Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη για την πορεία των Δασικών Χαρτών στην περιοχή αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

Δημοσίευση: 07.06.2021, 16:19
Τελευταία Ενημέρωση: 07.06.2021, 16:45

Συνέχεια των προγραμματισμένων συσκέψεων επί της πορείας των Δασικών Χαρτών, έπειτα από πρόσκληση του Υφυπουργού ΠΕΝ Γιώργου Αμυρά και του Γ.Γ. Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνου Αραβώση, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 03/6/2021 τηλεδιάσκεψη. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η συλλογή και αξιολόγηση των ιδιαίτερων προβλημάτων που απασχολούν τις κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες και το συντονισμό ενεργειών για την απρόσκοπτη τήρηση των τεθέντων χρονοδιαγραμμάτων για την αναθεώρηση/τροποποίηση των ήδη αναρτηθέντων Δασικών Χαρτών στη περιοχή αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου...

Ιδιαιτέρως, όπως σημειώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, τέθηκε το ζήτημα της άμεσης χρηματοδότησης όλων των Δασικών Υπηρεσιών για την υποστήριξη των εργασιών που απαιτούνται προς ολοκλήρωση του έργου τους, συνεπικουρούμενες από εξωτερικούς συνεργάτες. 

Ήδη το σύνολο των Διευθύνσεων Δασών υλοποιώντας, άμεσα, την παρ.1 του άρθρου 39 του ν.4801/2021 (ΦΕΚ 83Α/24.05.2021), έχουν εκδώσει τις σχετικές αποφάσεις εξάμηνης παράτασης οι οποίες και έλαβαν ευρεία δημοσιότητα μέσω της έκδοσης σχετικών δελτίων τύπου, με τις  τελικές προθεσμίες για την κατάθεση αντιρρήσεων με τέλος και πρόδηλων σφαλμάτων (ατελώς), για τις Διευθύνσεις Δασών χωρικής αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, να διαμορφώνονται ως εξής:

Περαιτέρω εκφράστηκε και η ανάγκη ενίσχυσης των Δασικών Υπηρεσιών με προσωπικό, με την ηγεσία του Υπουργείου να συμφωνεί με την πρόσληψη ακόμη και μόνιμου προσωπικού προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, δόθηκε έμφαση στη δέσμευση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας για συνέχιση των προγραμματισμένων συναντήσεων μέσω τηλεδιάσκεψης σε εβδομαδιαία βάση, στις οποίες τα καθ’ ύλην αρμόδια στελέχη θα έχουν τη δυνατότητα, εγκαίρως, να θέτουν τα προβλήματα που αναφύονται.

Η τηλεδιάσκεψη διεξήχθη παρουσία των υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΕΝ κ.κ. Ευάγγελου Γκουντούφα (Αν. Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δ.Π.) και Σταύρου Τσιλίκουνα (Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δασικών Έργων και Υποδομών), των Προϊσταμένων των Δασικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (Α.Δ. Αιγαίου) ήτοι τη Διευθύντρια Δασών Δωδεκανήσου κα. Αικατερίνη Μπαλατσούκα, τη Διευθύντρια Δασών Κυκλάδων κα. Μαρία Φωσκόλου, το Διευθυντή Δασών Λέσβου κου.  Φώτιου Κράλη,  την Διευθύντρια Δασών Σάμου κα.  Ζωή Κινιαζοπούλου, τον Διευθυντή Δασών Χίου κο.  Κωνσταντίνο Μπέλλα και της επικεφαλής των Δασικών Υπηρεσιών της Α.Δ. Αιγαίου,  Αν. Γενικής Διευθύντριας Δασών και Α.Υ. κας.  Άρτεμις Αλεξιάδου.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 108


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.