Η Κατερίνα Μονογυιού στις Μικρές Κυκλάδες για την ενίσχυση των υποδομών τους

Δημοσίευση: 08.07.2021, 13:53
Τελευταία Ενημέρωση: 08.07.2021, 13:58

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί στα νησιά των Κυκλάδων, επισκέφτηκε την Ηρακλειά, τη Σχοινούσα και το Κουφονήσι...
Η Κατερίνα Μονογυιού στη Δημοτική Κοινότητα Κουφονησίων

Η βουλευτής κ. Μονογυιού παρευρέθηκε στον 3ο αγώνα δρόμου «Τρέχω/Ανακαλύπτω την Ηρακλειά» .

Η κ. Μονογυιού έδωσε την εκκίνηση του αγώνα, σκοπός του οποίου είναι να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με το φυσικό περιβάλλον και να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού.

Το "παρών" έδωσαν νέοι και νέες, οι οποίοι καλλιεργούνται στην κουλτούρα του αθλητισμού μέσω αυτών των πολύ σημαντικών δράσεων.

Στη συνέχεια, η βουλευτής πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ηρακλειάς κ. Δημήτριο Γαβαλά και τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Γαβαλά, όπου συζήτησαν για τις ανάγκες του νησιού και τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για θέματα υποδομών του νησιού.

Κατόπιν, η βουλευτής επισκέφτηκε τη Σχοινούσα, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Σταμάτη Κωβαίο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Σχοινουσιωτών και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Νομικό και με τον Πρόεδρο Νέων Σχοινούσας, παρουσία του Αντιπεφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη.

Επίκεντρο της συνάντησης εργασίας τους ήταν οι λύσεις στα χρόνια προβλήματα της Σχοινούσας.

Αφού συναντήθηκε με νησιώτες η κ. Μονογυιού ανέφερε: «Τα προβλήματα όλων μας είναι κοινά και ο αγώνας μου θα είναι συνεχής για να δώσω λύσεις.»

Στο τέλος της περιοδείας της στις Μικρές Κυκλάδες, η βουλευτής Κυκλάδων κ. Μονογυιού επισκέφτηκε το Κουφονήσι, όπου πραγματοποίησε συνάντηση στη Δημοτική Κοινότητα Κουφονησίων, παρουσία του Αντιδημάρχου και του Προέδρου Κουφονησίων κ. Αντώνη Κωβαίου και μελών της Δημοτικής Κοινότητας.

Ο κ. Αντώνης Κωβαίος, δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ την Κατερίνα Μονογυιού για τον οπλίτη γιατρό που στάλθηκε. Η συμβολή της ήταν καθοριστικής σημασίας.»

Ιδιαίτερη έμφαση στη συζήτηση τους δόθηκε σε θέματα τηλεϊατρικής και τα ωφέλη που μπορούν να αποκομίσουν μέσω αυτής της πρακτικής οι νησιωτικοί Δήμοι. Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη κινητροδότησης ώστε μικρά νησιά και μικροί δήμοι να έχουν επάρκεια ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς υπάρχει έλλειψη γενικού γιατρού στο νησί. Επ’ αυτού η κ. Μονογυιού δήλωσε ότι θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις της να έρθει γενικός γιατρός στο νησί.

Στη συνέχεια, ιδιαίτερο βάρος στη συζήτηση δόθηκε σε απαραίτητα έργα υποδομών, που αφορούν τη διαχείριση απορριμμάτων αλλά και τη δημιουργία ενός κέντρου επιχειρήσεων συνεργαζόμενο με το ΕΚΑΒ.

Τέλος, η βουλευτής κ. Μονογυιού ενημερώθηκε για την εξαιρετικά θετική πορεία των εμβολιασμών στα Κουφονήσια, όπου το ποσοστό των εμβολιασμών ξεπερνά το 90% και θα λειτουργήσει ιδιαίτερα ευεργετικά για τη φετινή τουριστική σεζόν.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: anagnostis@gmail.com έγραψε: 07/08/2021
Και μόνιμος κάτοικος των μικρών Κυκλάδων να γινόταν τα προβλήματα των νησιών δεν θα λύνοταν. είναι δηλαδή κάτι το οποίο δεν εξαρτάται απο εκείνη. Είναι φανερό ότι το πρόβλημα είναι το ίδιο το κράτος που αντιμετωπίζει την όποια κατάσταση ευκαιριακά. Είναι φανερό επίσης πως ο ιδιωτικός τομέας προπορεύεται του δημόσίου τομεα και μάλιστα ο δημόσιος τομέας δεν μπορεί να ακολουθήσει. Τώρα όσον αφορά την ίδια είναι συμπαθής, όμορφη και φρέσκια αλλά δεν το αξιοποιεί σωστά. Δεν γνωρίζω το βιογραφικό της αλλά πως να το κοιτάξω όταν η λάμψη της δεν μου το επιτρέπει. ίσως έτσι να εξηγείται και η προσπάθεια της να γνωρίζει στο κοινό την ιδιότητα της ώς βουλευτίνας σε κάθε συνάντηση της. θα την ονομάσω ώς την Αλίκη της Πολιτικής (οι άνθρωποι του χώρου των media αντιλαμβάνονται τι εννοώ), που αν φερθεί έξυπνα και κατανοήσει το μήνυμα θα μείνει στην ιστορία. θα της έδινα κάποιες ιδέες και το ανάλογο lifestyle, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν ακόμψο να γίνει δημόσια. Ο λαός θέλει άρτο και θεάματα για να ξεχνιέται απο τα προβλήματα του, όχι λύσεις. Λίγοι είναι αυτοί που επιθυμούν λύσεις, και αυτοί είναι οι γραφικοί. Προσωπίκα και χωρίς να θεωρηθεί υποτιμητικό καθώς δεν έχω τέτοια πρόθεση, αν θέλετε την γνώμη μου θα την προτιμούσα σε μια πρωινή εκπομπή και πιστεψτε με θα έσπαγε τα ρεκόρ τηλεθέασης. Και το λέω αυτό γιατί είναι η μοναδική που χωρίς να έχει την ανάλογη προβολή έγινε βουλευτής και η μοναδική όμορφη γυναίκα βουλευτής που θα παρουσιάσει κοινωνικά θέματα σε εκπομπές.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 121


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.