Αναφορά Γ. Βρούτση για την πλήρωση θέσης εκπαιδευτικού στο Κουφονήσι

Αναφορά Γ. Βρούτση για την πλήρωση θέσης εκπαιδευτικού στο Κουφονήσι

30.01.2018, 22:38 - Ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε την Τρίτη στη Βουλή ως αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το έγγραφο του προέδρου της Δημοτικής Νησιωτικής Κοινότητας Κουφονησίων, Αντώνη Κωβαίου, στο οποίο επισημαίνεται η ανάγκη άμεσης πλήρωσης θέσης εκπαιδευτικού ΠΕ (Πληροφορικής) στο Κουφονήσι...

Κουφονήσι: Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου δεν έχουν διδαχθεί ούτε μια ώρα το μάθημα Πληροφορικής!

13.01.2018, 12:57 | Εκπαίδευση | cyclades voice

Κουφονήσι: Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου δεν έχουν διδαχθεί ούτε μια ώρα το μάθημα Πληροφορικής! Στην έντονη απογοήτευση από την κατάφωρη αδικία που νιώθουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου στο Κουφονήσι από το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί στο σχολείο τους εκπαιδευτικός Πληροφορικής ( ΠΕ19), με αποτέλεσμα και ενώ βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις να μην έχουν ακόμη(!) ξεκινήσει να διδάσκονται ένα από τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναφέρθηκε η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου - ΛΤ Κουφονησίου, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 και στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου...

Ακόμη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κουφονησίων δεν έχει τοποθετηθεί εκπαιδευτικός ΠΕ19!

11.01.2018, 17:47 | Εκπαίδευση | cyclades voice

Ακόμη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κουφονησίων δεν έχει τοποθετηθεί εκπαιδευτικός ΠΕ19! Την έντονη διαμαρτυρία του προς το υπουργείο Παιδείας εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκειακών Τάξεων Κουφονησίων σε ανοιχτή επιστολή του, στην οποία καταγγέλλει την αδιαφορία του υπουργείου για την εκπαίδευση στα μικρά νησιά όπως προκύπτει από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Γυμνάσιο – ΛΤ Κουφονησίων την τρέχουσα σχολική χρονιά: Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς κι ενώ ουσιαστικά βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, στο Γυμνάσιο - ΛΤ Κουφονησίων δεν έχει ακόμη(!) τοποθετηθεί εκπαιδευτικός ΠΕ19 και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου δεν έχουν ακόμη(!) ξεκινήσει να διδάσκονται ένα από τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!

Το Χωριό του Αι Βασίλη στα Κουφονήσια!

29.12.2017, 22:38 | Πολιτισμός | cyclades voice

Το Χωριό του Αι Βασίλη στα Κουφονήσια! Με την ευγενική και σημαντική Χορηγία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Κέρος’ και τη βοήθεια εθελοντών, άνοιξε το ‘Χωριό του Αι Βασίλη’ στα Κουφονήσια! Ο Αι Βασίλης έρχεται πάλι στο χωριό του, να βρει τους μικρούς του φίλους, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου.

Αντιπροσωπεία των Κουφονησίων συναντήθηκε με το ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών

27.11.2017, 18:59 | Πολιτική | cyclades voice

Αντιπροσωπεία των Κουφονησίων συναντήθηκε με το ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, στην Αθήνα, είχαν σήμερα Δευτέρα ο αντιδήμαρχος Κουφονησίων, Παναγιώτης Φωστιέρης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κουφονησίων, Αντώνης Κωβαίος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κουφονησίου, Μιχάλης Κωβαίος και το μέλος αυτού, Κωστής Παπαδόπουλος. Η συνάντηση έγινε προκειμένου να γνωστοποιηθούν στο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών οι απόψεις της δημοτικής ενότητας Κουφονησίων, στο πλαίσιο της θεσμικής αναθεώρησης του Ν. 3852/2010 "Καλλικράτης".

Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος για 3η χρονιά στα Κουφονήσια

21.11.2017, 10:35 | Επιστήμη | cyclades voice

Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος για 3η χρονιά στα Κουφονήσια Για 3η συνεχή χρονιά η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) δραστηριοποιήθηκε στα Κουφονήσια. Έξι εθελοντές Κτηνίατροι, με τη βοήθεια των εθελοντών του νησιού, στείρωσαν, εμβολίασαν και αποπαρασίτωσαν 48 γάτες και 3 σκύλους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με θέμα ‘Μαθαίνουμε για το Φυσικό Περιβάλλον και τα Ζώα’.Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση, κυρίως για τα παιδιά της σχολικής ηλικίας, για την ανάπτυξη της σωστής ζωοφιλίας και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού.

Στο Κουφονήσι τίμησαν την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου

03.11.2017, 16:23 | Κοινωνία | cyclades voice

Στο Κουφονήσι τίμησαν την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 3 Νοεμβρίου οι κάτοικοι του Κουφονησίου και οι επισκέπτες του νησιού συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Κουφονήσια για να τιμήσουν την ημέρα της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Πολιούχου του νησιού, Αγίου Γεωργίου.

Το Κουφονήσι επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

26.09.2017, 10:44 | Πολιτική | cyclades voice

Το Κουφονήσι επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Το Κουφονήσι επισκέφθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, προερχόμενος από την Αμοργό, όπου παρέστη στα εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Αιγιάλης Θολαρίων και έγινε η επίσημη παράδοση του νέου σφαγείου στη Δημοτική Αρχή του νησιού.

Ο επιτυχών στις Πανελλαδικές από τα Κουφονήσια

24.08.2017, 18:23 | Εκπαίδευση | cyclades voice

Ο επιτυχών στις Πανελλαδικές από τα Κουφονήσια Ένας μαθητής των Λυκειακών Τάξεων Κουφονησίων, εισήχθη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο...

Το 3ο Φεστιβάλ της Άμμου 25-26 Αυγούστου, Κουφονήσια

14.08.2017, 15:52 | Πολιτισμός | cyclades voice

Το 3ο Φεστιβάλ της Άμμου 25-26 Αυγούστου, Κουφονήσια Το eyelands και οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες, ανακοινώνουν το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ της Άμμου και σας προσκαλούν στα Κουφονήσια, Παρασκευή 25 & Σάββατο 26 Αυγούστου. Το φεστιβάλ της Άμμου είναι μια συνάντηση συγγραφέων και ποιητών με αναγνώσεις και αφήγηση παραμυθιών, έκθεση ζωγραφικής αλλά και πολλή μουσική και χάπενινγκς και είναι φυσικά εντελώς δωρεάν και ανοιχτό για το κοινό που θέλει να το παρακολουθήσει. Δείτε το πρόγραμμα...