Επίσκεψη του Φίλιππου Φόρτωμα σε Σαντορίνη και Θηρασιά

Δημοσίευση: 02.06.2021, 16:49
Τελευταία Ενημέρωση: 02.06.2021, 17:04

Στη Σαντορίνη και στη Θηρασιά περιόδευσε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς των νησιών....

Η παραμονή του στο νησί ξεκίνησε με τη συμμετοχή του στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Οσιομάρτυρος Θεοδοσίας στο Ακρωτήρι Θήρας, το Σάββατο 29 Μαΐου.

Στη συνέχεια, την Κυριακή 30 Μαΐου επισκέφθηκε τη Θηρασιά και παρευρέθηκε στη θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Κυρίου στον Μανωλά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, παρευρέθηκε σε εκδήλωση σχετικά με τον οικισμό Αγριλιά και στη συνέχεια συζήτησε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, Πέτρο Καραμολέγκο, για τα προβλήματα του νησιού, ενώ ο Πρόεδρος ευχαρίστησε το βουλευτή για την μέχρι τώρα προσφορά του στην επίλυση τοπικών ζητημάτων.

Την ίδια ημέρα, ο κ. Φόρτωμας συμμετείχε στη βράβευση πολύτεκνων μητέρων και παιδιών στην εκδήλωση της Ένωσης Πολυτέκνων Σαντορίνης στα Φηρά και αμέσως μετά, παρευρέθηκε στο πανηγύρι της Αγίας Φωτεινής στο Μεγαλοχώρι.

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου, ο βουλευτής Κυκλάδων επισκέφθηκε τα νέα γραφεία της ΔΕΥΑ Θήρας, όπου είχε εποικοδομητική συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο, Μανώλη Ορφανό, κατά την οποία συζήτησαν για τα τεχνικά έργα του νησιού και τα υφιστάμενα προβλήματα.

Σε συνάντηση που είχε με τον Έπαρχο Θήρας, Χαράλαμπο Δαρζέντα, συζήτησαν για θέματα αναφορικά με το Επαρχείο Θήρας.

Ακολούθησε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας Νίκο Νομικό, όπου τέθηκαν ζητήματα αναφορικά με την εστίαση, την αστυνόμευση, την επιδότηση ενοικίων, αλλά και ζητήματα που αφορούν γενικότερα τις τουριστικές περιοχές.

Την ίδια ημέρα, ο κ. Φίλιππος Φόρτωμας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Θήρας Αντώνη Σιγάλα στο χώρο του Δημαρχείου, όπου η συζήτηση κινήθηκε γύρω από θέματα που αφορούν τον τουρισμό και τη νέα περίοδο, τη διαχείριση της πανδημίας, τα τεχνικά έργα και την υποστελέχωση των υπηρεσιών.

Παράλληλα, ενημερώθηκε για όλο το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Δήμου Θήρας και τα έργα, τα οποία επιθυμούν να δρομολογηθούν μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ο βουλευτής Κυκλάδων επισκέφθηκε επίσης το Νοσοκομείο Θήρας και το Εμβολιαστικό Κέντρο και ξεναγήθηκε σε αυτά από τον Διοικητή, Βασίλη Μαλαματένιο.

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στη συνέχεια, παρουσία και του Διοικητικού Διευθυντή Λουκά Κατσούλη, συζήτησαν για τη λειτουργία του νοσοκομείου, την πορεία των εμβολιασμών και την ανάγκη σε υλικοτεχνικές προμήθειες, αλλά και τη βελτίωση τόσο των υποδομών, όσο και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ολοκληρώνοντας την παραμονή του στο νησί της Θήρας, ο βουλευτής Κυκλάδων, σε συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗΜΤΟ Θήρας, συζήτησε για τα θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία της Θήρας και τις προκλήσεις της νέας τουριστικής περιόδου.

Τέλος, o κ. Φόρτωμας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων Σαντορίνης (ΕΣΠΘ) - Santo Wines, Μάρκο Καφούρο, καθώς και με μέλη του Δ.Σ. και εστίασαν στο σημαντικό ρόλο που παίζει στον τουρισμό το σαντορινιό κρασί, τα τοπικά προϊόντα, αλλά και για τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης του σαντορινιού αμπελώνα.

«Κάθε φορά που επισκέπτομαι τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, έχω τη χαρά να συνομιλώ με παλιούς και νέους φίλους, με ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και νοιάζονται για την ευημερία του. Όλες οι συναντήσεις που πραγματοποίησα αυτές τις ημέρες, επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά πως μόνο με συνεργασία και πίστη στον στόχο μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν και να εξελιχθούν», δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων στο τέλος του ταξιδιού του.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 59


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.