Τελετή λήξης στην Κύθνο για το Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα «Cyclades Regatta»

Δημοσίευση: 17.07.2017, 20:16
Τελευταία Ενημέρωση: 17.07.2017, 20:23

Με μια θερμή τελετή λήξης ολοκληρώθηκε το Σάββατο 8 Ιουλίου ο 23ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Κυκλάδες 2017 «Cyclades Regatta» στο Μέριχα Κύθνου...
Ο δήμαρχος Κύθνου Σταμάτης Γαρδέρης βράβευσε το σκάφος ERYTOS II- COSMOTE του ΝΟΠΦ με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο και το πλήρωμα του για την πρώτη νίκη στην κατηγορία ORC Ι
Bookmark and Share

Τα σκάφη ξεκίνησαν στις 11:00 το πρωί από το Λιβάδι Σερίφου, με έναν Βόρειο άνεμο έντασης 17 κόμβων για να διανύσουν μια απόσταση 22 ναυτικών μιλίων μέχρι την Κύθνο.
Η ιστιοδρομία ήταν πολύ σημαντική αφού καθόρισε και τη γενική κατάταξη του CYCLADES REGATTA.

Στην κλάση ORCI στο 4ο σκέλος πρώτο τερμάτισε το σκάφος ERYTOS II- COSMOTE του ΝΟΠΦ με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο ανεβάζοντας το στη 1η θέση OVERALL.

Στην κλάση ORC Club στο 4ο σκέλος πρώτο τερμάτισε το σκάφος NEMESIS του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη τον Ζήση Δημητρίου.

Την 1η θέση OVERALL κατέκτησε το σκάφος AFROESSA του NAOB με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Γκρέτσο.

  
Στην κλάση NON SPINNAKER στο τελευταίο σκέλος 1ο τερμάτισε το σκάφος FLAME του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη το Δημήτρη Κεραμόπουλο.

Την 1η θέση OVERALL κατέκτησε το σκάφος DECISION του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη το Γιώργο Λάσδα.Η τελετή ξεκίνησε με την παρουσίαση του ωραίου, γρήγορου κυθνιώτικου μπάλου από μαθητές του νησιού  με μουσική από παραδοσιακή ορχήστρα. Όλοι θαυμάσαμε τη μαεστρία και τον ρυθμό των χορευτών.

Τα πληρώματα καλωσόρισε ο δήμαρχος Σταμάτης Γαρδέρης τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει για το νησί η ετήσια παρουσία των σκαφών του αγώνα ΚΥΚΛΑΔΕΣ.Στη συνέχεια μίλησε ο Έφορος Ανοιχτής Θάλασσας του ΝΟΤΚ Θεοδωρίδης Αλεξανδρος, ο οποίος τόνισε το θαυμασμό του για τους νεαρούς χορευτές  και ευχαρίστησε το δήμαρχο Γαρδέρη Σταμάτη, την αντιδήμαρχο Γιάννα Φίλιππα, το Λιμενάρχη Γιάννη Κουτσιανόπουλο και τον υπεύθυνο της μαρίνας Στέλιο Μπακογιάννη για την φιλοξενία τους και για την πολύτιμη βοήθεια τους στον ασφαλή ελλιμενισμό όλων των σκαφών.

Ο αντιπρόεδρος του ΝΟΤΚ Αντωνόπουλος Ανδρεας, απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό στους τοπικούς φορείς και τους ιστιοπλόους και ανανέωσε το ραντεβού όλων για του χρόνου στο ίδιο μέρος για τον 24ο ΚΥΚΛΑΔΕΣ «CYCLADES REGATTΑ».
Κατόπιν ο race officer του αγώνα κ. Γιώργος Κατέκος προχώρησε στην απονομή των επάθλων στους νικητές του 4ου σκέλους του αγώνα Σέριφος - Κύθνος.

Το σκάφος ERYTOS II- COSMOTE του ΝΟΠΦ με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο βράβευσε για την πρώτη νίκη στην κατηγορία ORCi ο δήμαρχος Σταμάτης Γαρδέρης, για την πρώτη νίκη στην κλάση ORC Club βράβευσε  το σκάφος NEMESIS του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη τον Ζήση Δημητρίου ο λιμενάρχης Γιάννης Κουτσιανόπουλος και το κύπελο για τη πρώτη νίκη στη κατηγορία N/S έδωσε η αντιδήμαρχος κα Γιάννα Φίλιππα στο σκάφος FLAME του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη το Δημήτρη Κεραμόπουλο

Τιμητικές πλακέτες δοθήκαν από τον έφορο ανοιχτής θάλασσας Θεοδωρίδη Αλέξανδρο στον Δήμαρχο Σταμάτη Γαρδέρη για την πολύτιμη προσφορά και φιλοξενία του, όπως και στο Λιμενάρχη Κύθνου Γιάννη Κουτσιανόπουλο.
Ένα Ενθύμιο του ΝΟΤΚ δόθηκε στο Στελιο Μπακογιάννη υπεύθυνο της μαρίνας Κύθνου για το σύνολο της βοήθειας του πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τον αγώνα.

Οι ιστιοπλόοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά θερμιώτικα γλυκά.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.