Με επιτυχία διεξήχθησαν δυο αθλητικές - επιστημονικές δράσεις στη Σύρο

Δημοσίευση: 11.06.2021, 09:45
Τελευταία Ενημέρωση: 11.06.2021, 16:53

Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021, o Δήμος Σύρου – Ερμούπολης συνδιοργάνωσε δύο σημαντικές αθλητικές, επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων. H πρώτη δράση «Διατροφή – Αθλητισμός – Ζωή» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 με τη συμμετοχή επιφανών ιατρών, επιστημόνων, Ολυμπιονικών και Παγκοσμιονικών. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με την παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και όλων των προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε δρομικό δρώμενο με σημείο εκκίνησης τη Μαρίνα στα Λαζαρέτα και σημείο τερματισμού την Πλατεία Μιαούλη, όπου οι Ολυμπιονίκες παρέδωσαν την ελληνική σημαία...

Συμμετείχαν: ο Καθηγητής Ιατρικής κ. Δημήτριος Χανιώτης, ο Πρόεδρος της ΕΛΔΕ κ. Δημήτριος Γρηγοράκης, ο Διδάκτωρ Χαροκόπειου κ. Ιωάννης Αρναούτης, ο Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Μπολόνια  κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, καθώς επίσης οι Ολυμπιονίκες κ.κ. Νέρυ Νιαγκουάρα, Νίκη Μπακογιάννη, Μαρία Καραγιανοπούλου και οι Παγκοσμιονίκες κ.κ. Μαρία Καρπαθάκη και Αντώνης Μπουγιούρης.

Ειδικότερα, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Έπαυλη Τσιροπινά το πρωί του Σαββάτου, οι πρωταθλητές κατέθεσαν τις προσωπικές τους εμπειρίες, ενώ οι ειδικοί στο θέμα της διατροφής παρουσίασαν τις επιστημονικές τους προσεγγίσεις.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με την παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και όλων των προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε δρομικό δρώμενο με σημείο εκκίνησης τη Μαρίνα στα Λαζαρέτα και σημείο τερματισμού την Πλατεία Μιαούλη, όπου οι Ολυμπιονίκες παρέδωσαν την ελληνική σημαία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής ακολουθούσαν τα σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Σύρου δια θαλάσσης, το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σύρου αλλά και περιπολικά της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης ευχαριστεί θερμά "την κυρία Υρώ Δασκαλάκη και την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία για την άψογη διοργάνωση, όλους τους προσκεκλημένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά και την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, το Επιμελητήριο Κυκλάδων, τα τμήματα Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σύρου, την εταιρεία Blue Star και το τοπικό γραφείο του κ. Βασιλικού, καθώς επίσης τους τοπικούς επιχειρηματίες: Ταβέρνα «Σάββας», Ψησταριά «Τα Γιάννενα», Λουκούμια «Δεναξάς», «Stefanou Travel», Κατάστημα «Τόπων Γεύσεις» και ειδικά τον κύριο Τάσο Νομικό με το Ξενοδοχείο «Francoise», η συνεισφορά των οποίων ήταν καταλυτική."  

Για τη δράση «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο – 1ος Ποδηλατικός Γύρος Virtual Edition», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021, υπήρξε κινητοποίηση από πολλούς κατοίκους οι οποίοι συνεισέφεραν ηθικά και υλικά είτε τρέχοντας, είτε ποδηλατώντας είτε ακόμα και με τη διάδοση του κοινωνικού μηνύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συμβολικά, οι ποδηλάτες Σύρου μαζί με το Σύλλογο Καρκινοπαθών & Φίλων Κυκλάδων διοργάνωσαν "ποδηλατάδα" από τα Λαζαρέτα έως το Λιμάνι της Ερμούπολης δείχνοντας έτσι την πλήρη στήριξη στην εκδήλωση αυτή. Σκοπός της κίνησης αυτής ήταν η συγκέντρωση ποσού για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τους ανθρώπους που περνούν αυτή την δοκιμασία. 

Για τη συγκεκριμένη δράση ο Δήμος ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι» ΑΘΗΝΩΝ, τις κυρίες Κώννα και Γραμματόγλου και φυσικά την κυρία Πέγκυ Καραμπάτου που πρότεινε την εκδήλωση αυτή η οποία με την συνεργασία του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ολοκληρώθηκε επιτυχώς.
Τέλος, ευχαριστίες απευθύνονται προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για την πλήρη κάλυψη και τη στήριξη των δράσεων.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 62


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.