Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Μαρκέλλα Παραμυθιώτου, σε Νάξο και Πάρο

Δημοσίευση: 03.06.2021, 20:39
Τελευταία Ενημέρωση: 03.06.2021, 20:54

Επισκέψεις στην Νάξο και την Πάρο με συναντήσεις εργασίας πραγματοποίησαν η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Μαρκέλλα Παραμυθιώτου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ξενοφών Βαμβακερός και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργος Ζερβός. Στις συναντήσεις με τους Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων των νησιών συζητήθηκαν θέματα για την προετοιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, τη διαχείριση της πανδημίας και τις ενέργειες για την ολοκλήρωση του σχολικού έτους. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους Δημάρχους των νησιών, Δημήτρη Λιανό και Μάρκο Κωβαίο, στις οποίες συζητήθηκαν θέματα της εκπαιδευτικής κοινότητας στα οποία έχουν αρμοδιότητες και οι Δήμοι. Η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, στα εγκαίνια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Πάρου...

Την Τρίτη 1 Ιουνίου το πρωί στην Πάρο πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας σχολικής μονάδας του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Πάρου.

Το σχολείο λειτούργησε πρώτη φορά την τρέχουσα σχολική χρονιά και εγκαταστάθηκε στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Καμαρών, οι χώροι του οποίου συντηρήθηκαν και διαμορφώθηκαν για τις ανάγκες του νέου σχολείου.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου κ. Μπιζάς, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Στην ομιλία της η κ. Παραμυθιώτου ανέφερε ότι μετά από προσπάθειες πολλών ετών, το ΕΝΕΕΓΥΛ Πάρου είναι η πρώτη σχολική μονάδα για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που λειτουργεί στο νησί και αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην ισότιμη πρόσβαση των παιδιών στην γνώση και στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Η λειτουργία σχολικής μονάδας Ειδικής Αγωγής προσδίδει πολλαπλά οφέλη στο νησί καθώς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες της συγκεκριμένης βαθμίδας υποστηρίζονται από εξειδικευμένο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, οι οικογένειές τους αλλά και οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες Γενικής Αγωγής, καθώς θα λειτουργεί με βάση το ΕΝΕΕΓΥΛ ειδική επιτροπή υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό.

Στη συνέχεια ανέφερε, ότι ο επόμενος στόχος είναι, απευθυνόμενη στη Δημοτική Αρχή, η ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην Πάρο για να υπάρχει συνέχεια και σύνδεση με το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο και να υποστηρίζονται αντίστοιχα τα παιδιά της σχολικής ηλικίας. 

Από την επίσκεψη στις 31 Μαΐου στο Γενικό Λύκειο Νάξου "Μανώλης Γλέζος"

Από τη συνάντηση με το Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανό

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 114


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.