Η παραλλαγή Delta του νέου κορονοϊού κυρίαρχη στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο νοσηλείας

Δημοσίευση: 03.06.2021, 21:34

Η παραλλαγή Delta του νέου κορονοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και προκαλεί ανησυχία για την υψηλή μεταδοτικότητά της...
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

... είναι πλέον κυρίαρχη στη Βρετανία και ενδέχεται να προκαλέσει αυξημένο αριθμό νοσηλειών συγκριτικά με την παραλλαγή Alpha, ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυβερνητική υπηρεσία Δημόσια Υγείας Αγγλίας (PHE).

Στα εβδομαδιαία στοιχεία της περασμένης εβδομάδας, η PHE ανέφερε ότι καταγράφηκαν 5.472 νέες μολύνσεις της παραλλαγής Delta, αυξάνοντας τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής αυτής σε 12.431. Η υπηρεσία πρόσθεσε ότι η Delta ξεπέρασε τα κρούσματα της Alpha, της παραλλαγής που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Κεντ της Αγγλίας, και έγινε η κυρίαρχη παραλλαγή στην Βρετανία.

Η παραλλαγή Delta πιστεύεται επίσης ότι είναι πιο μεταδοτική από την Alpha και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει προειδοποιήσει ότι αυτό θα μπορούσε να εκτροχιάσει τα σχέδια για άρση των μέτρων lockdown στην Αγγλία που λήγουν στις 21 Ιουνίου.

«Με αυτήν την παραλλαγή, κυρίαρχη πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο, παραμένει ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς μαθαίνουμε περισσότερα σχετικά με τη μετάδοση και τις επιπτώσεις στην υγεία», δήλωσε η δρ Τζένι Χάρις, επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η PHE είπε ότι τα πρώιμα στοιχεία έδειξαν ότι ενδέχεται να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος νοσηλείας σε άτομα που μολύνθηκαν από την παραλλαγή Delta, γνωστή και ως B.1.617.2, σε σύγκριση με την Alpha, γνωστή ως B.1.1.7, αλλά χρειάζονται περισσότερα δεδομένα για να υπάρχει μεγαλύτερη βεβαιότητα για αυτά τα ευρήματα.

Η υπηρεσία Δημόσια Υγείας τόνισε ότι συνεχίζει να υπάρχει «σημαντικά αυξημένος ρυθμός ανάπτυξης της Delta σε σύγκριση με την Alpha» αλλά δεν ενημέρωσε τη διαφορά του επιπέδου μεταδοτικότητας της παραλλαγής.

Αξιωματούχοι ανέφεραν προηγουμένως ότι η Delta θα μπορούσε να είναι από λίγες εκατοστιαίες μονάδες έως 50% πιο μεταδοτική από την παραλλαγή Alpha και η έκταση αυτής της διαφοράς μπορεί να καθορίσει αν οι περιορισμοί μπορούν να αρθούν στις 21 Ιουνίου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 53


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.