Στις Βρυξέλλες η πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων Καλλιόπη Δακτυλίδη

Στις Βρυξέλλες η πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων Καλλιόπη Δακτυλίδη

22.06.2018, 10:00 - Η πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων Καλλιόπη Δακτυλίδη εκπροσωπεί τον ελληνικό στίβο στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του τριήμερου σεμιναρίου που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έκπτωση 50% στα εισιτήρια επιστροφής των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τα νησιά

19.06.2018, 20:11 | Εκπαίδευση | cyclades voice

Έκπτωση 50% στα εισιτήρια επιστροφής των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τα νησιά Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες της χώρας, φρόντισαν ώστε να «κλείσει» η σχολική χρονιά με την επανάληψη παροχής 50% έκπτωσης στα εισιτήρια αναπληρωτών καθηγητών και δασκάλων οι οποίοι επέλεξαν να στελεχώσουν τις εκπαιδευτικές δομές των νησιών, για το σχολικό έτος 2017-2018, καθώς και των οχημάτων τους...

"Απαράδεκτη η εξαίρεση των μόνιμων εκπαιδευτικών από την επιδότηση από τους Δήμους"

18.06.2018, 10:12 | Εκπαίδευση | cyclades voice

"Απαράδεκτη η εξαίρεση των μόνιμων εκπαιδευτικών από την επιδότηση από τους Δήμους" Απαράδεκτη και προκλητική χαρακτηρίζει η Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων την εξαίρεση των μόνιμων εκπαιδευτικών από το δυνατότητα πρόσβασης στο δικαίωμα στέγασης και σίτισης από τους Δήμους. Όπως επισημαίνουν σε κείμενο διαμαρτυρίας τους, με το πολυνομοσχέδιο “σκούπα” που κατατέθηκε τη Δευτέρα, 15 Γενάρη 2018 και ψηφίστηκε στη Βουλή, ανάμεσα σε πολλά άλλα αντιεκπαιδευτικά και αντικοινωνικά μέτρα (συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, 30ωρο με νέα καθήκοντα για τους εκπαιδευτικούς, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κ.α.) η κυβέρνηση αποφάσισε με το άρθρο 349 να εξαιρέσει από το δικαίωμα δωρεάν σίτισης και στέγασης από τους Δήμους, τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και τους Δημοτικούς Υπαλλήλους των Δήμων.

«ΦιλόΔημος II»: Εντάξεις Πράξεων ύψους 5,5 εκατ. ευρώ - Σε ποιους δήμους των Κυκλάδων

11.06.2018, 19:03 | Πολιτική | cyclades voice

«ΦιλόΔημος II»: Εντάξεις Πράξεων ύψους 5,5 εκατ. ευρώ - Σε ποιους δήμους των Κυκλάδων Στο πλαίσιο των Προσκλήσεων των Προγραμμάτων «ΦιλόΔημος» και «ΦιλόΔημος ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών, βάσει της Απόφασης 4748 (ΦΕΚ 612/22.2.2018), ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την ένταξη Πράξεων δήμων συνολικού ποσού ύψους 5.520.370,39 ευρώ με τη συμμετοχή των δήμων να ανέρχεται στο ποσό των 805.802,39 ευρώ. Μεταξύ άλλων, εντάσσονται πράξεις δήμων των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου...

Ημερίδα για την ελληνική ακτοπλοΐα διοργανώνει η ΝΔ

10.06.2018, 18:56 | Οικονομία | cyclades voice

Ημερίδα για την ελληνική ακτοπλοΐα διοργανώνει η ΝΔ Ο Τομέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνει στις 22 Ιουνίου μία πανελλήνια ημερίδα με θέμα την ελληνική ακτοπλοΐα.

