Απεργιακή συγκέντρωση στη Νάξο

Δημοσίευση: 11.06.2021, 09:25
Τελευταία Ενημέρωση: 11.06.2021, 09:31

Χαιρετισμό στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τους νέους που συμμετείχαν στην απεργία της Πέμπτης 10 Ιουνίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στη Νάξο απευθύνουν οι διοργανωτές της, η Επιτροπή Αγώνα Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νάξου, η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού-Τουρισμού Νάξου και η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου. Από το βήμα της συγκέντρωσης καταδικάστηκε η απαράδεκτη δικαστική απόφαση να κριθεί παράνομη η απεργία της Π.Ν.Ο. Στη συνέχεια ακολούθησε δυναμική πορεία μέχρι το δημαρχείο Νάξου...

Αναλυτικά, αναφέρονται, τα εξής:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΑΞΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑΞΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΞΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΣΟΥΛΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


Για τη χθεσινή απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τους νέους που συμμετείχαν στη χθεσινή απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσαν στη Νάξο η Επιτροπή Αγώνα Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νάξου, η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού-Τουρισμού Νάξου και η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου.

Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Γιάννης Φραντζέσκος μέλος της Επιτροπής Αγώνα Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η Ελένη Ζερβού μέλος της Επιτροπής Αγώνα Επισιτισμού-Τουρισμού.

Από το βήμα της συγκέντρωσης καταδικάστηκε η απαράδεκτη δικαστική απόφαση να κριθεί παράνομη η απεργία της ΠΝΟ. Στη συνέχεια ακολούθησε δυναμική πορεία μέχρι το δημαρχείο Νάξου.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους που απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη τη χώρα βροντοφώναξαν πως «σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε», στέλνοντας μήνυμα ότι με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι μπορούν να αχρηστεύσουν το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, πετώντας το νομοθετικό σκουπίδι της κυβέρνησης στον κάλαθο των αχρήστων. Το απεργιακό ποτάμι έστειλε παράλληλα μήνυμα άμεσης συνέχισης και κλιμάκωσης της πάλης, βροντοφωνάζοντας «Κάτω τα χέρια απ' το 8ωρο δεν είναι για παζάρια και για διάλογο».

Μέσα από τις απεργιακές συγκεντρώσεις έγινε πρόταση στα συνδικάτα για κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργία στις 16 Ιούνη.

Συνεχίζουμε τη μάχη, βάζουμε στη μάχη και άλλους εργαζόμενους. Κοιτάμε στα μάτια τη νέα και την παλιά γενιά και πορευόμαστε. Στις 16 Ιούνη να γίνουμε πιο πολλοί. Είμαστε στη διάρκεια μιας σύγκρουσης, μιας σκληρής αναμέτρησης.

Απέναντί μας έχουμε το μαύρο μέτωπο επιχειρηματικών ομίλων - κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων - ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Όμως η δύναμη και το δίκιο είναι με το μέρος μας. Είναι με τους πολλούς και τους βασανισμένους. Είναι με τους εργαζόμενους.

Δεν υποχωρούμε. Η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το τερατούργημα. Μεταφέρουμε το αγωνιστικό κλίμα, το κλίμα ξεσηκωμού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατικό και λαϊκό σπίτι, σε κάθε γειτονιά. Να μη χαθεί ώρα, να μη χαθεί ημέρα.
Όλοι στον αγώνα. Όλοι στα Συνδικάτα. Θα νικήσουμε

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 112


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.