Μήνυμα της Διευθύντριας Αβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων για τη νέα σχολική χρονιά

Δημοσίευση: 11.09.2017, 15:20
Τελευταία Ενημέρωση: 11.09.2017, 15:21

"Η καινούρια σχολική χρονιά ξεκινά αισιόδοξα αφού έγκαιρα προσλήφθηκαν 400 περίπου αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί για Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και παράλληλων στηρίξεων μαζί με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς είναι στις θέσεις τους", επισημαίνει η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, Μαρκέλλα Παραμυθιώτου, στο μήνυμά της για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2017-18.
Bookmark and Share

Το μήνυμα της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Κυκλάδων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2017-18:

"Το πρώτο κουδούνι χτυπά  τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία των Κυκλάδων και οι εκπαιδευτικοί από την Κέα μέχρι την Ανάφη υποδέχονται τους μαθητές τους για την τελετή του Αγιασμού.

Η καινούρια σχολική χρονιά ξεκινά αισιόδοξα αφού έγκαιρα προσλήφθηκαν 400 περίπου αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί για Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και παράλληλων στηρίξεων μαζί με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς  είναι στις θέσεις τους.
Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία με ένα, δύο και τρεις μαθητές θα λειτουργήσουν σε μικρά νησιά και στα ορεινά χωριά της Νάξου. Τα ολοήμερα τμήματα θα λειτουργήσουν, επίσης, άμεσα στις περισσότερες σχεδόν σχολικές μονάδες.

Εύχομαι σε όλους τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά και δύναμη στο σημαντικό έργο σας. Ιδιαίτερα σε σας τους αναπληρωτές και αναπληρώτριες εύχομαι να έχετε δύναμη και κουράγιο στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζετε, μακριά από το σπίτι σας και τις οικογένειές σας. Παρά τις αντιξοότητες,  αλλάζοντας τόπο εργασίας κάθε χρόνο, είστε  εκείνοι  που θα δώσετε φτερά στους μαθητές σας,   ελπίδα στο μέλλον τους, χρωματίζοντας  τα όνειρά τους σε αυτό το ταξίδι της γνώσης και της δημιουργίας.

Από τους γονείς ζητώ να στηρίζουν το έργο των εκπαιδευτικών και της σχολικής κοινότητας και  εύχομαι  καλή πρόοδο στα παιδιά τους.   

Στην πολυνησιωτική περιφέρειά μας, σε αυτόν τον όμορφο τόπο, οι δυσκολίες είναι πολλές αλλά και οι προκλήσεις μεγάλες. Κοινός στόχος όλων μας είναι ένα δημόσιο σχολείο που θα παρέχει στους μαθητές του γνώση, θα καλλιεργεί δεξιότητες, θα αναπτύσσει αξίες, ένα σχολείο δημιουργικό και χαρούμενο, ένα σχολείο ανοιχτό και δημοκρατικό.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ζητώ και κάνω έκκληση στους Δημάρχους των νησιών και στις τοπικές αρχές, στους γονείς και  στους επαγγελματίες των νησιών να στηρίξουν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα σε κάποια νησιά,  σε θέματα εύρεσης στέγης και υψηλού κόστους διαβίωσης. Οι εκπαιδευτικοί αδυνατούν να βρουν σπίτι και στην περίπτωση που βρεθεί, το ενοίκιο είναι πολύ υψηλό.

Αν θέλουμε τα σχολεία των νησιών μας να είναι από την αρχή της σχολικής χρονιάς καλά στελεχωμένα με εκπαιδευτικούς, αν θέλουμε να παρέχεται ποιοτικό εκπαιδευτικό έργο και οι μαθητές των Κυκλάδων να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους μαθητές των άλλων περιοχών της χώρας μας, οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που κάθε χρόνο με μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα φτάνουν στο λιμάνι του νησιού μας.

Καλή σχολική χρονιά", εύχεται καταλήγοντας στο μήνυμά της η κ. Παραμυθιώτου.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.