Η Βόρεια Νάξος δεν μπορεί να δει ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, παρά τούρκικα!

Δημοσίευση: 14.07.2017, 21:27
Τελευταία Ενημέρωση: 14.07.2017, 21:47

Οι πρόεδροι επτά κοινοτήτων και οικισμών τους με επιστολή τους προς το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, επισημαίνουν ότι εν έτει 2017 δεν έχουν ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα από τη Dιgea και έτσι τα τουρκικά κανάλια τους έχουν κυριολεκτικά κυριεύσει. Επίσης, προβλήματα λήψης σήματος έχουν και με την κινητή τηλεφωνία και με τη σύνδεση στο διαδίκτυο, σύγχρονα μέσα επικοινωνίας που είναι τόσο αναγκαία, όπως υπογραμμίζουν, ειδικά για την απομακρυσμένη και ξεχασμένη περιοχή τους...
Bookmark and Share

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι πρόεδροι των κοινοτήτων της ορεινής Νάξου, ανέκαθεν αντιμετώπιζαν αυτά τα προβλήματα, λόγω της γεωγραφικής θέσης και της παραμέλησης λύσης του προβλήματος από την πολιτεία κι έτσι αισθάνονται σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού, απομονωμένοι, αφού δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα τεχνικά σε προσωπικό επίπεδο, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας των κατοίκων και των φτωχών πόρων της περιοχής.

Απευθύνονται δε προς το υπουργείο, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος δωρεάν χορήγησης δορυφορικού εξοπλισμού στα νοικοκυριά των νησιών που δεν καλύπτονται από το σήμα της Digea.

"Η περιοχή μας είναι κλασική περίπτωση περιοχών, μέσα στο ίδιο το νησί μάλιστα, που έχουν αδύναμο ή καθόλου τηλεοπτικό σήμα και έτσι δε βλέπουμε ελληνικό τηλεοπτικό περιεχόμενο, δεν έχουμε πρόσβαση στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία, την ενημέρωση, όπως δηλώσατε τελευταία στην Τήλο για κάποια νησιά του νομού", σημειώνουν και ζητούν  να ενταχθούν κατά προτεραιότητα στη δράση αυτή.

"Αυτό επιβάλλουν αντικειμενικοί λόγοι και συνθήκες, η αρχή της δίκαιης και ίσης μεταχείρισης των πολιτών, αλλά και η αρχή της νησιωτικότητας" καταλήγουν στην επιστολή τους οι πρόεδροι των ορεινών κοινοτήτων της Νάξου:

Κεραμωτής
Μανώλης Φακίνος
Κορωνίδος (Κωμιακής)
Δημήτρης Κορρές
Κορώνου
Νίκος Χουζούρης
Μέσης
Νικήτας Κουτσοκέρης
Σκαδού
Μιχάλης Πάσουλας

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.