Επίσκεψη Ε.Υ.Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου στην Π.Υ. Αεροδρομίου Μυκόνου

Δημοσίευση: 18.05.2017, 22:41
Τελευταία Ενημέρωση: 18.05.2017, 23:00

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Μαΐου επίσκεψη μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου στη Μύκονο και συγκεκριμένα στο Αεροδρόμιο και στο Δημαρχείο του νησιού...
Bookmark and Share

Το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου, ανεφέρει σχετικά:

"Σκοπός του ταξιδιού αυτού ήταν η επίσκεψη στη νεοσύστατη Πυροσβεστική Υπηρεσία του διεθνούς Αερολιμένα Μυκόνου, η διαχείριση του οποίου παραχωρήθηκε πρόσφατα στην εταιρεία “FRAPORT”, προκειμένου να διαπιστώσουμε από κοντά αν έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες εργασίας - διαβίωσης των συναδέλφων και να συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την έναρξη λειτουργίας της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.


  
Μετά από συνομιλία με τους συναδέλφους, τον Διοικητή της Π.Υ. και τον εκπρόσωπο της εταιρίας-Δ/ντη του Αεροδρομίου, αλλά και κατόπιν περιήγησής μας στο χώρο, έγινε αντιληπτό ότι τα προβλήματα και οι ελλείψεις στο χώρο εργασίας, καθώς και στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό εξακολουθούν να υφίστανται. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι λυόμενες κατασκευές τύπου container που βρίσκονται εντός του αερολιμένα δεν έχουν παραδοθεί ακόμα προς χρήση. Η εταιρεία δεν έχει μεριμνήσει εδώ και ένα μήνα που έχει αναλάβει τη διαχείριση, ούτε για τα στοιχειώδη (διαμόρφωση χώρων υγιεινής και στρατωνισμού των εργαζομένων, αντικατάσταση πυρ/κών οχημάτων, εγκατάσταση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού κ.λ.π). 
       
Αφού δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις από τον υπεύθυνο της εταιρείας, δεσμεύτηκε ότι σταδιακά (σε βάθος τριετίας) θα ανακαινιστούν πλήρως όλες οι εγκαταστάσεις του Αερολιμένα, με συνέπεια τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας-διαβίωσης των συναδέλφων και ότι τον επόμενο μήνα θα επισκεφτεί το αεροδρόμιο κλιμάκιο τεχνικών της εν λόγω εταιρίας.
       
Όσον αφορά τη διαμονή των υπηρετούντων στο νησί, η εύρεση στέγης εξακολουθεί να αποτελεί «ουτοπία» και το κόστος  διαβίωσης είναι δυσβάσταχτο, λαμβάνοντας υπόψιν το πενιχρό εισόδημά τους.


   
Τέλος, ακολούθησε η συνάντησή μας στο Δημαρχείο Μυκόνου  με τον  Δήμαρχο κ. Κουκά και την Αντιδήμαρχο κ. Γρυπάρη, οι οποίοι  δεσμεύθηκαν από κοινού ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθούν καταλύματα και να μειωθεί το κόστος σίτισης των υπηρετούντων συναδέλφων στο νησί.
        
Το Σωματείο μας θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των συναδέλφων,τόσο στην Π.Υ. Α/Λ Μυκόνου όσο και στην Π.Υ. Α/Λ Σαντορίνης."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.