Εξώδικο Νο5 από την ONEX και εξώδικη απάντηση του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου

Δημοσίευση: 13.07.2021, 14:38
Τελευταία Ενημέρωση: 13.07.2021, 14:43

Νέο εξώδικο (το 5ο) μας κοινοποίησε μία εκ των δύο(!) ΟΝΕΧ στις 07.07.2021, με αφορμή τη δημοσίευση της έγγραφης αναφοράς που υποβάλαμε στις Αρχές στις 29.06.2021 σχετικά με τη συσσώρευση τοξικών αποβλήτων αμμοβολής σε ανοιχτό χώρο του ναυπηγείου κατά παράβαση της άδειας λειτουργίας του, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου...
Φωτογραφία Παρατηρητηρίου 29.06.2021 08:36 - Συσσωρευμένα απόβλητα εκτός χώρων ασφαλούς αποθήκευσης

Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου (ΠΠΠΣ), αναφέρει: 

"Με το εξώδικο αυτό η εταιρεία επιχειρεί και πάλι να μας εκφοβίσει, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και αξιώνει με αυταρχικό τρόπο να ανακαλέσουμε (με έτοιμο κείμενο που μας υποδεικνύει), διαφορετικά, κινδυνεύουμε να υποστούμε τις συνέπειες.

Στο εξώδικο αυτό η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα απόβλητα βρέθηκαν σε ανοιχτό χώρο “λίγες ώρες πριν τη μεταφορά τους στο πλοίο PERLITE” στις 30-6-2021 ενώ από τις φωτογραφίες που έχουμε καταθέσει φαίνεται ότι ήταν εκεί για τουλάχιστον 3 ημέρες, εκτεθειμένα και κατά παράβαση των όρων αποθήκευσης και διαχείρισης τους. Η εταιρεία αποφεύγει να αναφερθεί συγκεκριμένα στις υποχρεώσεις της, τις οποίες αόριστα αναφέρει ότι τηρεί ενώ παράλληλα βαφτίζει το αναφαίρετο δικαίωμα μας να προσφεύγουμε στις αρχές ως πάγια τακτική δυσφήμισης της. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε βέβαια το ότι η εταιρεία που μας κοινοποίησε το εξώδικο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ που κατέχει την άδεια λειτουργίας του ναυπηγείου και η οποία είναι υπόχρεη για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και ελέγχεται γι’ αυτό.

Και πάλι αναπαράγεται, από την πλευρά της εταιρείας, το μύθευμα ότι το ΠΠΠΣ θέλει “να κλείσει το ναυπηγείο” προσπαθώντας να δημιουργήσει κοινωνικό διχασμό παραλείποντας να εξηγήσει, ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ, συνεχίζοντας τον παραλογισμό που εκείνη ξεκίνησε και θεωρώντας όλους εμάς εχθρούς με ιδιοτελή κίνητρα.

Το ΠΠΠΣ απάντησε εξώδικα στις συκοφαντίες και τη διαστρέβλωση που επιχειρεί η εταιρεία και δε θα σταματήσει να λέει το αυτονόητο, ότι δηλαδή η τήρηση των όρων λειτουργίας της βιομηχανίας είναι υποχρέωση της εταιρείας και ότι οι αρχές οφείλουν να ελέγχουν τη συμμόρφωση της. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα και καθήκον να αναφέρουν στις αρχές αυτά τα περιστατικά με μοναδικό σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων της βιομηχανίας που κινδυνεύουν περισσότερο από όλους. Οτιδήποτε άλλο αναπαράγεται, αποτελεί συκοφάντηση των προθέσεων μας και συνδυάζεται με προσπάθεια δικαστικής εξόντωσης (SLAPP) όποιου απλά αξιώνει την τήρηση της νομιμότητας στον τόπο μας και με συστηματική προσβολή της προσωπικότητας και της υπόληψης των μελών του ΠΠΠΣ.

Με θλίψη βλέπουμε ότι η εταιρεία έχει διαλέξει αυτόν τον δρόμο και ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε και δημόσια και στις δικαστικές αίθουσες για τα αυτονόητα που είναι η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων αλλά και ο έλεγχος εκ μέρους των αρχών."

Ακολουθούν οι σύνδεσμοι με το εξώδικο της εταιρείας και η εξώδικη απάντηση του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου

Εξώδικο ONEX κατά ΠΠΠΣ:

https://drive.google.com/file/d/1mJUykylLa1alGyu36NBaCJuqcQ6e-d0E/view?usp=sharing

Εξώδικη απάντηση ΠΠΠΣ:

https://drive.google.com/file/d/17uPIiWWWX33iG64SlJSTckCNaRICw4_P/view?usp=sharing

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 107


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.