Επιστροφή των κάδων απορριμμάτων έξω από το 1ο Γυμνάσιο Νάξου!

Επιστροφή των κάδων απορριμμάτων έξω από το 1ο Γυμνάσιο Νάξου!

09.05.2017, 22:50 - Ο κάδος συμπίεσης που αφαιρέθηκε στις 3 Μαΐου, ημέρα που μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάξου έκλεισαν συμβολικά για μια ώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας την κεντρική οδό Παπαβασιλείου, δεν επέστρεψε, όμως η ιστορία που θέλει την ύπαρξη κάδων στο συγκεκριμένο σημείο εδώ και 50 χρόνια, όπως χαρακτηριστικά μνημόνευσε ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης σε συνέντευξή του στον Aegean Voice 107.5 και στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου, λέγοντας μάλιστα ότι μετά τόσα χρόνια αποτελεί "νόμο"(!), εφαρμόστηκε κατά γράμμα και τρεις κάδοι απορριμμάτων τοποθετήθηκαν, όπως παλιά, στο σημείο!...

Οι "κωλοτούμπες" της πολιτικής

30.12.2014, 17:51 | Πολιτική | cyclades voice

Οι "κωλοτούμπες" της πολιτικής Όχι ότι περιμέναμε να πράξουν διαφορετικά, τουλάχιστον οι περισσότεροι για να μην τους βάλουμε όλους στον ίδιο ντορβά και πάθουν "κατάθλιψη" κάποιοι που πλασάρουν τον εαυτό τους ως "το διαφορετικό". Μόνο που ξεχνούν ότι ακόμη κι αν υπάρχουν εξαιρέσεις, το πέρασμά τους από την πολιτική σκηνή μόνο σύντομο μπορεί να είναι. Ποιος πολιτικός "επιβίωσε" άλλωστε παραμένοντας ο ιδεολόγος που πολύ πιθανόν ήταν όταν αποφάσιζε να κατέλθει υποψήφιος;

Μια κοινωνία αστέγων!

14.04.2014, 20:57 | Κοινωνία | cyclades voice

Μια κοινωνία αστέγων! Μια κοινωνία αστέγων είναι προ των πυλών, αφού πλέον και με οδηγία των τροϊκανών, προωθείται η δημιουργία "κοινωνικών κατοικιών" -πόσο μεγαλύτερη θα μπορούσε να είναι η τραγική ειρωνία που εκπέμπεται- για να "φιλοξενούνται" οι άστεγοι που θα πληθαίνουν μέρα με τη μέρα λόγω των πλειστηριασμών! Κάπως έτσι βρίσκει τους Έλληνες το 2014, για το οποίο πολλές ήταν οι "ελπιδοφόρες" ανακοινώσεις που έλληνες και ξένοι "σωτήρες" έκαναν!

Οι δήμοι ως κερδοφόρες επιχειρήσεις

03.08.2013, 19:11 | Πολιτική | cyclades voice

Οι δήμοι ως κερδοφόρες επιχειρήσεις Αυξήσεις και περικοπές συνιστούν προς τους δήμους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των Δήμων το 2014. Οι αυξήσεις έχουν να κάνουν με τα ανταποδοτικά τέλη, όπως η ύδρευση και η καθαριότητα, ο δημοτικός φωτισμός. Οι περικοπές, έχουν να κάνουν με υπερωρίες, μετακινήσεις, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, αλλά και την οικονομική βοήθεια προς τους οικονομικά αδύνατους! Αυτές τις οδηγίες δίνουν οι υπουργοί, χωρίς όμως να γνωρίζουν, αν για παράδειγμα τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες, αξίζουν τα ποσά με τα οποία ήδη κοστολογούνται!

"Χορός" εκατομμυρίων περιγελά τους εξαθλιωμένους Έλληνες!

28.12.2012, 22:25 | cyclades voice

"Χορός" εκατομμυρίων περιγελά τους εξαθλιωμένους Έλληνες! Εμετικές οι αποκαλύψεις από τη λίστα Λαγκάρντ! Όσο κι αν προσπαθήσεις, είναι αδύνατον να χωνέψεις τις αποκαλύψεις από την περιβόητη πια λίστα! Από το "εδώ στικάκι εκεί στικάκι, πού είναι το στικάκι;", περάσαμε στο "δεν θα γίνω εξιλαστήριο θύμα" και το "δεν γνωρίζω τίποτα"! Δικαιωματικά και με το νόμο θα πείτε, το τεκμήριο της αθωότητας, μπορεί να το επικαλείται και εκείνος που χρημάτισε υπουργός των Οικονομικών! Ο υπουργός, που -σύμφωνα με μαρτυρίες και ρεπορτάζ- διαπραγματευόταν την ένταξή μας στο μνημονιακό καθεστώς ως ένα λίγο ως πολύ, ραντεβού στα... τυφλά!

