Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Φίλιππος Φόρτωμας για θέματα των Κυκλάδων

Δημοσίευση: 10.06.2021, 20:33
Τελευταία Ενημέρωση: 10.06.2021, 20:39

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, πραγματοποίησε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Πολυκρέτη και τον αντιδήμαρχο Ηρακλειάς Γιάννη Γαβαλά, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις Κυκλάδες...

Ειδικότερα, ο κ. Φόρτωμας εξέθεσε στο Γενικό Γραμματέα την ανάγκη επέκτασης του μεταφορικού ισοδύναμου για τα καύσιμα στην Ηρακλειά και τη Δονούσα, ούτως ώστε τα δύο αυτά νησιά να αντιμετωπίζονται ισότιμα με τις λοιπές Μικρές Κυκλάδες, για τις οποίες ισχύει ήδη αυτό το μέτρο. "Ο κ. Κουτουλάκης, βαθιά ευαισθητοποιημένος για το θέμα, ανέφερε ότι υπάρχει προοπτική άμεσης διευθέτησής του."

Περαιτέρω, ο βουλευτής αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια και ζήτησε την αναδιαμόρφωσή τους, ιδιαίτερα αναφορικά με τη διασύνδεση των Μικρών Κυκλάδων με τη Νάξο. Ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε για την επίλυση αυτού του ζητήματος, ούτως ώστε να αυξηθεί αίσθημα ασφάλειας στις τοπικές κοινωνίες όχι μόνο κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Τέλος, ο κ. Φόρτωμας συζήτησε με τον κ. Κουτουλάκη αναφορικά με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που προωθεί το Υπουργείο, τα οποία θα δώσουν οικονομικά κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες και θα ενισχύσουν τη νησιωτική επιχειρηματικότητα.

«Η ανάγκη στήριξης των νησιών του Αιγαίου είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Οφείλουμε να στηρίξουμε τη νησιωτική επιχειρηματικότητα, την οικονομία των τοπικών κοινωνιών, αλλά και τον αναπτυξιακό ρόλο των νησιωτικών περιοχών. Είμαι βέβαιος ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει την πολιτική βούληση που απαιτείται, ώστε να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μία ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού και το Υπουργείο Ναυτιλίας είναι πολύτιμος αρωγός μας σε αυτή την προσπάθεια», δήλωσε ο Φίλιππος Φόρτωμας.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 119


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.