Τήνος και Ικαρία πρώτη στάση στις περιοδείες των Οικολόγων Πράσινων

Δημοσίευση: 04.06.2021, 16:37
Τελευταία Ενημέρωση: 04.06.2021, 16:39

Από τα νησιά ξεκινάνε οι Οικολόγοι Πράσινοι τις περιοδείες τους, με την Έλενα Μπότση, Συνεκπρόσωπο του κόμματος να επισκέπτεται την Ικαρία και τον Δημήτρη Πολιτόπουλο, επίσης Συνεκπρόσωπο να επισκέπτεται την Τήνο. Μετά από μία δύσκολη περίοδο καραντίνας για όλη τη χώρα, οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ξεκινούν τις εξορμήσεις και τις επαφές τους επισκεπτόμενοι όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία της επικράτειας προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για τις θέσεις του κόμματος, αλλά και να γίνουν αποδέκτες των τοπικών προβλημάτων...

Ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, δεν μπορούσε παρά να ξεκινήσει τις περιοδείες του από την Τήνο, τόπο καταγωγής της μητέρας του, νησί για το οποίο νοιάζεται βαθύτατα. Θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με τοπικούς φορείς στο νησί, ενώ θα επισκεφθεί και την ΚΟΙΝΣΕΠ Καλλονή-Κελλιά, η οποία διαχειρίζεται μέρος των απορριμμάτων και πρωτοστατεί στην ανακύκλωση του νησιού.

Όπως σημειώνει, «Είναι επιτακτική ανάγκη να στηρίξουμε την περιφέρεια και ειδικά τα νησιά μας, τα οποία αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερες δυσκολίες ζητήματα της καθημερινότητας. Οι επισκέψεις μας δεν αποτελούν απλό εθιμοτυπικό γεγονός, αποτελούν μια πράξη ουσιαστικής ενημέρωσης και διαλόγου με νέους ανθρώπους προκειμένου να ενισχυθεί η φωνή του οικολογικού πράσινου κύματος ώστε να συμβάλουμε ουσιαστικά, στο μέτρο του δυνατού, στην επίλυση τοπικών προβλημάτων σε όλη τη χώρα».

Η Έλενα Μπότση, η οποία θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο του νησιού και τοπικούς φορείς, τονίζει για την επίσκεψή της στην Ικαρία: 

«Η συζήτηση με τους πολίτες και τις τοπικές αρχές είναι απαραίτητη και αναντικατάστατη. Η Ικαρία ένα προικισμένο νησί αντιμετωπίζει αρκετά κοινά προβλήματα με άλλα νησιά για τα οποία έχουμε προτάσεις που χρειάζεται να εξειδικεύσουμε σε συνεργασία με τους πολίτες και που έχουν να κάνουν με την ανακύκλωση-κομποστοποίηση-κλαδέματα, με τη λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών, με την ενεργειακή αυτάρκεια του νησιού, με την ορθολογική διαχείριση της κτηνοτροφίας και του τουρισμού και πολλά ακόμα που θα θέσουμε επί τάπητος τις επόμενες μέρες με σκοπό την βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 92


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.