Η Νάξος, πρώτος σταθμός ενημέρωσης και δωρεάν εξετάσεων για το σακχαρώδη διαβήτη

Δημοσίευση: 15.05.2017, 16:36
Τελευταία Ενημέρωση: 15.05.2017, 16:52

Το Σάββατο 20 Μαΐου, ξεκινά από τη Νάξο η 3η Εκστρατεία Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη, που διοργανώνει για τρίτη χρονιά η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Με Οδηγό το Διαβήτη», που με ιστιοπλοϊκό σκάφος και καταρτισμένο επιστημονικό πλήρωμα θα επισκεφθεί συνολικά οκτώ νησιά του Αιγαίου.
Bookmark and Share

Το πρόγραμμα της δράσης στη Νάξο θα περιλαμβάνει τα εξής:

10:00 – 14:00: Δωρεάν εξειδικευμένες για το Σακχαρώδη Διαβήτη εξετάσεις (Γλυκόζης, Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης, Λιπιδαιμικού Ελέγχου, Συνδρόμου Διαβητικού ποδιού). Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου απο εξειδικευμένη νοσηλεύτρια, μέλος του πληρώματος.

18:00 – 20:00:  Ενημερωτικές και Εκπαιδευτικές Ομιλίες απο τους Εξειδικευμένους Ιατρούς που συμμετέχουν στην εκστρατεία. Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο (πρώην Σχολή Ουρσουλινών) στο Κάστρο Χώρας Νάξου.

Μετά από τη Νάξο, θα επισκεφθούν τη Δονούσα (21-5-2017), το Κουφονήσι (22-5-2017), τη Σχοινούσα (23-5-2017), την Ηρακλειά (23-5-2017), την Ίο (24-5-2017), τη Σίκινο (25-5-2017) και τη Φολέγανδρο (26-5-2017).

Στόχος είναι η αφύπνιση των συμπολιτών μας όλων των ηλικιών που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, αλλά και του γενικότερου πληθυσμού προκειμένου να ενημερωθούν, να εκπαιδευτούν και να εξετασθούν από εξειδικευμένο Επιστημονικό προσωπικό.

Η εκστρατεία «Με Οδηγό το Διαβήτη 2017» τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυκλάδων και των κατά τόπους δήμων των οκτώ νησιών.

Θερμές ευχαριστίες εφράζονται για τις Χορηγούς εταιρείες  Ascensia, Eurodiet Med και Interamerican. Ευχαριστούν ακόμη από καρδιάς την ΠΑΕ Ολυμπιακός  και το Ιασώ General  για την ευγενική τους στήριξη καθώς και την εταιρεία Aid Plus Care για τη Χορηγία στις Νοσηλευτικές Υπηρεσίες, τις Υποστηρικτικές εταιρείες Medical Pharmaquality και Linde, την Blue Star Ferries για την ευγενική στήριξη στη μεταφορά του πληρώματος στον πρώτο προορισμό μας  και φυσικά  την ΕΡΤ για την Υποστήριξη στην Επικοινωνία.

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.