Στη Νάξο ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης

Δημοσίευση: 15.07.2017, 15:37
Τελευταία Ενημέρωση: 15.07.2017, 16:19

Στη Νάξο βρίσκεται από την Πέμπτη 13 Ιουλίου ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, όπου εκπροσώπησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου...
Ο Γιώργος Λεονταρίτης στο γραφείο του δημάρχου, Μανόλη Μαργαρίτη, με τον αντιπεριφερειάρχη και έπαρχο Νάξου, Γιάννη Μαργαρίτη
Bookmark and Share

Ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων παρέστη το πρωί της Παρασκευής στην Πολυαρχιερατική  Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου, συνεπικουρούμενου από τους Μητροπολίτες Μάνης κ. Χρυσοστόμου, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και Θηβών και Λειβαδείας κ. Γεωργίου.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Επαρχείο Νάξου όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Έπαρχο κ. Γιάννη Μαργαρίτη και υπηρεσιακούς παράγοντες, σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Νάξου.

Αμέσως μετά, συνοδευόμενος από τον κ. Μαργαρίτη και υπηρεσιακά στελέχη, ο κ. Λεονταρίτης διενήργησε αυτοψία στο ολοκληρωμένο έργο που υλοποίησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη συντήρηση του οδικού δικτύου ευθύνης της, με παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας και εργασίες διαγραμμίσεων και επισκέφθηκε  το εν εξελίξει έργο οδοποιίας που εκτελεί η Περιφέρεια στο δρόμο Χώρας - Εγγαρών στην υλοποίηση του οποίου έγινε για πρώτη φορά  χρήση ασφάλτου κλειστού τύπου.

Το μεσημέρι, οι δυο εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής επισκέφτηκαν το Δημαρχείο του νησιού, όπου είχαν συνάντηση με το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλη Μαργαρίτη υπό την παρουσία αρμοδίων αντιδημάρχων,  με αντικείμενο συζήτησης τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε έργα που χρηματοδοτεί στους τομείς της οδοποιίας, της οδικής ασφάλειας και της επισκευής  των σχολικών κτηρίων.

Στη συνάντηση, κυριάρχησε το έργο της μετατροπής του Κάστρου της Χώρας Νάξου σε ανοιχτό μουσείο, μετά από την πρόσφατη απόφαση ένταξης που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος στον άξονα προτεραιότητας Αειφορική  ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020"  με το ποσό των 2.300.000,00 ευρώ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Λεονταρίτης παρέστη στην κορύφωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολιούχου του νησιού ενώ κατά τη διάρκεια της περεταίρω παραμονής του στη Νάξο, η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, θα συνεχίσει τιε επαφές του με εκπροσώπους  φορέων και συλλόγων.

Ο αντιπεριφερειάρχης  εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Νάξος, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τα τελευταία χρόνια, έχει επιλύσει μια σειρά ζητημάτων που αποτελούσαν την "Αχίλλειο πτέρνα¨ της και τροχοπέδη για την ανάπτυξή της, όπως αυτά της οδοποιίας, του σφαγείου, της ανάδειξης της αρχιτεκτονικής  και πολιτιστικής κληρονομιάς της και άλλων ευρύτερων υποδομών.  Όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε: "Αυτό σε συνδυασμό με την δυναμική που της παρέχει ο μοναδικός σε πλούτο πρωτογενής τομέας που διαθέτει,  την κατατάσσει στους πλέον αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς".

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.