«Δύο νέα δρομολόγια για τις Κυκλάδες τις ενώνουν με το βορρά και το νότο και δίνουν νέες αναπτυξιακές προοπτικές» (ΒΙΝΤΕΟ)

07.06.2018, 17:36 | Πολιτική | cyclades voice

«Δύο νέα δρομολόγια για τις Κυκλάδες τις ενώνουν με το βορρά και το νότο και δίνουν νέες αναπτυξιακές προοπτικές» (ΒΙΝΤΕΟ) Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 15ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου στη Σύρο, συμμετείχε στο τραπέζι συζήτησης με θέμα «Υποδομές, Νησιωτικότητα, Προσβασιμότητα και Μεταφορικό Ισοδύναμο». Ο Νεκτάριος Σαντορινιός στάθηκε ιδιαίτερα στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου και στην άμεση εφαρμογή του, ενώ εκτενώς αναφέρθηκε στα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει για τις υποδομές των νησιών, τα οποία, όπως τόνισε, φέρνουν ξανά την ελπίδα για τόνωση των αναπτυξιακών τους δυνατοτήτων.

Διαγωνισμός για τη βελτίωση γηπέδων σε 5 νησιά των Κυκλάδων

07.06.2018, 17:11 | Αθλητισμός | cyclades voice

Διαγωνισμός για τη βελτίωση γηπέδων σε 5 νησιά των Κυκλάδων Την προκήρυξη Δημόσιου Διεθνή Ανοιχτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση χλοοτάπητων και περαιτέρω βελτίωσης των εγκαταστάσεων των γηπέδων ποδοσφαίρου σε πέντε νησιά των Κυκλάδων και συγκεκριμένα στην Αμοργό, την Κύθνο, το Κουφονήσι, τη Σύρο και την Τήνο, υπέγραψε την Τετάρτη 6 Ιουνίου ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου,Γιώργος Χατζημάρκος .

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς καμία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο νομός Κυκλάδων!

06.06.2018, 15:40 | Υγεία | cyclades voice

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς καμία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο νομός Κυκλάδων! Δραματική χαρακτηρίζεται η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία τουριστικών νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών στη νέα έρευνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Όπως αποτυπώνεται στη μελέτη της ΠΟΕΔΗΝ, έντονο είναι το πρόβλημα με τις ελλείψεις σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα νησιά, τα οποία αναμένεται να δεχθούν το καλοκαίρι μεγάλο κύμα τουριστών - επισκεπτών. Μεταξύ άλλων, όπως επισημαίνεται, στα νησιά των Κυκλάδων δεν λειτουργεί ούτε μία κλίνη ΜΕΘ...

Επίκαιρη ερώτηση Νίκου Μανιού για τα αυξημένα ποσοστά καισαρικών τομών στην Ελλάδα

05.06.2018, 21:45 | Υγεία | cyclades voice

Επίκαιρη ερώτηση Νίκου Μανιού για τα αυξημένα ποσοστά καισαρικών τομών στην Ελλάδα Τα αυξημένα ποσοστά καισαρικών τομών στην Ελλάδα αποτέλεσαν αντικείμενο επίκαιρης ερώτησης που υπέβαλε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός, προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό. Πιο συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τον υπουργό να απαντήσει σχετικά με το αν η πρωτιά που σημειώνει η Ελλάδα θεωρείται πρόβλημα και αν πρόκειται να προχωρήσει σε στρατηγικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Σε Νάξο και Πάρο ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης (ΒΙΝΤΕΟ)

05.06.2018, 16:13 | Πολιτική | cyclades voice

Σε Νάξο και Πάρο ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης (ΒΙΝΤΕΟ) Στη Νάξο μετέβη την Παρασκευή 1η Ιουνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης, όπου παρέστη στο 15ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση τΩν Κυκλάδων. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή στη Νάξο και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 6 Ιουνίου, στη Σύρο, με θέμα «Αγροτική Ανάπτυξη, Αλιεία και Παραγωγική Ανασυγκρότηση». Ο αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το Σάββατο 2 Ιουνίου την Πάρο. Πραγματοποίησε συναντήσεις με παραγωγούς και επισκέφθηκε μεταποιητικές μονάδες των δύο νησιών...