"Κρύβουν με φιέστες και μεγαλοστομίες ότι ο λαός στα νησιά θα πληρώσει με νέες θυσίες κι αυτό το αφήγημα της νέας «ανάπτυξης»"

Δημοσίευση: 11.06.2021, 16:23

Την ίδια ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι απεργούσαν και διαδήλωναν ενάντια στις ανατροπές του αιώνα, (8ωρο, ΣΣΕ, συνδικαλιστικές ελευθερίες κ.α.), ενάντια στα προαπαιτούμενα της «νέας ανάπτυξης», το περιφερειακό συμβούλιο δήλωνε τη στήριξή του στα σχέδια της κυβέρνησης, καυτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου. Προσθέτει δε, μεταξύ άλλων, ότι χωρίς να εκφραστεί καμιά διαφωνία στο Περιφερειακό Συμβούλιο απ’ όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις έγινε αποδεκτό, αυτούσιο το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της κυβέρνησης της ΝΔ και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων!...

Συνεχίζοντας η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου, τονίζει τα εξης:

"Δήλωσαν παρόντες στην επέλαση των επενδυτών, που με πακέτα εκατομμυρίων ευρώ κρατικής στήριξης θα στήνουν επιχειρήσεις κυρίως στην πράσινη ενέργεια και στην ψηφιακή τεχνολογία.

Τελικά πού είναι οι διαφορές τους...στα εγκαίνια; Στα εκατομμύρια που φεύγουν στους επιχειρηματικούς ομίλους εκεί συμφωνούν.

Δείχνουν το δέντρο και κρύβουν το δάσος.

Κρύβουν με φιέστες και μεγαλοστομίες ότι ο λαός στα νησιά θα πληρώσει με νέες θυσίες κι αυτό το αφήγημα της νέας «ανάπτυξης». Μέχρι και τον πτωχευτικό κώδικα δηλ.τις κατασχέσεις και τη ρευστοποίηση της περιουσίας των «οφειλετών» σε στεγαστικά δάνεια κλπ, αναφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης -που αποδέχτηκαν στο Π.Σ.- ως βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας!

Η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ, τα χαράτσια και τη σκληρή φορολογία του λαού, θα διοχετεύεται σε αλά καρτ στρατηγικές επενδύσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα στεγνώσει ακόμα περισσότερο η χρηματοδότηση για έργα πολιτικής προστασίας (αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά), για σχολεία, υγεία και άλλες αναγκαίες για το λαό υποδομές. Σημαίνει ότι στις νέες συνθήκες του αδυσώπητου ανταγωνισμού, πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα εκτοπιστούν και θα εξαθλιωθούν οι εργαζόμενοι.

Επαίρεται η περιφερειακή αρχή για την πρωτοπορία της σ’ αυτά τα επιχειρηματικά σχέδια, κάνοντας ήδη μνημόνιο συνεργασίας με τις εταιρείες ΟΝΕΧ και CISCO, που απέσπασε και τα εύσημα του Αμερικανού Πρέσβη.

Ο λαός των νησιών δεν μπορεί να γίνει  απλός θεατής και  χειροκροτητής στο φαγοπότι του μόχθου του από διάφορους «πράσινους» ή «καινοτόμους» επενδυτές. Δεν μπορεί να γίνει ο δικός του «βίος-αβίωτος» για τα κέρδη κάποιων μεγαλοεπιχειρηματιών. 

Το συμφέρον των νησιωτών και όλου του λαού είναι στην πάλη για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με επίκεντρο τους δικούς του στόχους για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. "

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 67


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.