Το Επιμελητήριο Κυκλάδων για την απώλεια του Λούη Σορωνιάτη

Δημοσίευση: 20.03.2017, 21:32
Τελευταία Ενημέρωση: 20.03.2017, 21:51

Η Διοίκηση και τα στελέχη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια και την ειλικρινή τους συμπάθεια προς την οικογένεια, τους λοιπούς συγγενείς και συνεργάτες του Λοΐζου (Λούη) Σορωνιάτη. Ο Λούης Σορωνιάτης πέθανε αιφνίδια την περασμένη Πέμπτη 16 Μαρτίου σε ηλικία 65 ετών ενώ βρισκόταν στο Μπάρι της Ιταλίας για θέματα της «Ενεργειακή ΑΕ», της οποίας ήταν διευθύνων σύμβουλος...
Ο Λοΐζος Σορωνιάτης
Bookmark and Share

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, στο συλλυπητήριο μήνυμά του, αναφέρει:

"Διευθύνων σύμβουλος της «Ενεργειακή Α.Ε.» και στενός συνεργάτης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, διετέλεσε ηγετικό στέλεχος σε διακεκριμένες θέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ υπηρέτησε τα κοινά με απαράμιλλη δημιουργικότητα και όραμα.

Ο θάνατός του αποτελεί απώλεια για την επιχειρηματικότητα και την τοπική κοινωνία την οποία υπηρέτησε με εργατικότητα, εντιμότητα και σύνεση. Η ευρύτητα της γνώσης του, το ανήσυχο πνεύμα του και η ξεχωριστή του προσωπικότητα σε συνδυασμό με την υποδειγματική του σεμνότητα, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.

Αποχαιρετούμε τον αγαπητό Λούη, τον επιστήμονα και καθηγητή αλλά κυρίως τον γλυκύτατο άνθρωπο και συνεργάτη με το αξέχαστο χαμόγελο."

Το Βιογραφικό του
Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1952 . Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσιο Δίκαιο στην Ελλάδα και το εξωτερικό . Αποφοίτησε από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης . Έχει MBA στο International Business και MA ( Master of Arts) στις Διεθνείς Σχέσεις και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης , Amherst στις ΗΠΑ. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Williams College και στο Πανεπιστήμιο του Massachusetts, από το οποίο έλαβε το 1985 και το βραβείο διακεκριμένης διδασκαλίας . Είναι απόφοιτος των σεμιναρίων του Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ .

Εργάστηκε σε μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Deutsche Bank AG και KVB AG στη Γερμανία και σε Διεθνείς Οργανισμούς όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο , της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες ( Επιτροπή ), αλλά και στο ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας . Από το 1992 διδάσκει στην ΑΣΤΕΡ. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της χρηματιστηριακής εταιρείας MIDAS AXE και Γενικός Διευθυντής της ΔΑΝΕ Sea Line. Στις Βρυξέλλες , εργάστηκε ως ανταποκριτής της εφημερίδας ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ της Νέας Υόρκης και υπήρξε μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου . Διετέλεσε Πρόεδρος του Επαγγελματικού τμήματος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Δωδεκανήσου (1998-2002) . Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων με Διεθνή Δραστηριότητα και το βιογραφικό του δημοσιεύεται στην αγγλική έκδοση του Ευρωπαϊκού Who is Who περίοδο 2002-2003. Επίσης, διετέλεσε Πρόεδρος  του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ), του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Έχει γράψει άρθρα με επιστημονικό περιεχόμενο σε ξένα και ελληνικά περιοδικά και μαζί με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου  Σπύρο Συρόπουλο, έχει μεταφράσει το Βιβλίο του Richard Berthold «Η Ρόδος στην Ελληνιστική Εποχή».

Ήταν ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Newsroom Cyclades Voice 

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.