Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Ερμούπολης

Δημοσίευση: 06.01.2017, 20:09
Τελευταία Ενημέρωση: 06.01.2017, 20:32

Ενώ από την έναρξη του Όρθρου των Θεοφανείων επικρατούσε σφοδρή κακοκαιρία στην Ερμούπολη, κυριάρχησε ένα φωτεινό διάλειμμα, από την ώρα της εξόδου του Τιμίου Σταυρού από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος έως και το πέρας της πατροπαρόδοτης τελετής του Αγιασμού των Υδάτων στην προ του Λιμεναρχείου Σύρου προβλήτα.
Bookmark and Share

Κατά την τελεσθείσα στο Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Θεία Λειτουργία, την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και την Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, παρέστησαν ο Βουλευτης Κυκλάδων κ. Α.Συρίγος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δούναβης,ο επί τιμή Νομάρχης κ.Δ. Μπάιλας, οι Πολιτευτές των Κυκλάδδων κα Αικ. Μονογυιού και κ.κ. Βακόνδιος και Φόρτωμας, οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών Στρατού, Αστυνομίας, Λιμεναρχείου και Πυροσβεστικής, οι Πιλότοι του εδρεύοντος στη Σύρο ελικοπτέρου αεροδιαμετακομιδής ασθενών του ΕΚΑΒ, προς τους οποίους ιδιαίτερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε για την υγεία και την ασφάλειά τους, ο Διοικητής και Σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, άνδρες του Λιμεναρχείου Σύρου και εκπρόσωποι Προσκόπων και μέλη του Λυκείου Ελληνίδων, που πλαισίωσαν τη λιτανεία, στην οποία συμμετείχαν οι Εφημέριοι της Σύρου, τελεταρχούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανού Αλμπέσκου, υπό τους παιάνες της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

"Ο Θεός αγαπάει τις θάλασσές μας και τα νησιά μας". Με αυτά τα λόγια προσεφώνησε ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ την εόρτια σύναξη των Ερμουπολιτών στο λιμάνι της πρωτεύουσας των Κυκλάδων και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Ερμούπολης.

Την ώρα της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού απέδωσαν τιμές με συριγμούς και βεγγαλικά σκάφος του Λιμενικού Σώματος, πλοιάρια καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και σκάφη Αλιέων και ιδιωτών, που, παρά τη θαλασσοταραχή τόλμησαν να προσπλεύσουν στο χώρο της τελετής, ενώ την ίδια στιγμή κατέπλεε στο λιμάνι και το Επιβατηγό "BLUE STAR PAROS ", το οποίο ιδιαιτέρως ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ από την εξέδρα, ευχηθείς καλούς και ασφαλείς πλόες.

Μετα την Ερμούπολη, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στην παραλία της Αζολίμνου, όπως τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων και ευχήθηκε στους χειμερινούς κολυμβητές και τους εκεί παρισταμένους, προς τους οποίους προσέφερε μικρή ευλογία.Ακολουθία κατὰδυσης του Τιμίου Σταυρού, τον οποίο ανέσυραν 4 νέοι, τελέσθηκε και στην παραθαλάσσια Ενορία Αγίου Ιωάννου Ποσειδωνίας από τον Αρχιμ. Μελέτιο Ζαχαρόπουλο και τον Εφημέριο του Ναού Πρωτοπρ. Χριστοφόρο Παπανικολάου.

πηγή: imsyrou.gr

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.