Η Γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου κατακτά το “Μεγάλο Μήλο”

Δημοσίευση: 19.03.2017, 23:24
Τελευταία Ενημέρωση: 19.03.2017, 23:27

Στο παγκοσμίως αναγνωρισμένο James Beard Foundation, στη Νέα Υόρκη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, παρουσίασε την Αιγαιακή Γαστρονομία και Διατροφή, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τον αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Μαργαρίτη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης  "Gifts From Greece"...
Bookmark and Share

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από εκλεκτές γεύσεις, δημιουργίες των σεφ Χρήστου Αθανασιάδη, αντιπροέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου – Κυκλάδων, Παναγιώτη Διαμαντή, Ιωάννη Γαβαλά, Σταμάτη Μισομικέ, που προσφάτως κέρδισε τον τίτλο του European Young Chef 2016, και Γιώργου Στυλιανουδάκη, που ως γνήσιοι πρεσβευτές των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, δημιούργησαν πιάτα - έργα τέχνης, που εντυπωσίασαν τους πάντες και εξέπληξαν πεπειραμένους ουρανίσκους του Μεγάλου Μήλου.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που μέσω των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, η ελληνική γαστρονομία παρουσιάζεται στο «Beard House» του James Beard Foundation.



Η εκδήλωση
«Gifts from Greece» που είχε σκοπό την προβολή των γαστρονομικών θησαυρών του Νοτίου Αιγαίου, έγινε παρουσία των ελληνικών προξενικών αρχών, σημαντικών εκπροσώπων των αμερικανικών ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων η Wall Street Joural, η VOGUE  Αμερικής , η Vogue Βραζιλίας, Αμερικανών δημοσιογράφων γαστρονομίας και ταξιδιού, ειδικών γαστρονομίας και lifestyle, και ηγετικών στελεχών του James Beard Foundation.

To «James Beard Foundation», με έδρα τη Νέα Υόρκη δημιουργήθηκε προς τιμήν του Αμερικανού James Beard, μιας από τις επιδραστικότερες μορφές της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής. Κάθε χρόνο, διοργανώνει τα «James Beard Awards», την πιο σημαντική εκδήλωση γαστρονομικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιείται στην Αμερική.


Με αφορμή την παρουσίαση της γαστρονομίας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου στη Νέα Υόρκη, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαργαρίτης δήλωσε: “ Η γαστρονομία των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων κατακτά τώρα και την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, σε μια περίοδο που το ενδιαφέρον των Αμερικανών να επισκεφθούν τη χώρα μας και τα νησιά μας, διαρκώς αυξάνεται. Τα προϊόντα και οι γεύσεις των νησιών μας, εντυπωσιάζουν τους πάντες και αποδεικνύουν σε κάθε αφορμή ότι το Νότιο Αιγαίο επάξια υπηρετεί το θεσμό της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης. Και βρισκόμαστε μόνο στην αρχή”.

Newsroom Cyclades Voice

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.