Συμμετοχή δήμου Πάρου στο Κ.Ε.Δ.Ε. – City Challenge crowdhackathon #smartcity

Δημοσίευση: 18.05.2017, 19:37
Τελευταία Ενημέρωση: 18.05.2017, 19:46

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Κ.Ε.Δ.Ε. – City Challenge crowdhackathon #smartcity που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 12-14 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος - Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, από την Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος), υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και με την υποστήριξη της Crowdpolicy...
Bookmark and Share

Στην εκδήλωση που αποτελούσε τον 1ο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση City Challenge Crowdhackathon Smartcity, ο  δήμος Πάρου συμμετείχε με δική του πρόταση  με τίτλο «Ηλεκτρονική Διαχείριση δημοσίων χώρων στάθμευσης Δήμου Πάρου & θέσεων ελλιμενισμού στο καταφύγιο τουριστικών σκαφών Νάουσας Πάρου»

Την πρόταση/ιδέα του δήμου Πάρου υλοποίησε η ομάδα ερευνητών προγραμματιστών PARΚGURU  που κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο να αναπτύξει  μία καινοτόμο πλατφόρμα ηλεκτρονικής διαχείρισης των δημοσίων χώρων στάθμευσης με τεράστιο όγκο δεδομένων και δύο (2) mobile app για τη διαχείρισή τους. Η εφαρμογή τους απέσπασε το βραβείο καινοτομίας (6ο στη σειρά) & 1000 ευρώ από τους 38 τελικούς συμμετέχοντες, σε ένα σύνολο 57 ομάδων.

Ο δήμος Πάρου ευχαριστεί τον COO της PARKGURU κο Ράμφο Ιωάννη αλλά και όλους τους προγραμματιστές που εργάστηκαν όλο το 3ήμερο για να υλοποιήσουν την εφαρμογή και να δώσουν λύση στο πρόβλημα διαχείρισης της στάθμευσης και ελλιμενισμού στον Δήμο Πάρου. Επιπλέον, δεσμεύεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, να καλέσει την ομάδα της PARKGURU στην Πάρο για να παρουσιάσει την εφαρμογή, με σκοπό την ανάπτυξη της ιδέας τους ως ένα πλήρες τεχνολογικό εργαλείο έτοιμο για χρήση από το Δήμο.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι την  πρόταση/ιδέα του Δήμου Πάρου επέλεξε να αναπτύξει και μία ακόμα ομάδα νεαρών προγραμματιστών με το όνομα SPACE PARK που δημιούργησαν αντίστοιχη εφαρμογή και απέσπασαν βραβείο υποτροφίας!

Τέλος, ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Γεώργιο Πατούλη,  τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κ.Ε.Δ.Ε. κο Γιάννη Τσιάμη και κυρίως τον ιδρυτή της Crowdpolicy κο Καραμανώλη Γιώργο για την πολύτιμη βοήθειά τους στη συμμετοχή, δικτύωση και εύρεση λύσης προγραμματισμού για την ιδέα/πρότασή του.

Όπως τονίζεται, ο δήμος Πάρου εισέρχεται στη νέα τεχνολογική εποχή με οδηγό την καινοτομία στην τοπική αυτοδιοίκηση, την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και υποδομών και εν τέλει την αναβάθμιση των υπηρεσιών του προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Newsroom Cyclades Voice


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΔείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.