Η "ανοικοδόμηση" θα ξεκινήσει από τις φυλακές;

02.09.2012, 15:20 | Πολιτική | cyclades voice

Η "ανοικοδόμηση" θα ξεκινήσει από τις φυλακές; Λίγο πριν ο "αναπτυξιακός" σχεδιασμός της συγκυβέρνησης ταυτιστεί με την ψήφιση των νέων μέτρων εξαθλίωσης και ξεπουλήματος, η είδηση που λέει ότι αν δεν έχεις να πληρώσεις την εφορία θα οδηγείσαι στη φυλακή, δίνει νέα διάσταση και προοπτική στην "ανάπτυξη" που επικαλούνται ότι σύντομα θα έρθει. Η αναγκαιότητα που αναπόφευκτα θα προκύψει στην περίπτωση εφαρμογής του "ή πληρώνεις ή πας φυλακή", "θα δώσει νέα ώθηση" στα οικοδομικά επαγγέλματα που έχουν οδηγηθεί προ πολλού στον αφανισμό, αφού είναι βέβαιο ότι θα ζήσουν και πάλι ένδοξες μέρες!

Ένα ακόμη ακριβό χαράτσι η υποχρεωτική ασφάλιση

28.08.2012, 2:43 | Υγεία | cyclades voice

 Ένα ακόμη ακριβό χαράτσι η υποχρεωτική ασφάλιση Με την αγωνία αν θα χρειαστεί να πληρώσουν τα φάρμακά τους, τις εξετάσεις τους, ακόμη κι αν θα πάρουν σύνταξη, ζουν πλέον οι περισσότεροι ασφαλισμένοι. Η ασφάλιση των εργαζομένων και των επαγγελματιών είναι υποχρεωτική, όμως τα ασφαλιστικά ταμεία για τους γνωστούς και κατακριτέους λόγους, όχι μόνο δεν είναι σε θέση να παρέχουν τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνονται επί χρόνια αδρά, αλλά έχουν οδηγήσει σε απόγνωση και τους φαρμακοποιούς που παίζουν επί πολύ καιρό το ρόλο των πιστωτών τους!

Όταν η "συνευθύνη" ταυτίζεται με τη "συνενοχή"

18.06.2012, 19:26 | Κοινωνία | cyclades voice

Όταν η "συνευθύνη" ταυτίζεται με τη "συνενοχή" Κυβέρνηση "συνευθύνης", προτάσσει το ΠΑΣΟΚ και εγκαλεί το ΣΥΡΙΖΑ γιατί προτιμά "την εύκολη λύση της αντιπολίτευσης"! Χαρακτηρίζει μάλιστα τη στάση του "απειλητική, αδιέξοδη και αντιδημοκρατική"! Επειδή μέσα στην κρίση που μας ταλανίζει, ίσως ήταν ως ένα βαθμό αναμενόμενο ο φόβος που πάντα υπάρχει για το νέο που έρχεται να έφερε το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου. Όμως δύσκολα, η όποια κρίση, ακόμη κι αυτή που είναι η μεγαλύτερη και πολύπλευρη της σύγχρονης ιστορίας της χώρας, θα μας κάνει να απαξιώσουμε θεσμικούς ρόλους του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Το μήνυμα... δεν ελήφθη!

09.05.2012, 20:40 | Πολιτική | cyclades voice

Το μήνυμα... δεν ελήφθη! Σε ποιο βαθμό μπορεί να φτάσει το πολιτικό θράσος; Πόσο ακόμη θα συνεχιστεί η απροκάλυπτη κοροϊδία; Από τη μια η κινδυνολογία για έξοδο από το ευρώ κι από την άλλη οι αναφορές για κυβερνητική λύση που "θα οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στην ανάπτυξη"! Πόσο ηλίθιους πρέπει να μας θεωρούν, ώστε να συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν αυτά που έλεγαν και προεκλογικά και όπως αποδείχθηκε δεν έπεισαν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού; Τι μπορεί να άλλαξε και ενώ είναι προ των πυλών τα νέα "μνημονιακά" μέτρα, μιλούν θαρρείς και απευθύνονται στο λαό μιας άλλης χώρας που δεν βιώνει τη δραματική μείωση μισθών, την πρωτοφανή ανεργία, την υπερφορολόγηση; Οι διαχρονικά υπεύθυνοι για τι ακριβώς αγωνιούν;

Αυτή η Ανάσταση ...να είναι δική μας!

13.04.2012, 21:57 | Πολιτική | cyclades voice

Αυτή η Ανάσταση ...να είναι δική μας! Η δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός λαός σε συνδυασμό με τις επικείμενες εθνικές εκλογές, δίνουν ένα εντελώς διαφορετικό νόημα στο φετινό Πάσχα. Οι ευχές όλων μας για "καλή Ανάσταση", εμπεριέχει την προσδοκία αλλαγής όλων αυτών που υπόσχονταν επί χρόνια και δεν υλοποιούσαν οι κυβερνώντες, αλλαγής όλων των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα σε μια πολύχρονη εξάρτηση και το λαό της σε μια κλιμακούμενη εξαθλίωση. Η Σταύρωση και το μήνυμα της ελπίδας μέσα από την Ανάσταση, ταυτίζονται όσο λίγες φορές με την τραγωδία που ζουν οι Έλληνες. Μια τραγωδία σε εξέλιξη, που αναζητεί εναγωνίως την κάθαρση...