Γ. Βρούτσης: Για πρώτη φορά επικρατούν μισθοί “βοηθήματα” των 327 ευρώ!

Γ. Βρούτσης: Για πρώτη φορά επικρατούν μισθοί “βοηθήματα” των 327 ευρώ!

17.02.2018, 15:09 - Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Ύστερα από 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στην αγορά εργασίας επικρατούν -για πρώτη φορά- μισθοί “βοηθήματα” των 327 ευρώ, χαμηλότεροι ακόμη και από το επίδομα ανεργίας! (360 ευρώ)»...

Εννέα νησιά θα αναβαθμίσουν τα δίκτυα ύδρευσης

15.02.2018, 15:12 | Τεχνολογία | cyclades voice

Εννέα νησιά θα αναβαθμίσουν τα δίκτυα ύδρευσης Μέσω του προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ (ΕΣΠΑ 2014-2020) του Υπ. Οικονομίας, 71 Δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν τα δίκτυα ύδρευσης και να επιλύσουν το πρόβλημα των διαρροών με σκοπό την ορθολογικότερη χρήση των υδατικών πόρων της χώρας και τη βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων νερού. Μεταξύ αυτών, είναι οι δήμοι, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Σύρου - Ερμούπολης, Άνδρου και Σίφνου στις Κυκλάδες, Ρόδου και Κω στα Δωδεκάνησα, αλλά και η Λέσβος, η Σάμος και ο Πόρος. Ο δήμαρχος Σίφνου, Ανδρέας Μπαμπούνης, μιλώντας σχετικά στον Aegean Voice στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου, υπογράμμισε τα οφέλη που θα προκύψουν...

Κυκλάδες: Ζητούν ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό για τη θερινή – τουριστική περίοδο 2018

13.02.2018, 9:43 | Κοινωνία | cyclades voice

Κυκλάδες: Ζητούν ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό για τη θερινή – τουριστική περίοδο 2018 Η Ένωση Αστυνομικών Κυκλάδων με επιστολή της προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ζητεί την ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων κατά τη θερινή – τουριστική περίοδο έτους 2018. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται σχετικά με την έλλειψη αστυνομικού προσωπικού το μεγαλύτερο ποσοστό έλλειψης προσωπικού έχει ο Αστυνομικός Σταθμός Αμοργού, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό έλλειψης έχει το Α.Τ. Νάξου...

Αίτηση για ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών μπορούν να υποβάλουν και οι αγρότες

13.02.2018, 10:16 | Οικονομία | cyclades voice

Αίτηση για ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών μπορούν να υποβάλουν και οι αγρότες Αναρτήθηκε τη Δευτέρα στη "Διαύγεια" η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που εξειδικεύει επιπλέον σημεία για τη ρύθμιση οφειλών έως 50.000 ευρώ προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. Ορίζει ρητά ότι αίτηση για ρύθμιση μπορούν να υποβάλουν και οι αγρότες καθώς και όσοι έχουν υποχρέωση καταβολής εισφορών ως αυτοαπασχολούμενοι, ανεξαρτήτως αν θεωρείται ότι δεν ασκούν, κατά τα τυπικά κριτήρια, επιχειρηματική δραστηριότητα (π.χ. ανταποκριτές ξένου Τύπου). Δείτε αναλυτικά...

Καταγγελία της Λ. Αγγελοπούλου για το Σταύρο Θεοδωράκη στην Κ.Ε. του Ποταμιού

11.02.2018, 18:57 | Πολιτική | cyclades voice

Καταγγελία της Λ. Αγγελοπούλου για το Σταύρο Θεοδωράκη στην Κ.Ε. του Ποταμιού Καταγγελία για το Σταύρο Θεοδωράκη κατέθεσε την Κυριακή στο Προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής (ΜΕ.ΣΥ.Α) του Ποταμιού, η Νικολίτσα-Λίλη Αγγελοπούλου, ιατρός καρδιολόγος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Ποταμιού (ΜΕ.ΣΥ.Α), υποψήφια ευρωβουλευτής & υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων με το Ποτάμι, αποχωρώντας στη συνέχεια από τη συνεδρίαση για να μη νομιμοποιήσει, όπως διευκρίνισε, τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο Σταύρος Θεοδωράκης απέναντι στην πολιτική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ίδρυση και λειτουργία νέων τουριστικών ΜμΕ

10.02.2018, 21:08 | Οικονομία | cyclades voice

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ίδρυση και λειτουργία νέων τουριστικών ΜμΕ Το υπουργείο Οικονομίας επεξεργάστηκε και ενέκρινε ένα ενημερωτικό σημείωμα για όσους επιθυμούν να ενταχθούν στη δράση του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών ΜμΕ».

"Μονόδρομος η δημιουργία παραρτημάτων του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών στις Κυκλάδες"

09.02.2018, 22:45 | Πολιτική | cyclades voice

"Μονόδρομος η δημιουργία παραρτημάτων του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών στις Κυκλάδες" Το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών αποτελεί ένα σημαντικό νομοσχέδιο, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων σημαντικών νομοσχεδίων του συγκεκριμένου υπουργείου κατά το προηγούμενο διάστημα, όπως ήταν το νομοσχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας, το νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες που ψηφίστηκε πρόσφατα, καθώς και το νομοσχέδιο για τη διαχείριση του δομημένου περιβάλλοντος, δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

«Εξοικονομώ κατ Οίκον ΙΙ»: Οι εργασίες που επιδοτούνται

09.02.2018, 10:10 | Οικονομία | cyclades voice

«Εξοικονομώ κατ Οίκον ΙΙ»: Οι εργασίες που επιδοτούνται Την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους με επιδότηση έως και 70% των δαπανών για τις αναγκαίες οικοδομικές εργασίες μπορούν να πραγματοποιήσουν τα νοικοκυριά, καθώς στις 28 Φεβρουαρίου ανοίγει το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ.

Σε όλους τους δήμους η δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικών παραβόλων

06.02.2018, 16:23 | Οικονομία | cyclades voice

Σε όλους τους δήμους η δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικών παραβόλων Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και το Υπουργείο Εσωτερικών, επεκτείνει τη δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικών παραβόλων σε όλους τους Δήμους της χώρας. Η επέκταση της εφαρμογής e-παράβολο στους δήμους, τα δικαστήρια και άλλους φορείς, αναμένεται να εκτινάξει τη χρήση των e-παραβόλων, η οποία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ προχωρά και η έκδοση και πληρωμή τους μέσω ΑΤΜ και POS.

Golden Star Ferries: Έκπτωση 20% για την περίοδο του καρναβαλιού και την Καθαρή Δευτέρα

05.02.2018, 16:23 | Οικονομία | cyclades voice

Golden Star Ferries: Έκπτωση 20% για την περίοδο του καρναβαλιού και την Καθαρή Δευτέρα Η Golden Star Ferries, ενημερώνει, ότι κατόπιν αιτήματος των τοπικών φορέων για την περίοδο του καρναβαλιού και της Καθαρής Δευτέρας προσφέρει έκπτωση 20% σε όλα τα εισιτήρια επιβατών και οχημάτων.