Φ. Φόρτωμας: Η σύγχρονη τηλεργασία στην υπηρεσία της νησιωτικότητας

Δημοσίευση: 11.06.2021, 12:11
Τελευταία Ενημέρωση: 11.06.2021, 12:12

Για τη θεσμοθέτηση της μεθόδου τηλεργασίας στο δημόσιο τομέα και τις ρυθμίσεις που αφορούν την καλύτερη στελέχωση και βελτίωση λειτουργίας των υπηρεσιών στα νησιά, μίλησε την Πέμπτη 10 Ιουνίου στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας, διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών»...

Σχετικά με την καθιέρωση της τηλεργασίας, ο κ. Φόρτωμας ανέφερε ότι δημιουργείται ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο που εντάσσει την εφαρμογή της στο δημόσιο τομέα με συγκεκριμένους όρους, έχοντας ως στόχο την καλύτερη προσαρμογή των υπαλλήλων στις νέες οικονομικές και τεχνολογικές προκλήσεις και με πλήρη εναρμόνιση στην κεντρική γραμμή της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό των δομών της χώρας, αλλά και ταυτόχρονα σεβασμό στα δικαιώματά τους.

Ο βουλευτής Κυκλάδων έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις γενικότερες διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα και των Ο.Τ.Α. και ειδικότερα για το άρθρο 26, δυνάμει του οποίου ενισχύεται η επάνδρωση των Ο.Τ.Α των ορεινών και νησιωτικών περιοχών της χώρας, καθώς δίνονται κίνητρα στους εργαζόμενους με την παροχή δωρεάν σίτισης και καταλύματος διαμονής από τους οικείους Δήμους.

Επίσης, αναφέρθηκε στην υπ’ αριθ. 922 υπουργική τροπολογία και στο άρθρο 5 αυτής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», για το οποίο τόνισε ότι θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη έργων υποδομών στις νησιωτικές περιοχές όπως και στην υπόλοιπη χώρα.

«Ως νησιώτης, θεωρώ χρέος μου να στηρίζω τις νησιωτικές περιοχές της χώρας, να προωθώ την ανάπτυξή τους και να υπενθυμίζω σε όλους την ιδιαιτερότητά τους αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της νησιωτικότητας», είπε ο κ. Φόρτωμας, συμπληρώνοντας ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου συμβάλλουν στην επίλυση της υποστελέχωσης των νησιωτικών υπηρεσιών, ενώ ταυτόχρονα στην αναβάθμισή τους, γεγονός που διευκολύνει την καθημερινότητα τόσο των μόνιμων κατοίκων των νησιών, όσο και των επισκεπτών τους.

Δείτε στο βίντεο την ομιλία του Φίλιππου Φόρτωμα

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 121


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.