρήνης Δεγαΐτα στη Δανάη Μαύρου:

- Σε ποια Σχολή εισάγεσθε, με πόσα μόρια και ποια ήταν η αναλυτική βαθμολογία;

"Συγκέντρωσα 18,804 μόρια στο 3ο επιστημονικό πεδίο. Αναλυτικά στη Νεοελληνική Γλώσσα έγραψα 17,8, στη Βιολογία 18,2, στη Φυσική 20 και στη Χημεία 19,4. Με τα μόρια αυτά εξασφαλίζω την εισαγωγή μου στην Ιατρική σχολή."

- Η Σχολή που εισαχθήκατε αποτελούσε για σας ένα συγκεκριμένο στόχο ώστε να προσπαθήσετε να τον επιτύχετε και γιατί; 

"Από μικρή ηλικία διαμόρφωσα την επιθυμία να φοιτήσω στην Ιατρική σχολή, καθώς ήδη από την πρώτη τάξη του Γυμνασίου εκδήλωσα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το οποίο μετέπειτα εξελίχθηκε σε αγάπη για τα αντικείμενα του τομέα υγείας. Ταυτόχρονα, με συναρπάζει η ιδέα της ενασχόλησης με τον άνθρωπο και την υγεία, ενώ είναι όνειρο ζωής για μένα να απαλύνω τον ανθρώπινο πόνο." 

- Πόσο απαιτητική είναι η προσπάθεια που απαιτείται ώστε ένας μαθητής να επιτύχει το στόχο που έχει θέσει; 

"Η αλήθεια είναι ότι η προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις είναι απαιτητική και η επιτυχία προϋποθέτει πολλά. Το βασικό, θεωρώ, είναι η προσήλωση στον στόχο και η διάθεση καταβολής του απαιτούμενου κόπου, ώστε αυτός ο στόχος να επιτευχθεί. Η εργατικότητα, η επιμονή και η υπομονή σίγουρα αποτελούν βασικά εφόδια, ενώ είναι απαραίτητο ο μαθητής να βρίσκεται σε περιβάλλοντα με ανθρώπους που τον στηρίζουν και συμβάλλουν ποικιλοτρόπως στον αγώνα του."

- Εκτός από την προσωπική σας προσπάθεια για την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που προφανώς είναι η πιο σημαντική, ποιοι ακόμη βοήθησαν- συμπαραστάθηκαν ώστε να μείνετε προσηλωμένοι στο στόχο σας και πόσο σημαντική ήταν αυτή η βοήθεια; 

"Μπορεί η δοκιμασία των πανελληνίων να αποτελεί βαρύ φορτίο, όμως εγώ, προσωπικά, είχα δίπλα μου ανθρώπους που μου συμπαραστάθηκαν και με βοήθησαν αρκετά. Πρώτα απ’όλα, η οικογένειά μου με γέμιζε κουράγιο,  μου στεκόταν στις δύσκολες στιγμές και δεν επέτρεπε το άγχος μου, αλλά και κάθε αρνητικό συναίσθημα να με καταβάλει και να με αποσπάσει από τον στόχο μου. Παράλληλα, οι καθηγητές μου τόσο στο σχολικό, όσο και στο εξωσχολικό περιβάλλον με ενθάρρυναν και με έκαναν να αισθάνομαι αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Τέλος, στο φιλικό μου περιβάλλον καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς υπήρχε αμέριστη συμπαράσταση, κατανόηση και αποφόρτιση από το άγχος."

- Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σας, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη, έχετε σκεφτεί κάποιους μετέπειτα στόχους;

"Η αλήθεια είναι ότι τώρα ένας ολόκληρος κόσμος ανοίγεται μπροστά μου και πιθανόν θα παρουσιαστούν πολλές ευκαιρίες και διαφορετικοί δρόμοι που θα μπορώ να ακολουθήσω στη μετέπειτα ζωή μου. Σίγουρα το όνειρό μου είναι να ασκήσω το επάγγελμα του γιατρού. Θα ήθελα στο μέλλον να επιστρέψω εδώ, στο νησί μας, και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε όσους το έχουν ανάγκη!"

Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 156


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.