Ιατρική Απόβαση 2017 από την ΕΕΦΙΕ

Δημοσίευση: 20.06.2017, 00:06
Τελευταία Ενημέρωση: 20.06.2017, 00:08

Το πρόγραμμα - θεσμός “Ιατρική Απόβαση”, που φέτος συμπληρώνει τα 20 χρόνια της ιστορικής πορείας του, πραγματοποιείται για ακόμη μία φορά από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ). Η “Ιατρική Απόβαση” διοργανώνεται από το 1997, σε συνεργασία με Μονάδες Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερικά Αγροτικά Ιατρεία) και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης νησιών και άλλων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας...
Bookmark and Share

Η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ) ιδρύθηκε το 1993 και σήμερα συνίσταται σε 7 Παραρτήματα, σε κάθε Ιατρικό Τμήμα Ελληνικού Πανεπιστημίου και στελεχώνεται με πάνω από 3.000 εγγεγραμμένα μέλη. Είναι μία μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική ομάδα με δράσεις που διοργανώνονται από φοιτητές και απευθύνονται σε φοιτητές. Στόχο της αποτελεί η επιστημονική ενεργοποίηση των φοιτητών Ιατρικής και η εθελοντική προσφορά ιατρικού, κοινωνικού και εκπαιδευτικού έργου.

Στην πολυετή πορεία της και με την εξωστρέφεια που τη διακρίνει, έχει αναπτύξει σταθερές συνεργασίες με ομίλους και άλλους ακαδημαϊκούς φορείς, έχει καταφέρει και συνεχίζει πληθώρα δράσεων πανελλήνιας εμβέλειας, με κορυφαίες το ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΣΦΙΕ) και την Ιατρική Απόβαση.

Έτσι, πρόκειται και φέτος, το 2017, να προσφέρει σε φοιτητές τη δυνατότητα να εργαστούν εθελοντικά σε Μονάδες Υγείας τουριστικών προορισμών, κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Το πρόγραμμα αφορά σε φοιτητές Ιατρικής - μέλη της ΕΕΦΙΕ από τις 7 Ιατρικές Σχολές της χώρας, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση του τέταρτου έτους σπουδών, ώστε να υπάρχει η κατάλληλη κλινική εμπειρία.

Στόχοι του προγράμματος είναι τόσο η προσφορά εθελοντικής βοήθειας στο ιατρικό προσωπικό των νησιών, λόγω του τουριστικού πληθυσμού, καθώς και των προσφυγικών κυμάτων στην χώρα, όσο και η εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής και μελλοντικών Ιατρών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υπό πραγματικές συνθήκες, εκτός Πανεπιστημιακών Κλινικών. Ταυτόχρονα, ενισχύεται το αίσθημα της ένταξης του φοιτητή και μελλοντικού ιατρού σε μία κοινωνία ενεργών πολιτών μέσω της συμμετοχής σε εθελοντικές δράσεις και της δημιουργικής συνάντησης και συνεργασίας φοιτητών από όλη την Ελλάδα.

Φέτος, στο πρόγραμμα εντάσσονται 40 συνολικά προορισμοί από τις 2η, 5η 6η, και 7η Υγειονομικές Περιφέρειες με προορισμούς από τα νησιά του Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα Ιόνια Νησιά και την Κρήτη και η διάρκεια του θα είναι από 20 Ιουλίου έως και 27 Αυγούστου 2017.

Στο διάστημα αυτό, οι φοιτητές θα συμμετάσχουν σε ζευγάρια, και θα ασκηθούν για 10 μέρες υπό την καθοδήγηση και συνεχή επίβλεψη των ιατρών των Μονάδων Υγείας.

Χορηγοί του φετινού προγράμματος είναι οι εταιρείες Blue Star Ferries, ANEK LINES, Fast Ferries, Zante Ferries, ΚΤΕΛ Λακωνίας και το Volcano-Γραφικές Τέχνες (Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος). Τους ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη συνεισφορά τους στο έργο μας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να αναζητήσετε στη Σελίδα μας στο Facebook:

Ιατρική Απόβαση 2017

Και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕΦΙΕ: www.eefie.org

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.