Νάξος: Οι απόψεις του Δήμου για τα κρούσματα νεκρών θαλασσίων χελωνών

Δημοσίευση: 20.03.2017, 21:54
Τελευταία Ενημέρωση: 20.03.2017, 22:11

Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με ανακοίνωση που εξέδωσε, καταδικάζει κάθε ενέργεια θανάτωσης των προστατευόμενων θαλάσσιων χελωνών. Με αφορμή δε τα σχόλια και δημοσιεύματα που έχουν κατακλύσει τις τελευταίες ημέρες το διαδίκτυο μετά το δελτίο που εξέδωσε το Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ, ενημερώνει, ότι καμία αρμόδια αρχή δεν έχει διαπιστώσει τις συνθήκες θανάτωσης των θαλάσσιων χελωνών και κανείς δεν γνωρίζει τις αιτίες, τον χρόνο και τον τόπο που προκλήθηκαν οι θάνατοι αυτοί.
Μια από τις θαλάσσιες χελώνες που εντοπίστηκε νεκρή και ακέφαλη στην παραλία Πλάκα της Νάξου στις 22 Φεβρουαρίου (Φωτογραφία: Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου)
Bookmark and Share

Συνεχίζοντας, ο δημος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επισημαίνει ακόμη:

"Είναι σαφές ότι η προέλευση κάποιου πτώματος που εκβράστηκε στην ακτή δεν είναι κατ΄ανάγκη κοινή με το σημείο όπου βρέθηκε. Ένα πτώμα ζώου προφανώς παρασύρεται από θαλάσσια ρεύματα και τον κυματισμό, συνεπώς μπορεί να εκβραστεί σε οποιαδήποτε περιοχή.

Επίσης, θα πρέπει να τονισθεί ότι στη θάλασσα του Αιγαίου δραστηριοποιούνται αλιείς από όλη την παράκτια Ελλάδα και όχι αποκλειστικά από τη Νάξο, η οποία άλλωστε διαθέτει τον μικρότερο αλιευτικό στόλο, οπότε είναι άδικο και άστοχο να στοχοποιούμε και να ενοχοποιούμε οποιονδήποτε!

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στηρίζει κάθε προσπάθεια των αρμόδιων αρχών να βρεθούν οι υπαίτιοι, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νάξου, όμως δεν μπορεί να δεχθεί την αυθαίρετη συκοφάντηση μιας ολόκληρης κοινωνίας, από ανακριβείς πληροφορίες και ατεκμηρίωτα στοιχεία που πιθανόν εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες."


Newsroom Cyclades Voice

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: έγραψε: 21/03/2017
Για άλλη μια φορά, ο δήμος δίνει ρέστα με την ευαισθησία του! Δυστυχώς γι'αυτούς, δεν ξέρανε ότι στο αιγαίο ψαρεύουνε και μη ελληνικά πλοία! Αλλιώς θα είχαν ειδοποιήσει την ιντερπόλ να ψάξει ποιος στον κόσμο, μπορεί να τις σκοτώνει...Αποκλείεται πάντως, να ήταν ναξώτες, το πιθανότερο είναι ότι τις σκοτώνουν στην Νίσυρο και το κύμα, για κακή μας τύχη, μας τις φέρνει εδώ. Επίσης, θα πρέπει να εξετασθεί το ενδεχόμενο προβοκάτσιας από άλλα νησιά, που ζηλεύουν τον τουρισμό μας. Κρίμα, πάντως, που δώσανε του καπούνη μόνο, βραβείο για την ηθική του, ο δήμαρχός μας τον έχει ξεπεράσει!

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.